یک شنبه 30 مهر ماه 1396  -  Sunday, October 22, 2017
eco 1مه کامه
دیگه چه خبر
1
چهار شنبه 12 مهر ماه 1396 ساعت 9:24

میوه‌هایی که نباید در پائیز و زمستان مصرف شوند

غذا و تغذیه> در فصل پاییز و زمستان از مصرف برخی میوه‌ها که دارای مزاج سرد و تر هستند باید پرهیز کرد و این پرهیز در افراد با مزاج بلغم ضروری‌تر است.

خوردن زیاد غذاها و موادی که مزاج سرد و مرطوب دارند به‌خصوص غذاهای صنعتی، یخ‌زده (فریزری)، زودپخت‌ها (فست‌فودها)، غذاهایی که مواد نگهدارنده و بنزوات سدیم دارند، خوردن گوشت گوساله، مرغ صنعتی و... موجب بروز بلغم زیاد در بدن می‌شود.

همچنین افراط در مصرف میوه‌ها و سبزیجات سردی مانند خیار، هندوانه، کیوی، گوجه، کاهو، تره و ... در فصول پائیز و زمستان به تشدید بلغم منتهی می‌شود.

آلودگی صوتی، شنیدن صداهای گوش‌خراش، آلودگی هوا(air pollution)، حضور در محیط سرد و مرطوب و قرار گرفتن در معرض باد سرد و مرطوب مخصوصاً بادی که از کوههای شمالی می‌وزد هم بلغم را می‌افزاید.

نوشیدن آب، دوغ و نوشابه‌ها در حین غذا خوردن و نیز ناشتا یا همراه با میوه و سبزیجات، تولید بلغم مضاعف می‌کند.

برای آگاهی بیشتر از ویژگیها و نشانه‌های مزاج بلغم می‌توانید این مصاحبه که پیش‌تر در باشگاه خبرنگاران تسنیم منتشر کرده بودیم را بخوانید:

سید جواد علوی درباره مزاج سرد و تر اظهار کرد: از دیدگاه طب ایرانی افراد به مزاج‌های مختلف سرد و خشک, گرم و خشک, سرد و تر, گرم و تر تقسیم می‌شوند.

به‌گفته وی کسانی که مزاج سرد و تر دارد, نبضی ضعیف و سست دارند و فاصله زمانی بین ضربان‌ها در این افراد زیاد است؛ این افراد پوستی سرد و عمدتاً مرطوب دارند، بدن این افراد بیشتر از چربی تشکیل شده تا عضله، به همین دلیل بدن این افراد عمدتاً عضلانی نیست.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: بدن افرادی که دچار غلبه سردی و تری هستند، در هوای سرد به‌ راحتی گرم نمی‌شود و سرما تا مدت زیادی در بدن این افراد، باقی می‌ماند.

علوی تصریح کرد: خواب افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند یا غلبه سردی و تری دارند, زیاد بوده و عمدتاً افرادی تنبل و سست‌اند و عموماً افرادی آرام، تودار و در عین حال کُند هستند؛ به افراد سرد و تر در اصطلاح عامیانه بلغمی گفته می‌شود.

وی یادآور شد: زمستان دارای طبع سرد و تر است و افرادی که دارای مزاج سرد و تر یا غلبه بلغم دارند, توصیه می‌شود در هر وعده، تنها یک نوع غذا مصرف کند چرا که بهتر هضم شود و مشکلات گوارشی کاهش پیدا می‌کند چرا که چنین طبعی بیشتر دچار بیماری‌های معده می‌شوند.

این کارشناس طب سنتی(Traditional medicine) گفت: افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند؛ بهتر است که فقط یک نوع میوه در هر وعده مصرف کنند زیرا مصرف چند نوع میوه با مزاج‏‏‌ها و سرعت هضم مختلف، باعث ضعف معده، نفخ، درد شکم و تولید مواد بیماری‏‌زا می‏‌شود.

علوی در پایان یادآور شد: توصیه می‌شود, در زمستان، از خوردن میوه‌های تابستانه مانند هندوانه و خیار، پرهیز شود.

منبع:شفا آنلاین
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
farda
shirinasal1
zarforoktoz
روغن نازگل
haraz1
تلگرام فودپرس
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
کشاورزی
گروه صنعتی نان سحر
vioni
گروه صنایع  غذایی نان آوران
زر ماکارون
آب معدنی واتا
آیدین
اقتصاد سبز
تک ماکارون
گروه صنعتی پارس استا
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
تیتر20
ارسال پیامک
رستوران حاج محسن1
صنایع غذایی دلوسه
صنایع غذایی مسرور
فودیار
BA
جوان
آرد سازی پوسان
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
صنایع غذایی سحر همدان
www.addlikebutton.net