مشاور انجمن صنفی صنایع لبنی گفت: نگاه‌ها در کشور بیمار محور و نه سلامت محور است و بانک‌ها به واردکننده دارو راحت‌تر از تولید کننده دام و شیر (ماده سلامتی) وام می‌دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس عصر امروز در دومین جشنواره تقدیر از برترین‌های شرکت‌های صنایع غذایی به انتخاب مصرف‌کنندگان که در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، حسین چمنی، مشاور انجمن صنفی صنایع لبنی گفت: کشاورزی را در بودن آن  نباید اندازه‌گیری کرد، بلکه در نبودن آن باید ارزش آن را شناخت و لذا ارزش این بخش را در نبودنش بیشتر می‌شود، تصور کرد.

وی افزود: کشاورزی مهم است و از ابتدای خلقت تا پایان خلقت این بخش بوده و باید سعی کنیم جایگاه کشاورزی و صنعت غذا به طور واقعی شناخته شود.

مشاور انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: خروجی صنعت کشاورزی صنعت غذاست که باعث آبروی کشور هم است و خروجی صنعت غذا سلامتی است.

چمنی تصریح کرد: امروز ایران در صنعت غذا حرفی برای گفتن دارد و جایگاه تقریبا مناسبی به دست آورده است.

وی گفت: متأسفانه بی‌توجهی به صنعت غذا باعث بروز بیماری‌های غیر واگیر می‌شود، به طوری که در کشور ما تعداد زیادی روزانه بر اثر سکته قلبی که این بیماری ناشی از تغذیه نادرست است می‌میرند.

چمنی بیان داشت: نگاه در کشور ما بیمار محور است، امروز برای بیمار به راحتی از هر جنبه‌ای هزینه می‌شود، حتی در بانک‌ها برای وارد کننده دارو ارزش و احترام قائلند، ولی اگر نگاه سلامت محور مطرح باشد و مثلا یک کشاورز، دامدار یا صنعتگر صنعت غذا از بانک مطالبه وام کند، با وی مانند وارد‌کننده دارو برخورد نمی‌شود.

وی افزود: سیاست‌ها هم صنعت را آزار داده و هم مردم را، اما آن چیزی که می‌ماند نتایج آن سیاست‌هاست که تا مدت‌ها در کشور می‌ماند که انشاء الله سیاست‌های کشور بر اساس سلامت محور پیش رود.

چمنی گفت: صنعت شیر یکی از بزرگترین زیر مجموعه‌های بخش کشاورزی است، بطوریکه حدود 8 میلیون تن تولید شیر خام سالانه در کشور داریم  و گردش مالی آن هم حدود 24 هزار میلیارد تومان است که به راحتی می‌تواند به تولید نفت ما تنه بزند.

مشاور انجمن صنفی صنایع لبنی بیان داشت: صنعت شیر حداقل 4 میلیون فرصت شغلی دائم و غیر دائم را ایجاد کرده است که حدود 1.5 فرصت شغلی دائم را می‌توان به این بخش اختصاص داد.

وی افزود: اما سیاست‌های غلط همه اینها را به باد می‌دهد. حاشیه سود صنعت شیر 1.5 درصد است و بهترین شرکت‌ها حاشیه سود 4 درصد دارند و حتی برخی از شرکت‌ها با زیان مجبور به تعطیلی شرکت خود می‌شوند.

چمنی بیان داشت: از سال 80 تا 90 آمار پوکی استخوان از رقم 15.5 درصد به 33.3 درصد افزایش یافت.

وی گفت: از هر 3 خانم ایرانی زیر 50 سال یک نفر مبتلا به پوکی استخوان است و این موضوع را باید جدی گرفت.

مشاور انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: کشور ایران سال 90 وارد دوره میان سالی شده در حالی که ما هیچ برنامه‌ریزی برای این مسئله نداریم.

وی گفت: سالمندان ما 20 سال زودتر از کشورهای دیگر زمینیگر می‌شود و ما با دو برابر سرعت اروپا در حال پیر شدن هستیم و باید این مسئله را جدی گرفت و با حمایت از صنعت شیر بخشی از این معضلات را حل کرد.

چمنی اظهار داشت: 70 درصد مشکلات مستقیما به میزان  مصرف شیر بستگی دارد، اما آیا سیاست‌های ما در جهت افزایش مصرف سرانه شیر است. در کشورهای اروپای غربی بالای 300 کیلوگرم سرانه مصرف شیر است در حالی که در ایران سرانه مصرف به صورت خوش‌بینانه 85 کیلوگرم است.
کد خبر بانکها به واردکننده دارو راحت‌تر از تولید کننده دام و شیر وام می‌دهند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =