چهار شنبه 1 شهريور ماه 1396  -  Wednesday, August 23, 2017
مه کامهeco 1
سوپرمارکت
1
سه شنبه 30 آذر ماه 1395 ساعت 2:39

برای نخستین بار در کشور

دوغ کم‌نمک غنی شده با ویتامین D گلا روانه بازار شد

صنایع غذایی>شرکت فرآورده‌های لبنی گلا آمل برای نخستین بار در کشور موفق به تولید محصول فراسودمند "دوغ گرمادیده کم‌نمک غنی شده با ویتامین D " شد.

بوته نصراله‌پور، مسئول فنی بهداشتی شرکت فرآورده‌های لبنی گلا آمل و مسئول پروژه تولید دوغ کم‌نمک غنی شده با ویتامین D در مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، گفت: غذاهای فراسودمند (functional food) براساس نیازهای بشر از روبه رشدترین گروه‌های مواد غذایی به حساب می‌آیند. " دوغ گرمادیده کم‌نمک غنی شده با ویتامین D گلا " هم با سه ویژگی عمده شامل کاهش نمک، تقویت با ویتامین D و نیز حفظ 70درصد از ارزش‌های تغذیه‌ای شیر جزو غذاهای فراسودمند محسوب می‌شود. 

وی در خصوص غنی سازی با ویتامین D در این محصول گفت: ویتامین D نقش بسیار مهمی در سلامتی دارد، جذب کلسیم بدون وجود ویتامینD به سختی انجام می‌شود. این ویتامین باعث می‌شود خطر بروز بیماری قلبی، بیماری دیابت و بعضی از انواع سرطان و نرمی استخوان کم شده و البته به حفظ عملکرد مغز هم کمک می‌کند. این در حالی است که به زعم وزارت بهداشت بیش از 80 درصد مردم کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند.
این کارشناس صنایع غذایی افزود: مطابق دستورالعمل غذاهای فراسودمند وزارت بهداشت نیاز روزانه هر نفر به ویتامین D ، معادل 400 واحد بین‌المللی تعیین شده ؛ که البته به نظر من این میزان را باید در بعضی از مناطق و بعضی از مشاغل بیشتر هم در نظر گرفت. "دوغ کم‌نمک غنی شده با ویتامین D گلا" هم به نحوی ظرفیت‌سازی شده که مصرف یک لیوان آن می‌تواند 25 درصد نیاز به ویتامین D روزانه را تأمین کند.

نصراله‌پور همچنین با اشاره به کاهش نمک در این محصول گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ایران بر مصرف روزانه حداکثر 5 گرم نمک است در حالی‌که در کشور ما عملا این مقدار بیش از 2 برابر می‌باشد و از 10 گرم در روز فراتر رفته است. مطابق قوانین وزارت بهداشت ایران، حد مجاز نمک در دوغ0.8 درصد تعیین شده است یعنی با مصرف روزانه یک لیوان از دوغ‌های رایج ، حدود پنجاه درصد از سقف مجاز توصیه شده ، نمک دریافت می‌شود . به عبارتی نمک داخل دوغ به عنوان یک عامل منفی در مصرف روزانه و منظم آن به حساب می‌آید. از ویژگی‌های عمده "دوغ کم‌نمک غنی شده با ویتامین D گلا"، کاهش بیش از 50 درصدی نمک آن نسبت به دوغ‌های معمولی، بدون جایگزینی با نمک‌های مشابه است لذا به ویژه برای کسانی که دچار فشارخون بالا و مشکل قلبی و عروقی‌اند و یا پیشگیری از این بیماری‌ها برایشان مهم است توصیه می‌شود که این دوغ را مصرف کنند.

مسئول فنی شرکت گلا آمل یادآور شد: 70 درصد از محتوی این محصول از شیر تشکیل شده و  به عبارتی حدود 70 درصد از مواد مغذی شیر در این محصول حفظ شده است.

 وی خاطرنشان کرد: دوغ کم‌نمک غنی شده با ویتامین D گلا " به عنوان اولین و در حال حاضر تنها مجوز دوغ کم نمک از وزارت بهداشت ، نسبت به دوغ‌های رایج ، 50 درصد نمک کمتری دارد ، 70 درصد پروتئین و کلسیم غنی‌تری دارد و با مصرف یک لیوان آن می‌توان 25 درصد ویتامینD  مورد نیاز روزانه را تامین کرد.


لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
روغن نازگل
س
shirin asal
zarforoktoz
تلگرام فودپرس
UN
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
تک ماکارون
آرد سازی پوسان
BA
صنایع غذایی مسرور
ارسال پیامک
صنایع غذایی دلوسه
گروه صنایع  غذایی نان آوران
گروه صنعتی نان سحر
گروه صنعتی پارس استا
آب معدنی واتا
تیتر20
اقتصاد سبز
رستوران حاج محسن1
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
جوان
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
زر ماکارون
صنایع غذایی سحر همدان
فودیار
آیدین
vioni
www.addlikebutton.net