یک شنبه 1 بهمن ماه 1396  -  Sunday, January 21, 2018
مه کامهeco 1
خواندنی ها
1
پنج شنبه 7 بهمن ماه 1395 ساعت 13:32

خام‌خواری این مواد غذایی ممنوع

غذا و تغذیه> همه ما می‌دانیم که مصرف گوشت خام انسان را در معرض خطر سالمونلا و دیگر بیماری‌های ناشی از مواد غذایی قرار می‌دهد. اما وقتی موضوع سبزیجات و محصولات کشاورزی دیگر مطرح می‌شود، مصرف خام آنها بی ضرر به نظر می‌رسد. ولی همواره این‌گونه نیست؛

برخی مواد غذایی در حالت خام حاوی سموم طبیعی یا قندهایی با گوارش سخت هستند که می‌توانند ناراحتی دستگاه گوارش یا دیگر نشانه‌های ناخوشایند را موجب شوند. همچنین، ممکن است آنها در حالت خام میزبان باکتری‌هایی مضر باشند. در ادامه با چند نمونه مواد غذایی که بهتر است از خوردن خام آنها پرهیز کنید، بیشتر آشنا می‌شوید. 

سیب زمینی‌ها

نشاسته نپخته در سیب زمینی می‌تواند به شکل گیری مشکلات گوارشی، گاز، و نفخ منجر شود. برای پیشگیری از هر خطری مصرف سیب زمینی پخته، بخار پز، سرخ کرده یا هر روش دیگر پخت توصیه می‌شود. همچنین، از سیب زمینی‌های سبز دوری کنید. بخش‌های سبز سیب زمینی حاوی تراکم بالایی از سم سولانین هستند که حتی در مقادیر اندک می‌تواند به شکل گیری سردرد و تهوع منجر شود.

جوانه‌ها

در مصرف تربچه‌ها و جوانه‌های یونجه که روی سالاد خودنمایی می‌کنند، محتاط باشید. در حالت نپخته، آنها می‌توانند میزبان خوبی برای باکتری‌های مضر مانند سالمونلا، و لیستریا باشند. جوانه‌ها باید به صورت تازه خریداری شوند و بهتر است کودکان، بانوان باردار، افراد مسن و آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند از خوردن آنها پرهیز کنند.

لوبیا قرمز

لوبیا قرمز حاوی مواد مغذی مختلفی است و از این رو، یک افزودنی سالم و کم هزینه به رژیم غذایی محسوب می‌شود، اما پیش از مصرف باید آن را به خوبی بپزید. مصرف لوبیای قرمز خام می‌تواند تهوع شدید، استفراغ شدید و اسهال را به همراه داشته باشد. برای از بین بردن سم، لوبیاها را به مدت پنج ساعت در آب خیس کنید، سپس آب را خالی کرده و لوبیاها را در آب تازه به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.

عسل

امروزه دسترسی به عسل خام راحت‌تر از گذشته است، اما مصرف آن برای کودکان توصیه نمی‌شود. عسل خام غیر پاستوریزه است و ممکن است حاوی Grayanotoxin باشد که یک سم عصبی طبیعی است. اگرچه به طور معمول برای انسان کشنده نیست، اما از نشانه‌های مسمومیت با Grayanotoxin می‌توان به سرگیجه و افت فشار خون اشاره کرد.

شیر

شیر خام پاستوریزه نیست. شیر طی فرایند پاستوریزه کردن پیش از آن سریع سرد می‌شود. با این وجود، گزارش‌ها نشان می‌دهند که بیماری‌های ناشی از نوشیدن شیر خام یا غذاهای تهیه شده از آن رو به افزایش است که یکی از دلایل آن ادعاهایی مربوط به پیشگیری از برخی بیماری‌ها به واسطه مصرف شیر خام است. کودکان احتمال بیشتری دارد در نتیجه مصرف شیر خام بیمار شوند.

از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنید

سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم، کلم کیل، بروکلی، کلم بروکسل و کلم را بهتر است خام مصرف نکنید. برخی افراد نمی‌توانند این مواد غذایی را مصرف کنند زیرا حاوی قندهایی هستند که هضم آنها بسیار دشوار است. دلیل پخت سبزیجات چلیپایی این است که قندهای موجود در آنها راحت‌تر هضم شوند.

منبع:شفاآنلاین
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
shirinasal3
تلگرام فودپرس
روغن نازگل
haraz1
zarforoktoz
farda
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
BA
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
جوان
vioni
ارسال پیامک
تک ماکارون
صنایع غذایی مسرور
اقتصاد سبز
آرد سازی پوسان
صنایع غذایی دلوسه
گروه صنعتی نان سحر
آب معدنی واتا
تیتر20
فودیار
صنایع غذایی سحر همدان
رستوران حاج محسن1
گروه صنایع  غذایی نان آوران
گروه صنعتی پارس استا
زر ماکارون
آیدین
www.addlikebutton.net