۰ نفر
۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۸

ستادعالی پسته کشور، پس از 4 سال وقفه، به ریاست محمود حجتی، وزیرجهادکشاورزی دولت یازدهم احیا و تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)،در این جلسه سه ساعته که با حضور وزیرجهادکشاورزی؛ بخشنده، معاون برنامه ریزی و اقتصادی؛ سینکی، قائم مقام وزیر در امور بازرگانی؛ زند، معاون تحقیقات، آموزش و ترویج؛ کشاورز، معاون تولیدات گیاهی، رمضان نژاد، مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی جهادکشاورزی و نمایندگان تشکل های تولیدی و صادراتی پسته به همراه نماینده سازمان استاندارد و مدیرکل اقتصادی وزارت تعاون،کار و امور اجتماعی برگزار شد، محمود حجتی به عنوان رییس ستاد، تمام نظرات اعلام شده پیرامون چالش های سال های اخیر در ساختارهای تصمیم گیری پسته ایران را شنید و پس از تبادل نظر طرفین، مقرر شد تا پیشنهادات مطرح شده در دستور کار یک گروه کاری کارشناسی، متشکل از مدیران دولتی و تشکل های تولیدی و صادراتی به طور جدی و مستمر پیگیری شود.

وی با درک و تایید دغدغه ها و چالش های عنوان شده از سوی اعضای ستاد عالی پسته کشور، راهکارهای مشورتی خود را برای حاضران تبیین کرد و خواستار یافتن راهکارهای اساسی و کوتاه مدت و دراز مدت برای خروج از وضعیت کنونی تولید و صادارات پسته کشور شد.

وزیرجهادکشاورزی در این جلسه به عنوان رییس ستادعالی پسته کشور، ضمن تاکید بر لزوم تدوین و ساماندهی گزارش پایش صادرات پسته در طول چندسال گذشته، بررسی وضعیت تامین کود و میزان استفاده از سم در باغ های پسته و شفاف کردن تمام ملاحظات از مراحل کنترل گرفته تا برچسب گذاری و ...؛ پیرامون وضعیت حاکم بر تامین آب نیز که دغدغه جدی باغداران پسته است، خواستار یافتن راهکار اساسی شد.

حجتی با تاکید بر اهمیت استفاده از تمام امکانات برای کاهش مصرف آب و بهره برداری حداکثر از منابع آبی موجود، خواستار مشارکت جدی بخش خصوصی در تمام زمینه ها شد و تلفیق توانایی های فنی، علمی و منابع مالی بخش های دولتی و خصوصی را موجب ایجاد انگیزه مضاعف برا ینیروهای انسانی و دادن تحرک اساسی به نظام تولید و صادرات پسته عنوان کرد.

وزیرجهادکشاورزی کشورمان با بیان این که موسسه های تحقیقاتی به رغم لزوم رعایت ملاحظات کارشناسی نباید در استفاده از دانش روز محققان داخلی و خارجی برای به روز رسانی تولید این محصول مهم واهمه داشته باشند، از اعضای ستاد عالی پسته خواست تا برای جلسه سال بعد، از توان و امکاناتی که مکانیزاسیون می تواند برای پشتیبانی و کمک به باغ های پسته کشور یاری برساند، گزارشی تهیه و ارائه شود.

بنابراین گزارش، در نخستین جلسه ستادعالی پسته کشور در هنگامه دولت تدبیر و امید، پیشنهادات متعددی از سوی فعالان این ستاد مطرح شد که از جمله آن ها رفع هرگونه محدودیت در اعطای تسهیلات آبیاری تحت فشار در باغات پسته و اعطای بدون محدودیت این تسهیلات به لوله گذاری مسیرچاه تا سرکرت؛ فعال کردن کمیته ای برای پیگیری درخواست های کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا برای ارائه مستندات اقدام های ایران در زمینه بهبودهای حاصل شده در 4 سال گذشته برای پسته ایران، راستی آزمایی آمارهای تولید پسته طی سال های اخیر و...بود.

تصمیم های ستاد عالی پسته کشور به ریاست وزیرجهادکشاورزی

بنابراین گزارش، در پایان این جلسه تصمیم های ستاد عالی پسته کشور به ریاست وزیرجهادکشاورزی به شرح زیر تصمیم گیری شد.

1- با تاکید معاون تولیدات گیاهی بر بهره وری پایین باغداری پسته در ایران به عنوان مهم ترین مشکل زیر بنایی پسته کشور و تایید این موضوع توسط نمایندگان اتاق ایران و انجمن پسته ایران، موضوع مورد بحث و تبادل نظر و تایید جلسه قرار گرفت.

2- با ارائه گزارشی از تفاهم نامه منعقده فیمابین معاونت تولیدات گیاهی، معاونت تحقیقات، آموزش و ترویج و انجمن پسته ایران جهت احداث باغات سازگاری و مادری پسته در مناطق مستعد با هدف توسعه هوشمند پسته در مناطق جدید، وزیرجهاد کشاورزی ضمن حمایت از این تفاهم نامه و تاکید بر همکاری همه دستگاه های عضو ستاد به ویژه وزارت جهادکشاورزی در سطح ملی و استانی در اجرای مطلوب آن، مقرر نمود که در جلسه مشترک طرفین تفاهم نامه، برنامه اجرایی این تفاهم نامه تنظیم گردد. وزیر جهادکشاورزی علاوه بر استفاده از امکانات قانونی واگذاری اراضی برای چنین طرحی، اجازه استفاده از اراضی موجود، امکانات و ایستگاه های وزارتخانه در استان ها در قالب این طرح را صادر کرد.

3- همچنین مقرر شد تا با توجه به اهمیت تعامل با کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا جهت تسهیل صادرات و سلب هرگونه بهانه ای، با پیگیری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر دستگاه های مسئول، توصیه های کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا تهیه و بروز شده و جهت بررسی به ستاد ارائه شود.

4- ریاست ستاد، به معاونت تولیدات گیاهی اجازه داد تا نسبت به بازسازی و تعریف ساختار دبیرخانه ستاد در داخل آن معاونت یا یکی از تشکل های ملی توانا اخذ تصمیم نمایند به صورتی که علاوه بر برنامه ریزی جلسات ستاد پسته، تداوم فعالیت های کارشناسی بین جلسات، برای تهیه دستور عمل جلسه و همچنین پیگیری مصوبات، زمینه استفاده مطلوب از جایگاه قانونی ستاد پسته فراهم گردد.

5- انجمن پسته ، خواستار اصلاح دستورالعمل های قدیمی وزارت نیرو مشتمل بر ممانعت از واگذاری پروانه های آب بین مالکین چاه های آب کشاورزی و همچنین ممانعت از انتقال آب با لوله از "چاه مرغوب فاقد باغ یا خاک مرغوب" به "باغ مرغوب با بهره وری بالا، اما فاقد آب کافی" شد. همچنین مقرر شد موضوع با تهیه مستندات قانونی مرتبط با حضور مسئولین وزارت نیرو در جلسه بعدی مورد بحث جدی تر قرار گیرد.

لازم به یادآوری است که بر اساس درخواست وزیرجهادکشاورزی مقرر شد تا جلسه بعدی ستاد در خرداد ماه سال 1393 خورشیدی تشکیل شود.

علیرضا صفاخو

 

کد خبر 28164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمود اسماعیل زاده ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
    0 0
    لطفا بحث بسته بندی در صادرات را جدی بگیرید