مواد غذایی> مهندس سولماز چوبکی گفت: افزودن هرنوع رنگ به چای غیرمجاز است.
مهندس سولماز چوبکی گفت: از آنجا که نوشیدنی چای جزء اقلام سبد خانوار محسوب بوده و از پر مصرف ترین نوشیدنی های ایران است، همچنین عده ای با اهدافی خاص که می تواند بیشتر جنبه اقتصادی داشته باشد شایعاتی مطرح می کنند که از سوی افراد با حداقل آگاهی در خصوص تولید و واردات فراورده های غذایی مضحک تلقی می شود.
وی ادامه اداد: برای نمونه می گویند "صدها تن چای از کشور خارج می شود و پس از اضافه کردن افزودنی هایی از جنس خونها فرآوری پودر شده تحت عنوان رنگ مجاز چای، مجددا به کشوروارد می شوند" و این در حالی است که محصولات وارداتی از نظر حلیت، کیفیت، سلامت و ایمنی توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو به دقت بررسی می شوند.
مهندس چوبکی عنوان کرد: اسانس چای اسانس افزوده شده به چای بیشتر اسانس برگاموت است که این ترکیب با نام علمی citrus bergamia از خانواده مرکبات است.
وی افزود: کارخانه هایی اجازه افزودن اسانس به چای های تولیدی خود را دارند که از امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامه های پیش نیازی (PRB) بالای 900 برخوردار باشند و همه این ترکیبات که به عنوان طعم دهنده به چای افزوده می شوند به صورت طبیعی و یا مشابه طبیعی بوده و مطابق با قوانین ملی و بهداشتی با دارا بودن مجوزهای بهداشتی لازم مورد مصرف کارخانه های تولیدی قرار می گیرند.
شناسایی رنگ در چای
کارشناس سازمان غذا و دارو در ادامه بیان کرد: افزودن هرنوع رنگی به چای غیرمجاز بوده حتی اگر آن رنگ مجاز و خوراکی باشد اما از نظر این سازمان افزودن رنگ به چای ممنوع است.
مهندس چوبکی گفت: مصرف کنندگان می توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که درچای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه. بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی یعنی رنگ به آن اضافه شده است که می توانند مورد مذکور را از طریق سامانه 1490 جهت پیگیری اعلام کنند.
راه ساده اطمینان از سلامت
وی در پایان گفت: مصرف کنندگان به موارد درج شده برروی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی با کد رهگیری برای محصولات وارداتی دقت نمایند همچنین می توانند آمار چای های وارداتی و تولید داخل را از سایت غذا و دارو به نشانی www.fda.gov.ir دریافت کنند.
منبع:ایفدونا
نظر شما