صنایع غذایی> سازمان استاندارد بنا دارد بهمنظور افزایش مصرف روغنهای طبیعی زیتون و کاهش روغن پومیس وارداتی که بهصورت تقلبی وارد کشور میشود، راههای تشخیص روغن زیتون را از طریق صداوسیما و شبکههای پربیننده به مخاطبان آموزش دهد.
عضو هیأتمدیره شورای ملی زیتون با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت مصرف روغن زیتون و ارزش غذایی آن، تمرکز بر شناخت استانداردهای زیتون مورد توجه سازمان استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است و با نگاهی به آمار بالای واردات روغن پومیس که تفاله زیتون بهشمار میرود و بهصورت غیرقانونی وارد کشور میشود، تعریف استاندارد روغن زیتون الزامی تشخیص داده شد.
نادر جلالت افزود: طی جلساتی که با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، مقرر گردید که آموزش تشخیص روغن زیتون طبیعی از طریق رسانهها بهویژه از شبکههای پربیننده صداوسیما صورت گیرد تا مصرفکنندگان هرکدام بازرس سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکننده باشند.
وی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف روغن زیتون 200 گرم در سال برای هر ایرانی گزارش شده است و باید حدود 15 هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شود که از این میزان بین دو تا پنجهزار تن از محل تولیدات داخلی، پنجهزار تن بهصورت رسمی و پنج تا هفتهزار تن بهصورت قاچاق وارد کشور میشود.
جلالت ادامه داد: قیمت روغن پومیس در بازارهای بینالمللی زیر یک دلار برآورد میشود که بهعلت عدم شناخت مصرفکنندگان در ایران بین 20 تا 40 هزار تومان به ازای هر لیتر به فروش میرسد؛ این در حالی است که در صورت معرفی راههای شناخت روغن زیتون طبیعی از طریق رسانههای جمعی به مردم و معرفی اصطلاحات درجشده روی شیشهها، میتوان امیدوار بود مصرف روغن زیتون پومیس کاهش یابد.
رایزنی برای صادرات کنسرو زیتون به روسیه آغاز شد
عضو هیأتمدیره شورای ملی زیتون تصریح کرد: با توجه به شرایطی که اکنون برای کشورمان در تصاحب بازارهای روسیه فراهم شده است، صادرکنندگان و بازرگانان برای ارزیابی وضعیت بازار این کشور سفرهایی به روسیه داشتهاند.
وی یادآور شد: بر اساس برآوردهای بهعملآمده انتظار میرود بین 80 تا 100 هزار تن زیتون کنسروی در کشور تولید شود که در صورت سورت مناسب و در نظر گرفتن درجهبندی متعارف و همچنین توجه به فرآیند طعمدار کردن زیتون کنسروی میتوان انتظار داشت زیتونهای ایرانی در بازار ترکیه از مشتریپسندی قابل توجهی برخوردار باشند.
جلالت تأکید کرد: ایران دارای خوشطعمترین زیتونهای دنیا است که نسبت به بزرگترین تولیدکنندگان زیتون دنیا به لحاظ طعم، از جایگاه قابل توجهی برخوردار است.
وی اظهار داشت: مشکلات سیاسی که برای کشور ترکیه بهوجود آمده است، شرایط تجاری بازی را برای کالاهای کشاورزی ایرانی در بازار روسیه فراهم کرده که باید از این فرصت طلایی استفاده کافی برد.
جلالت همچنین گفت: شورای عالی زیتون بهعنوان اتاق فکر تشکلهای فعال در حوزه زیتون بهشمار رفته و قدرت اجرایی برای صادرات این محصول ندارد، اما همه توان خود را برای افزایش صادرات و رایزنی برای ورود محمولههای زیتون به کشور روسیه بهکار خواهد گرفت.
وی از صادرات فرآوردههای زیتون خبر داد و افزود: در حال حاضر محمولههایی از فرآوردههای زیتون که شامل زیتون پرورده، ترشی زیتون و دسر زیتون میشود، به بازارهای بینالمللی صادر میشود.
جلالت خاطرنشان کرد: محمولههایی از ایران به قصد بازارسنجی به کوالالامپور مالزی، فرانکفورت آلمان، اردبیل عراق، استرالیا و افغانستان صادر شده و از استقبال مناسبی نیز برخوردار شده است.
شناخت راههای تشخیص روغن زیتون
عضو هیأتمدیره شورای ملی زیتون درباره نحوه تشخیص روغن زیتون ادامه داد: روغن زیتون طبیعی بویی شبیه علف تازه، سیب و گوجهفرنگی دارد و رنگ آن زرد یا زرد مایل به سبز است.
وی با بیان اینکه در دو مورد مذکور برای تشخیص روغن زیتون با اضافه کردن اسانس و رنگ امکان تقلب وجود دارد، تصریح کرد: اگر یک قاشق از روغن زیتون را در دهان ریخته و آن را در دهان بچرخانید و سپس به همراه هوا، آن را پایین دهید، بعد از لحظهای در انتهای گلو احساس تلخی، تندی و تیزی شدید که ممکن است منجر به سرفه شود، میکنید و سپس بلافاصله این مزهها رفع و به یک مزه بسیار خوب که انگار خوشمزهترین غذای دنیا را خورده باشد، تبدیل میشود.
جلالت در پاسخ به این پرسش که آیا روغن زیتون برای سرخکردن مناسب است، یادآور شد: بهترین روغن برای سرخ کردن روغن زیتون است، اما باید حرارت آن کم و مدت سرخکردن طولانی باشد.
منبع:ایانا
عضو هیأتمدیره شورای ملی زیتون با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت مصرف روغن زیتون و ارزش غذایی آن، تمرکز بر شناخت استانداردهای زیتون مورد توجه سازمان استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است و با نگاهی به آمار بالای واردات روغن پومیس که تفاله زیتون بهشمار میرود و بهصورت غیرقانونی وارد کشور میشود، تعریف استاندارد روغن زیتون الزامی تشخیص داده شد.
نادر جلالت افزود: طی جلساتی که با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، مقرر گردید که آموزش تشخیص روغن زیتون طبیعی از طریق رسانهها بهویژه از شبکههای پربیننده صداوسیما صورت گیرد تا مصرفکنندگان هرکدام بازرس سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکننده باشند.
وی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف روغن زیتون 200 گرم در سال برای هر ایرانی گزارش شده است و باید حدود 15 هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شود که از این میزان بین دو تا پنجهزار تن از محل تولیدات داخلی، پنجهزار تن بهصورت رسمی و پنج تا هفتهزار تن بهصورت قاچاق وارد کشور میشود.
جلالت ادامه داد: قیمت روغن پومیس در بازارهای بینالمللی زیر یک دلار برآورد میشود که بهعلت عدم شناخت مصرفکنندگان در ایران بین 20 تا 40 هزار تومان به ازای هر لیتر به فروش میرسد؛ این در حالی است که در صورت معرفی راههای شناخت روغن زیتون طبیعی از طریق رسانههای جمعی به مردم و معرفی اصطلاحات درجشده روی شیشهها، میتوان امیدوار بود مصرف روغن زیتون پومیس کاهش یابد.
رایزنی برای صادرات کنسرو زیتون به روسیه آغاز شد
عضو هیأتمدیره شورای ملی زیتون تصریح کرد: با توجه به شرایطی که اکنون برای کشورمان در تصاحب بازارهای روسیه فراهم شده است، صادرکنندگان و بازرگانان برای ارزیابی وضعیت بازار این کشور سفرهایی به روسیه داشتهاند.
وی یادآور شد: بر اساس برآوردهای بهعملآمده انتظار میرود بین 80 تا 100 هزار تن زیتون کنسروی در کشور تولید شود که در صورت سورت مناسب و در نظر گرفتن درجهبندی متعارف و همچنین توجه به فرآیند طعمدار کردن زیتون کنسروی میتوان انتظار داشت زیتونهای ایرانی در بازار ترکیه از مشتریپسندی قابل توجهی برخوردار باشند.
جلالت تأکید کرد: ایران دارای خوشطعمترین زیتونهای دنیا است که نسبت به بزرگترین تولیدکنندگان زیتون دنیا به لحاظ طعم، از جایگاه قابل توجهی برخوردار است.
وی اظهار داشت: مشکلات سیاسی که برای کشور ترکیه بهوجود آمده است، شرایط تجاری بازی را برای کالاهای کشاورزی ایرانی در بازار روسیه فراهم کرده که باید از این فرصت طلایی استفاده کافی برد.
جلالت همچنین گفت: شورای عالی زیتون بهعنوان اتاق فکر تشکلهای فعال در حوزه زیتون بهشمار رفته و قدرت اجرایی برای صادرات این محصول ندارد، اما همه توان خود را برای افزایش صادرات و رایزنی برای ورود محمولههای زیتون به کشور روسیه بهکار خواهد گرفت.
وی از صادرات فرآوردههای زیتون خبر داد و افزود: در حال حاضر محمولههایی از فرآوردههای زیتون که شامل زیتون پرورده، ترشی زیتون و دسر زیتون میشود، به بازارهای بینالمللی صادر میشود.
جلالت خاطرنشان کرد: محمولههایی از ایران به قصد بازارسنجی به کوالالامپور مالزی، فرانکفورت آلمان، اردبیل عراق، استرالیا و افغانستان صادر شده و از استقبال مناسبی نیز برخوردار شده است.
شناخت راههای تشخیص روغن زیتون
عضو هیأتمدیره شورای ملی زیتون درباره نحوه تشخیص روغن زیتون ادامه داد: روغن زیتون طبیعی بویی شبیه علف تازه، سیب و گوجهفرنگی دارد و رنگ آن زرد یا زرد مایل به سبز است.
وی با بیان اینکه در دو مورد مذکور برای تشخیص روغن زیتون با اضافه کردن اسانس و رنگ امکان تقلب وجود دارد، تصریح کرد: اگر یک قاشق از روغن زیتون را در دهان ریخته و آن را در دهان بچرخانید و سپس به همراه هوا، آن را پایین دهید، بعد از لحظهای در انتهای گلو احساس تلخی، تندی و تیزی شدید که ممکن است منجر به سرفه شود، میکنید و سپس بلافاصله این مزهها رفع و به یک مزه بسیار خوب که انگار خوشمزهترین غذای دنیا را خورده باشد، تبدیل میشود.
جلالت در پاسخ به این پرسش که آیا روغن زیتون برای سرخکردن مناسب است، یادآور شد: بهترین روغن برای سرخ کردن روغن زیتون است، اما باید حرارت آن کم و مدت سرخکردن طولانی باشد.
منبع:ایانا
نظر شما