چهار شنبه 25 مهر ماه 1397  -  Wednesday, October 17, 2018
مارکتی/ قفسه ها تو پر نگه دار/markketyeco 1
یادداشت
0
شنبه 4 آذر ماه 1396 ساعت 8:21

مهدی انصاری جوینی

امنیت غذایی در جعبه جادو

مهدی انصاری جوینی 

مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران

امروز روز جهانی تلویزیون است. بیست و یکمین سالروز نامگذاری روز ۲۱ دسامبر (۳۰ آبان) در سال ۱۹۹۶ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد که روز جهانی تلویزیون (World Television Day) نام گرفت. در سالی که نخستین مجمع جهانی تلویزیون در مقر اصلی سازمان ملل متحد واقع در نیویورک با هدف تشویق کشورهای عضو به تبادل نظر در خصوص تولید برنامه هایی با تمرکز بر صلح، امنیت، توسعه اقتصادی و اجتماعی و تبادلات فرهنگی بنیان نهاده شد. 
این روز در واقع به عنوان فرصتی برای تجدید عهد دولت ها، سازمان ها و افراد برای تولید برنامه های تلویزیونی درباره مهم ترین مسائلی است که جامعه بشری را گریبان گیر خود ساخته است. در این میان یکی از مسائلی که حیات بشر و سلامت نسل های کنونی و آینده را با معضل جدی مواجه خواهد کرد، تحقق کامل امنیت غذایی و توسعه روستایی در کشورهایی است که به دلایل مختلف امکان آن فراهم نشده است. در همان سال ۱۹۹۶ در نشست مجمع جهانی غذا به میزبانی سازمان خواربار و کشاروزی ملل متحد (فائو) کشورهای عضو در تعریف امنیت غذایی به اجماع رسیدند. 
بر این اساس امنیت غذایی چنین تعریف شد: " امنیت غذایی زمانی محقق می شود که همگان برای همیشه از دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای کافی، سالم و مغذی برخودار باشند، به گونه‌ای که نیازها و ترجیحات غذایی‌شان برای یک زندگی فعال و سالم برآورده شود" . تعریفی که می تواند برای بسیاری از تولید کنندگان متعهد برنامه های تلویزیونی موضوع مناسبی به شمار رود. چرا که برای تحقق امنیت غذایی و اطمینان یافتن از این که نسل های آتی همچنان برای تامین نیازهای غذایی شان نگرانی نداشته باشند، عواملی همچون فراهم بودن، دسترسی داشتن، مصرف درست و پایداری غذا کاملا مهم و حیاتی به نظر می رسد. فراهم بودن غذا زمانی محقق می شود که چرخه اکوسیستمی تولید غذا از خاک سالم و نهاده های کشاورزی مفید برای تولید پایدار مواد غذایی در عین حفاظت از تنوع زیستی گونه های گیاهی و جانوری برخودار باشد. تخریب گسترده جنگل ها و منابع طبیعی، دفع نامناسب زباله ها و پسماند های صنعتی و خانگی که منجر به آلودگی و تخریب منابع آب و خاک کشورها می شود، از جمله مواردی به شمار می آیند که با برنامه سازی مسئولانه تلویزیونی می توان زمینه ها را برای آشنایی بیشتر مدیران با راهکاری های حفاظتی منابع آب وخاک فراهم کرد. فائو نیز به عنوان کارگزاری تخصصی سازمان ملل متحد که تحقق امنیت غذایی و توسعه روستایی را در کشورهای عضو دنبال می کند، آمادگی این را دارد تا آمار و اطلاعات قابل استناد را در کنار راهکارها قابل اجرا در تمامی کشور ها در اختیار برنامه سازان تلویزیونی قرار دهد تا از این طریق فرصتی برای بالابردن سطح آگاهی ها در مورد خطراتی که زندگی و سلامت شهروندان کشورها را در آینده تهدید می کند، فراهم شود.
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
haraz1
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
شیرین عسل1
روغن نازگل
زر فروکتوز
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
کشاورزی
فودیار
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
رستوران حاج محسن1
صنایع غذایی دلوسه
اقتصاد سبز
صنایع غذایی ب آ
گروه صنایع  غذایی نان آوران
صنایع غذایی مسرور
جوان
زر ماکارون
تک ماکارون
گروه صنعتی پارس استا
تیتر20
گروه صنعتی نان سحر
vioni
صنایع غذایی سحر همدان
ارسال پیامک
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
آرد سازی پوسان
آب معدنی واتا
آیدین
www.addlikebutton.net