چهار شنبه 12 آذر ماه 1399  -  Wednesday, December 2, 2020
peminaبانک کشاورزیpegah
اخبار برگزیده
1
سه شنبه 1 مهر ماه 1399 ساعت 16:47

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی مطرح کرد:/

۵۵ درصد مواد اولیه روغن‌های نیمه جامد وارداتی است/ بانک مرکزی در تخصیص ارز تسریع کند

صنایع غذایی> دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان اینکه ۵۰ تا ۵۵ درصد مواد اولیه روغن های جامد، وارداتی و ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز از دانه‌های روغنی تولید داخل استحصال می‌شود، اظهار کرد: به دلیل تحریم‌های ظالمانه و مشکلات ارزی و انتقال آن با مشکلاتی در تامین مواد اولیه روغن های نیمه جامد مواجه شدیم ولی صنایع و دولت باید با همکاری یکدیگر چالش پیش آمده را حل کنند و بحث تامین ارز و انتقال آن باید هرچه سریعتر حل شود.

امیرهوشنگ بیرشک در پاسخ به این سوال که آیا عرضه روغن جامد در بازار کم شده است یا خیر؟ گفت: مهمترین عنصر در تولید روغن مواد اولیه آن است. در تامین مواد اولیه روغن های نیمه جامد که به صورت حلبی هستند به دلیل تحریم های ظالمانه و مشکلات ارزی و انتقال آن با مشکلاتی رو به رو شدیم و به همین دلیل تولید آن کاهش یافت. در حقیقت مشکلات پیش آمده در تامین روغن خام، ناشی از مشکلات ارزی و کمبود واردات است.

وی با بیان اینکه باید ضمن تغییر الگوی مصرف، هدفمند نیز مصرف کنیم، اظهار کرد: صنایع و دولت باید با همکاری یکدیگر چالش پیش آمده را حل کنند. بحث تامین ارز و انتقال آن باید هرچه سریعتر حل شود. اگر چه موضوع عدم تخصیص ارز برای واردات را مطرح کردیم ولی باید پذیرفت که کشور در جنگ اقتصادی است. البته نهادهای مربوطه در حال پیگیری آن هستند.

ارز تامین نشود، عرضه کم می شود

بیرشک در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است کاهش عرضه روغن جامد به بازار باعث تغییر قیمت آن شود، گفت: در دنیا و بازارهای جهانی عرضه و تقاضا حرف اول را می زند و وقتی عرضه مقداری کم شود  برخی در بازار قیمت ها را بالاتر از قیمت مصوب اعلام می کنند. احتمال این موضوع نیز وجود دارد ولی همه این  مسائل به سیاست های بانک مرکزی بستگی دارد. اگر بانک مرکزی بتواند ارز مورد نیاز واردات روغن خام را تامین کند همه مسائل حل خواهد شد ولی اگر ارز تامین نشود و مواد اولیه وارد کشور نشود عرضه به مرور کاهش می یابد و احتمال ایجاد حباب  هم بالا می رود.

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران در پاسخ به اینکه چند درصد مواد اولیه روغن جامد وارداتی است، گفت: در فرمول تولید روغن های نیمه جامد از روغن پالم استفاده می‌شود. به همین دلیل نیازمند واردات روغن پالم هستیم. در تهیه روغن جامد ۳۰ درصد پالم استفاده می شود و ۷۰ درصد باقی نیز روغن های آفتابگردان، کلزا و سویا است. به عبارت دیگر ۵۰ تا ۵۵ درصد مواد اولیه روغن های جامد، وارداتی و ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز از دانه های روغنی تولید داخل استحصال می شود.

منبع:ایسنا
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
نظرسنجی
عملکرد کانون انجمنهای صنایع غذایی را در دفاع از صنعت غذا چگونه ارزیابی می کنید؟
لاکیدووو
sobhan
nazgol
زرفروکتوز1
pegah4
mihan
goncheh1
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
شیرین عسل1
haraz1
tabiat
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
گروه صنعتی نان سحر
آرد سازی پوسان
صنایع غذایی سحر همدان
آب معدنی واتا
vioni
ارسال پیامک
آیدین
صنایع غذایی ب آ
رستوران حاج محسن1
گروه صنایع  غذایی نان آوران
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
گروه صنعتی پارس استا
زر ماکارون
تک ماکارون
صنایع غذایی مسرور
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
صنایع غذایی دلوسه
تیتر20