سه شنبه 27 مهر ماه 1400  -  Tuesday, October 19, 2021
peminapegahچاپ و بسته بندی2
یادداشت
0
دو شنبه 10 خرداد ماه 1400 ساعت 22:5

عبداله قدوسی

توسعه پایدار با افزایش سرانه مصرف لبنیات ایران

عبداله قدوسی - مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) 

به بهانه اول ژوئن روز جهانی شیر

سودمندی شیر و فرآورده‌های شیری در تضمین سلامتی و افزایش سطح ایمنی زیستی بزرگسالان، جوانان، کودکان و بیماران، پوشیده نیست.
وجود انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین در شیر، آن را به عنوان یک ماده غذایی کامل مورد توجه جامعه عمومی، متخصصان علوم صنایع غذایی و تغذیه، متخصصین علوم پزشکی و بهداشتی قرار داده و مصرف لبنیات را به‌عنوان راهبردی مهم در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها مورد توصیه جامعه متخصصین و اهل فن قرار داده است.

ارزشمندی ماهیت غذایی شیر در توسعه سطح سلامت جامعه بین المللی موجب شده است تا اول ماه ژوئن بنا به پیشنهاد سازمان

بین المللی خواربار و کشاورزی (فائو) وابسته به سازمان ملل به نام روز جهانی شیر، نامگذاری شود.

در واقع مهر تأیید سازمان ملل به اهمیت شیر، به معنای اجماع علمی جهانی در تایید و تأکید ضرورت مصرف آن است.

مصرف لبنیات پایین ایرانیان

از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون همه ساله این مناسبت مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته و در این روز مراسم متنوعی برگزار می‌شود.

سرانه مصرف شیر و فرآورده‌های آن در ایران در مقایسه با میانگین مصرف جهانی ۳۰ درصد و در مقایسه با میانگین کشورهای توسعه‌ یافته ۶۵ درصد کمتر است.

آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد که دریافت کلسیم جامعه ایرانی ۴۰ درصد از حداقل دریافت کلسیم کمتر است و این موضوع می‌تواند تبعات زیادی از جمله گسترش پوکی استخوان، مشکلات لثه و دندان، کوتاهی قد، کاهش بهره هوشی و… را به دنبال داشته باشد.

از سوی دیگر پدیده پیری با سرعتی معادل دوبرابر سرعت جهانی جمعیت کشور را تحت تأثیر قرار داده است. شیر و فراورده‌های آن در صورت مصرف مستمر و کافی بسیاری از عوارض دوران سالمندی را کاهش داده و می‌تواند ضمن افزایش امید به زنده‌بودن، امکان زندگی‌کردن و جلوگیری از پیری زودرس و زمینگیری را برای جمعیت سالمند کشور به ارمغان آورد.
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
نظرسنجی
عملکرد کانون انجمنهای صنایع غذایی را در دفاع از صنعت غذا چگونه ارزیابی می کنید؟
زرفروکتوز1
nazgol-98
لاکیدووو
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
mihan2
taknan2
goncheh-98
پگاه-خامه
haraz1
شیرین عسل1
فشذهشف2
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
صنایع غذایی سحر همدان
ارسال پیامک
vioni
صنایع غذایی دلوسه
گروه صنعتی نان سحر
گروه صنایع  غذایی نان آوران
صنایع غذایی مسرور
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
ardineh
رستوران حاج محسن1
آب معدنی واتا
آیدین
tejarat talaie
گروه صنعتی پارس استا
حلبچی
kandoj
zar
آرد سازی پوسان
تیتر20
صنایع غذایی ب آ
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران