دو شنبه 5 خرداد ماه 1399  -  Monday, May 25, 2020
eco 1pegah
اخبار برگزیده
1
پنج شنبه 22 اسفند ماه 1398 ساعت 6:46

توصیه‌های بهداشتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز+ گونه های ممنوع

سازمان دامپزشکی کشور ، توصیه‌های بهداشتی در مورد ماهی قرمز را به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، این سازمان ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو خورشیدی و آرزوی سلامتی برای هم وطنان، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه کرد در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی و پیشگیرانه لازم توجه شود.

بنابراین گزارش، بر اساس آنچه دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور به مدیریت دکتر قاجاری ابلاغ کرده است، اگرچه که ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19 در ماهیان بیماری‌زا نبوده و توصیه‌های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.

در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های مناسب اقدام گردد.

الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودروهای حمل ماهی

اطلاع‌رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان

اخذ گواهی بهداشتی حمل

رعایت بهداشت فردی و محیطی

افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

شست‌وشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری

الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز

تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی

تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده

شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری

تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب

عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی

رعایت بهداشت فردی و محیطی

افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی هستند، نباید در چرخه بسته‌بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز

ماهی قرمز باید در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود.

تهیه ماهی قرمز از مراکز عمده مجاز

شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری

تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب

عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی

رعایت بهداشت فردی و محیطی

افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی می‌باشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

توصیه های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.

در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

حتی‌الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.

از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علایم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

  توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل  و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه  شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.

بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.

به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

گونه‌های ممنوع !

با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون‌ها می‌توانند به عنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری‌زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است.
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
نظرسنجی
عملکرد کانون انجمنهای صنایع غذایی را در دفاع از صنعت غذا چگونه ارزیابی می کنید؟
شیرین عسل1
nazgol
زرفروکتوز1
رمضان
haraz1
sobhan
goncheh1
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
آیدین
رستوران حاج محسن1
گروه صنعتی پارس استا
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
گروه صنعتی نان سحر
vioni
ارسال پیامک
آرد سازی پوسان
زر ماکارون
صنایع غذایی دلوسه
تک ماکارون
آب معدنی واتا
گروه صنایع  غذایی نان آوران
تیتر20
صنایع غذایی سحر همدان
صنایع غذایی مسرور
صنایع غذایی ب آ
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران