دو شنبه 26 آذر ماه 1397  -  Monday, December 17, 2018
مارکتی/ قفسه ها تو پر نگه دار/markketyeco 1
خواندنی ها
1
شنبه 19 فروردين ماه 1396 ساعت 11:19

این سبزی هم داروست و هم غذا

غذا و تغذیه> یکی از سبزی‌های بسیار مفید توصیه شده برای هر سنی، اسفناج است که گفنه می‌شود از ایران به سایر نقاط جهان رفته و سرشار از ویتامین، پتاسیم و آهن است.

یکی از برترین مزیتهای اسفناج(Spinach) مبارزه با رادیکال‌های آزاد است که باعث بروز سرطان می‌شود. برخی غذاها و مزایای دیگر آن را در ادامه بخوانید. 
 
اسفناج برای رفع ورم ریه و روده هم موثر است. آن را هم با ماست و به‌ عنوان پیش غذا می‌خورند، هم با آن خورش و پلو طبخ می‌کنند؛ اما آنچه مهم است این‌که تا می‌توانید باید از فریزر کردن اسفناج خودداری کنید و آن را تازه بخورید. 
 
استفاده از اسفناج در چند غذا 
 
خورش آلو اسفناج 
یکی از غذاهای خوشمزه‌ای که با اسفناج تهیه می‌شود، خورش آلو اسفناج است که البته طرفداران زیادی هم دارد. برای تهیه این خورش باید اول پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. بعد مقداری آب داخل مواد بریزید تا گوشت خوب بپزد. اسفناج‌ها را نیز بعد از شستن و خردکردن همراه مقداری روغن کمی سرخ کنید. 
 
اسفناج سرخ‌شده را همراه تعدادی آلوی خیس شده، درون خورش بریزید. بعد از نیم ساعت غذا آماده است و می‌توانید آن را نوش‌جان کنید. 
 
کوفته‌ریزه با اسفناج 
برای تهیه این غذا اول مقداری لپه را درون آب بپزید، وقتی خوب پخت و آبش کم شد، آن را کنار گذاشته، مقداری گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل خوب ورز دهید بعد به صورت کوفته‌‌های ریز درآورده و درون روغن سرخ کنید. اسفناج را هم که خوب شسته و خرد کرده‌اید اضافه کنید و کمی تفت دهید. 
 
مقداری آرد برنج را با ‌آبغوره خوب مخلوط کنید، این مخلوط را همراه با مقداری آب به مواد اضافه کنید سپس لپه‌های پخته را هم اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و خورش به روغن بیفتد و خوب بپزد. 
 
خوراک سیب‌زمینی - اسفناج 
دو عدد پیاز را خلالی کرده، سرخ کنید. نیم کیلو اسفناج را که قبلاً پخته‌اید و آبش را گرفته‌اید به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. تعدادی سیب‌زمینی را بپزید و بعد از این‌که سرد شد، همراه با نمک و فلفل له‌کنید. 
 
ته ظرف پیرکسی را کمی چرب کنید و نیمی از سیب‌زمینی‌ها را ته ظرف بگذارید. حالا اسفناج‌ها را روی این لایه سیب‌زمینی پهن کنید و بقیه سیب‌زمینی‌ها را روی اسفناج‌ها ریخته و مقداری هم پنیر پیتزا روی آن رنده کنید. غذا را به مدت 15 دقیقه درون فر قرار دهید و وقتی پنیر پیتزا طلایی شد از فر بیرون بیاورید. غذایتان آماده است. 
 
بورانی اسفناج 
برای تهیه بورانی اول اسفناج را خوب شسته و درون آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس اسفناج‌ها را درون ظرفی ریخته و بگذارید با حرارت کم بپزد و آب آن گرفته شود. در آخر اسفناج‌ها را له کنید و با مقداری نمک و یک حبه سیر له‌شده درون ماست بریزید و میل نمایید؛ البته می‌توانید اسفناج را بعد از شستن و خشک‌کردن با چاقو ریزکرده و به صورت خام درون ماست بریزید. 
 
نرگسی، غذایی تمام ایرانی 
مثل همه غذاهای دیگر که با اسفناج پخته می‌شود، ابتدا اسفناج را شسته و با قدری آب در قابلمه می‌ریزیم و روی شعله می‌گذاریم تا بپزد، اما باید حواسمان باشد هم له نشود، هم رنگش تغییر نکند. 
 
در یک ظرف دیگر مقداری کره یا روغن را آب کرده و سپس اسفناج پخته که آبش را گرفته‌ایم روی‌ کره (یا روغن) داغ می‌ریزیم. آن را کمی تفت می‌دهیم و سپس چند عدد تخم‌مرغ (بنا به میزان اسفناج‌ها و ذائقه خودمان) روی اسفناج‌ها می‌شکنیم. بهتر است با نوک قاشق فضایی برای تخم‌مرغ‌ها باز کنیم تا زودتر ببندند. 
 
قدری نمک و فلفل که به این مخلوط اضافه کنیم، غذای ایرانی ما آماده خوردن است. البته بعضی‌ها هم اسفناج را با پیاز تفت می‌دهند.

منبع:شفا آنلاین
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
haraz1
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
روغن نازگل
شیرین عسل1
زر فروکتوز
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
کشاورزی
گروه صنایع  غذایی نان آوران
صنایع غذایی سحر همدان
تک ماکارون
فودیار
ارسال پیامک
آب معدنی واتا
صنایع غذایی مسرور
گروه صنعتی نان سحر
اقتصاد سبز
زر ماکارون
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
صنایع غذایی دلوسه
آرد سازی پوسان
جوان
گروه صنعتی پارس استا
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
vioni
تیتر20
رستوران حاج محسن1
آیدین
صنایع غذایی ب آ
www.addlikebutton.net