سه شنبه 1 مرداد ماه 1398  -  Tuesday, July 23, 2019
eco 1pegah
خواندنی ها
1
سه شنبه 2 آذر ماه 1395 ساعت 8:6

نقش «بفرمابزن» های حرفه ای در فروش غذا

اقتصاد غذا – یحیی امیری- اگر اوج گیری فروش غذا های صنعتی را اواسط قرن بیستم در نظربگیریم، دگرگونی در شیوه معرفی و تبلیغات محصولات صنعت غذا به آغاز قرن بیست و یکم مربوط می شود، گرته برداری آن در نمایشگاه بین المللی آگروفود تهران، نقاشی روی چهره کودکان، عروسک گردانی و آدم های کارتونی شیر و شتر و زرافه و .. متحرک.  اما در شیوه سنتی چه می کردند؟

به طور کلی غذاهای سنتی در رستوران ها و قهوه خانه ها عرضه می شد و در ناهار بازار ها همیشه یک نفر بود که جلوی در محل روبه پیاده رو ایستاده و به عابرین بفرما می زد.   اما این بفرما زدن با توجه به لباس و کلاهی که به سرداشت فرق می کرد و با اضافه کردن القاب، تفاوت هایی داشت، جعفر شهری پژوهشگر تهران قدیم دراین باره چنین نوشته است:

اگر رهگذر دارای ریش و عبا و قبا و عمامه ای شیر شکری بود:
بفرمایین حاج آقا..

و اگر قبا لباده و سر داری و کلاه مقوایی داشت می گفت:
آقا بفرمایین، بفرمایین قربان..

هرگاه رهگذر دارای ریش، اور گیوه ای و عرقچین و سرتراشیده بود:
بفرمایین کربلایی، کبلایی بفرمایین..

چنانچه با ریش تراشیده و کلاه نمدی تخم مرغی و کمربند با شال خلیل خانی (شالی از پشم و ابریشم، ظریف و زیبا، در رنگ های نارنجی و آلبالویی و آبی) نازک بود :
مشدی بفرمایین...

حالا اگر رهگذر کلاه نمدی کوتاه، چرک و چقر به سرداشت:
کدخدا بفرمایین ، قدم به چشم کدخدا...

این شیوه تعارف در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه هم رواج دارد، شما اگر اول شب از کنار یکی از ده ها رستوران های نزدیک میدان تکسیم استانبول رد بشوید یک آقای کراواتی یا پاپیونی شیک پوش بعد از اینکه نگاه به چهره تان انداخت و دقیق شد به زبان کشوری که آمده اید به شما تعارف می کند که بفرمایید غذا میل کنید.
زبان هایی که یکی از این بفرمابزن های استانبول بلد بود و خودش برای من تعریف کرد: فارسی، ترکی آذربایجانی، روسی، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی و یک نفر هم فارسی افغانی و تاجیکی تعارف می کرد، طوری که شما احساس خودمونی  بکنید وارد رستوران شوید.


لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
ghoncheh
زرفروکتوز1
پگاه
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
شیرین عسل1
haraz1
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
آیدین
صنایع غذایی سحر همدان
ارسال پیامک
تک ماکارون
زر ماکارون
vioni
تیتر20
صنایع غذایی مسرور
گروه صنعتی نان سحر
رستوران حاج محسن1
آرد سازی پوسان
گروه صنعتی پارس استا
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
صنایع غذایی ب آ
صنایع غذایی دلوسه
گروه صنایع  غذایی نان آوران
آب معدنی واتا