۱۲ خوراکی که رگ‌های قلب را باز می‌کند

داشتن قلب سالم و قوی لازمه سلامت کل بدن است، اما علاوه بر آن باید مطمئن باشید که سرتاسر اجزا دستگاه گردش خونتان از جمله رگ‌ها و شریان‌های قلب، در بهترین شرایط بوده و به بهترین نحو کار می‌کند. با اصلاح سبک زندگی و خوردن غذاهای سالم می‌توان به‌راحتی از انسداد رگ‌های قلب جلوگیری کرد.

در طی زمان، به دلیل انتخاب غذاهای ناسالم و شیوه نادرست زندگی، ممکن است رگ‌ها و شریان‌های قلب مسدود شده و این مسئله به بیماری‌های جدی قلبی و فشارخون بالا منجر خواهد شد.

تعداد زیادی از افراد برای کنترل مشکلات قلبی خود از دارو استفاده می‌کنند، اما گاهی متحمل اثرات جانبی بسیار بد آن نیز خواهند شد. برای جلوگیری از ابتلا به عوارض این داروها می‌توانید با اندک تغییراتی در شیوه زندگی و عادات غذایی خود، به موفقیت برسید. اولین گام در این راه مشورت با پزشک متخصص است. پس از مشورت با پزشک و در نظر داشتن شرایط بدنی و بیماری‌های خاص احتمالی، می‌توانید فهرست خوراکی‌های زیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید. این غذاها می‌توانند به باز شدن رگ‌ها کمک کنند، زیرا سرشار از آنتی‌اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی لازم برای سلامت قلب هستند.

برای باز شدن رگهای قلب چه بخوریم؟

1- بادام

بادام‌ها هم خوشمزه‌اند و هم از جمله غذاهای مفید برای رگهای قلب میباشند زیرا دارای چربی‌های مفید، ویتامین، پروتئین و فیبر هستند که همگی سلامت قلب، رگ‌ها و عروق قلبی و دستگاه گردش خون را افزایش می‌دهند. کره بادام زمینی نیز از جمله فرآورده های مفید میباشد خواص کره بادام زمینی را در مقالات دیگر بخوانید.

2- اسفناج

اسفناج یکی از بهترین سبزیجات خوراکی است زیرا ارزان و زودپز بوده و تقریباً هرجایی پیدا می‌شود. علاوه بر آن، فیبر، آهن، فولیک اسید و پتاسیم را که هر یک به تنظیم فشارخون و افزایش سلامت قلب کمک می‌کنند، به بدن می‌رساند. این بدان معنی نیست که یک بشقاب کامل اسفناج را در هر وعده غذایی بخورید، بلکه می‌توانید آن را به غذاهایی که دوست دارید اضافه کنید و یا می‌توانید نصف سالاد سبزیجات روزانه خود را با اسفناج جایگزین کنید.

3- ماهی

برای گرفتن بهترین نتیجه از خوردن این غذای مفید، پیشنهاد می‌شود که حداقل دو بار در هفته آن را مصرف کنید. ماهی‌های روغنی مانند سالمون و ماهی تن دارای اسیدهای چرب امگا سه بوده و سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کنند و همچنین ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش داده و به ترمیم آسیب‌دیدگی رگ‌ها و عروق کمک می‌کنند.

4- روغن نارگیل

اگرچه بیشتر افراد تصور می‌کنند که باید از چربی‌های اشباع شده گریزان باشند، اما این چربی‌ها برای یک زندگی سالم لازم‌اند. روغن نارگیل یکی از بهترین چربی‌های اشباع شده است زیرا باعث افزایش سلامت عروق قلبی می‌شود. واضح است که مصرف خیلی زیاد چربی می‌تواند باعث ایجاد امراض چاقی و سایر بیماری‌ها شود اما افزودن فقط ۱۵ تا ۳۰ میلی‌لیتر روغن نارگیل به رژیم غذایی روزانه، اثر مثبتی در متعادل نگه داشتن سطح کلسترول خون دارد.

5- چای سبز

چای سبز منبع خوبی از کاتچین است که یک عنصر شیمیایی گیاهی است و میزان کلسترولی را که بدن در طول هضم و گوارش غذا جذب می‌کند، کاهش می‌دهد. نوشیدن دو فنجان چای سبز در روز برای این منظور کافی است. علاوه بر آن، نوشیدن چای سبز به آرامش روح و جسم شما و نهایتاً سلامت قلبتان کمک خواهد کرد.
 

6- کلم بروکلی

بروکلی خوراکی عالی برای سلامت قلب است که حاوی ویتامین کا است و از این رو در جلوگیری از سفت و سخت شدن رگ‌های قلب جلوگیری می‌کند و همچنین دارای فیبر است که با تنظیم فشارخون به کاهش فشار روی رگ‌ها و عروق قلب کمک می‌کند. آنچه باید در نظر داشته باشید این است که برای مصرف آن را زیاد نپزید زیرا پخت زیاد باعث از بین رفتن مواد مغذی آن می‌شود. برای استفاده بهینه و مفید از خواص آن بهتر است برای چند دقیقه آن را بخارپز کنید.

7- دارچین

این ادویه متداول، دارای خواص مفید بسیاری برای سلامتی است. دارچین، اگر روزانه در حدود ۵ گرم مصرف شود، می‌تواند کلسترول بد را کاهش داده و از انسداد رگ‌های قلب جلوگیری کند. دارچین همچنین دارای آنتی‌اکسیدان است که سلامت دستگاه گردش خون را تضمین می‌کند. می‌توانید آن را تقریباً به همه چیز از جمله غذاهای در حال پخت، چای و قهوه اضافه کنید. دارچین، اگر روزانه در حدود ۵ گرم مصرف شود، می‌تواند کلسترول بد را کاهش داده و از انسداد رگ‌های قلب جلوگیری کند. دارچین همچنین دارای آنتی‌اکسیدان است که سلامت دستگاه گردش خون را تضمین می‌کند. می‌توانید آن را تقریباً به همه چیز از جمله غذاهای در حال پخت، چای و قهوه اضافه کنید

8-مارچوبه

مارچوبه علاوه بر خوشمزگی، خواص مفید فراوانی دارد. اثرات آن به عنوان پایین آورنده فشار و کاهش دهنده ریسک لخته شدن خون اثبات شده است و همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر، انواع ویتامین و سایر مواد مغذی است و می‌تواند به عنوان یک درمان مفید به کار رود.

9- دانه کتان

دانه‌های کتان می‌توانند فشارخون را پایین آورده و التهاب رگ‌های قلب را کاهش دهند زیرا دارای اسید آلفا- لینولنیک هستند. حتی یک مقدار کم از دانه کتان می‌تواند به سالم نگه داشتن رگ‌ها و عروق قلبی کمک کند، بنابراین سعی کنید یک قاشق غذاخوری از آن را به عنوان مثال، به غلات صبحانه دلخواه خود اضافه کرده مصرف کنید. در مقاله خواص تخم کتان بیشتر در مورد فواید این ماده صحبت کرده ایم.

10- زردچوبه

زردچوبه به دلیل طعم و رنگ ویژه و منحصربه‌فردی که دارد شناخته شده است و یکی از مواد تشکیل دهنده متداول در ادویه کاری است. مصرف زردچوبه به سلامت قلب کمک می‌کند. اضافه کردن زردچوبه به رژیم غذایی روزانه می‌تواند التهاب و تشکیل پلاک‌های خونی در رگ‌های قلبی را کاهش دهد. همچنین ماده رنگی زردچوبه به نام کورکومین می‌تواند به از بین بردن چربی‌هایی که در رگ‌ها ته‌نشین می‌شوند، کمک کند.

11- قهوه

تحقیقات نشان داده‌اند که نوشیدن یک فنجان قهوه در روز می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. همچنین آرامش خاطری که پس از نوشیدن یک فنجان قهوه احساس می‌کنید نیز برای قلب مفید است. البته باید خاطرنشان کرد که قهوه نوعی ماده محرک و برانگیزاننده است که نوشیدن زیاد آن ممکن است مضراتی برای سلامتی داشته باشد.

12- غلات کامل

جو دوسر، برنج قهوه‌ای، کینوا، گندم سبوس‌دار و نان‌های غلات کامل که حاوی فیبر بالا هستند و به کاهش کلسترول و کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. همچنین به سیری طولانی‌تر و کنترل وزن کمک می‌کند.

13- هندوانه

هندوانه دارای آمینواسیدی به نام سیترولین است که به پایین آوردن فشارخون کمک کرده و التهاب رگ‌ها و عروق را کاهش می‌دهد و چون بدن را به تولید اکسید نیتریک وا می‌دارد، سلامت قلب و عروق آن را افزایش می‌دهد. بعضی از میوه های استوایی مانند لیچی همچنین باعث باز شدن رگ های قلبی خواهند شد. اسم میوه های استوایی دیگر را به همراه خواص آنها در مقالات دیگر بخوانید.

14- نوشیدنی‌های مفید

آب، چای سبز، دم‌نوش‌های گیاهی که به هیدراته نگه داشتن بدن و کاهش فشار خون کمک کرده و دارای خواص آنتی‌اکسیدانی میباشند. 

کد خبر 54296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 18
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    11 4
    بسیارخوب
  • شهروند IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    20 10
    سلام عزیزان من رگهام گرفته کف پاهام سوزن سوزن میشه سرانگشتان دستم همیشه سرد هست وقتی ازجام بلند میشم رگهام بدجور اذیت میکنه
    • IR ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      4 0
      شب ها نصف لیوان سرکه سیب بخور چربی خونت بالاست
    • ارش IR ۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
      1 0
      شما چربی و غلظت خون داری هم سرکه سیب خونه هم ابغوره چربی سوزه ولی حتما باید دکتر بری با ۴تا قرص میاد پایین هر ۶ماه یکبار هم یک واحد خون بده خیلی خوبه
  • زینب بانو IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    0 1
    ممنونیم عالی بود درود بر شما
  • IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    0 0
    تایید.
  • بیتا ارژنگ بیات IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    0 0
    بد
  • هاشم حسینی IR ۰۶:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    2 3
    خوب
  • بنده خدا IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    3 3
    عالی
  • صغرا قایق ور IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
    2 1
    بسیار عالی ، خیلی ممنون
  • علی رضا IR ۰۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    3 0
    عالی.دستتون درد نکنه
  • کیومرث حیدریان از ایوان غرب IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    1 1
    متشکر م عالی بود
  • بیمار. IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
    2 0
    بسیار خوب.
  • IR ۱۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    0 1
    من
  • عزیزپاشازاده IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۵
    0 0
    سلام حدود بیست روز قبل رفتم آزمایشگاه واسه چکاب خون بدم به حدی خونم غلیظ بود که قبل ازریختن داخل لوله آزمایش خون لخته شدمجدد ازم خون گرفت خیلی خونم غلیظه چهلوچهارسال سن دارم لطفامراراهنمایی کنید
  • مهدی IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۵
    0 0
    نصف لیوان سرکه طبیعی خیلی زیاده یک قاشق غذاخوری سرکه بابک قاشق غذاخوری گلاب دوآتشه ویک قاشق مرباخوری عسل بااب گرم مخلوط وهرشب میل شود برای پیشگیری ازسکته و سرطان هرشب