دبیر انجمن برنج با بیان اینکه از سال ۹۴ برنجهای ایرانی گواهی سلامت از وزارت بهداشت دریافت میکنند گفت: از ابتدای سال جاری وزارت بهداشت با همکاری موسسه استاندارد کد شناسایی و رهگیری را برای برنجهای وارداتی صادر میکند.
جمیل علیزاده شایق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره تامین برای برنج در ماه مبارک رمضان گفت:ماه مبارک رمضان، ایام محرم و ... از جمله ایامی هستند که پیشبینی شده هستند و مردم با برنامه ریزی خرید می کنند.
وی درباره آلودگی برنجهای ایرانی گفت: سال گذشته این زمزمه پیش آمد که 5نوع از مرغوبترین برنجهای ایرانی آلوده اعلام شد که پس از آن بررسیهایی با کمک نهادهای دانشگاهی، وزارت بهداشت، جهادکشاورزی و استاندارد انجام شد و نشان داد برنج خالص ایرانی هیچ مشکلی ندارد.همچنین بررسیهای دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و گیلان در شالیزار نیز نشان داد خوشبختانه هیچ مشکلی وجود نداشته است.
شایق تاکید کرد:زمانی که آلوده نبودن برنجها اعلام شد،انجمن برنج در راستای حمایت از تولیدکنندگان برخواست و پس از بررسیها دقیق مشخص شد که برنجهای وارداتی در کیسههای برنجهای ایرانی بوده و آلوده اعلام شده است.
دبیر انجمن برنج تاکید کرد: پس از این بررسیها وزارت بهداشت وارد ماجرا شد و کمیسیونی متشکل از نماینده جهاد کشاورزی و انجمن برنج, کمیسیون بهداشت مجلس و موسسه استاندارد را برگزار و اعلام کرد، از شروع سال 93، تنها برنجهایی اجازه ورود دارند که گواهی سلامت از وزارت بهداشت دریافت کرده باشند.
وی ادامه داد: تمام برنجهایی که وارد کشور میشود باید دارای کد شناسایی و کد رهگیری باشند در غیر این صورت اجازه ورود به کشور را ندارند. این کار در راستای این است که اگر برنجی آلوده وارد کشور شد شناسایی مبدا به راحتی انجام گیرد.
شایق با بیان اینکه وزارت بهداشت با همکاری موسسه استاندارد کد شناسایی و رهگیری را برای برنجهای سالم صادر میکند گفت:تا کنون هر برنجی که از سال 93 وارد کشور شده است تنها در صورت داشتن کد رهگیری و شناسایی بوده است.
دبیر انجمن برنج افزود: از سال 94 نیز تمام برنجهای ایرانی برنددار نیز باید گواهی سلامت را دریافت کنند.این کمیسیون به طور جدی پیگیر شناسنامه دار کردن برنجهای وارداتی و اعطای کد رهگیری به آنان است و هیچ برنج خارجی بدون شناسه در دست مردم نباشد.
دبیر انجمن برنج با اشاره به اینکه سرانه مصرف سالیانه برنج هر ایرانی 36 کیلوگرم است، گفت: در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار تن برنج مازاد بر نیاز وارد کشور می شود که با تلنبار شدن در انبارهای غیر فنی، آلوده به سموم مختلف و آفلاتوکسین شده و تبدیل به برنج آلوده و مسموم میشوند.
وی مبدا واردات برنج را عمدتا از هند و سپس پاکستان و تا حدی تایلند و ویتنام عنوان کرد و افزود: معلوم نیست برای مازاد برنج چه اتفاقی می افتد زیرا نهایتا تا یکسال می تواند در انبار ها نگهداری شود در حالی که انبارهای کشور فنی نیستند و توان نگهداری طولانی مدت برنج را ندارند.
وی گفت: نگهداری بیش از اندازه برنج در انبار نتیجه ای جز آلوده شدن برنج را ندارد ضمن اینکه یکی از دلایل اعلام آلودگی برنج های واردتی نیزحتی اگر خود برنج آلوده نباشد می تواند نگهداری بیش از حد در انبار باشد.
دبیر انجمن برنج افزود: با توجه به اینکه انبارهای کشور فنی نیست مجبورند انبار ها را بر علیه موش و آفات سم پاشی و یا ضد عفونی کنند ضمن اینکه در نگهداری طولانی مدت نیز خطرات رطوبت و آفلاتوکسین وجود داشته و برنج را آلوده می کند.
وی با بیان اینکه هر ساله در تیر ماه بیشترین افزایش قیمت برنج دیده میشود گفت: با توجه به اینکه در تیر, مرداد و شهریور برنج تولید نمیشود و مصرف همچنان پابرجاست هر سال در این ماهها قیمت برنج افزایش مییابد. با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان در تیر ماه است احتمال افزایش قیمت برنج وجود دارد اما این میزان افزایش به دلیل فرا رسیدن ماه رمضان نیست بلکه به دلیل فرا رسیدن ماه تراکم مصرف برنج بدون تولید است.
جمیل علیزاده شایق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره تامین برای برنج در ماه مبارک رمضان گفت:ماه مبارک رمضان، ایام محرم و ... از جمله ایامی هستند که پیشبینی شده هستند و مردم با برنامه ریزی خرید می کنند.
وی درباره آلودگی برنجهای ایرانی گفت: سال گذشته این زمزمه پیش آمد که 5نوع از مرغوبترین برنجهای ایرانی آلوده اعلام شد که پس از آن بررسیهایی با کمک نهادهای دانشگاهی، وزارت بهداشت، جهادکشاورزی و استاندارد انجام شد و نشان داد برنج خالص ایرانی هیچ مشکلی ندارد.همچنین بررسیهای دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و گیلان در شالیزار نیز نشان داد خوشبختانه هیچ مشکلی وجود نداشته است.
شایق تاکید کرد:زمانی که آلوده نبودن برنجها اعلام شد،انجمن برنج در راستای حمایت از تولیدکنندگان برخواست و پس از بررسیها دقیق مشخص شد که برنجهای وارداتی در کیسههای برنجهای ایرانی بوده و آلوده اعلام شده است.
دبیر انجمن برنج تاکید کرد: پس از این بررسیها وزارت بهداشت وارد ماجرا شد و کمیسیونی متشکل از نماینده جهاد کشاورزی و انجمن برنج, کمیسیون بهداشت مجلس و موسسه استاندارد را برگزار و اعلام کرد، از شروع سال 93، تنها برنجهایی اجازه ورود دارند که گواهی سلامت از وزارت بهداشت دریافت کرده باشند.
وی ادامه داد: تمام برنجهایی که وارد کشور میشود باید دارای کد شناسایی و کد رهگیری باشند در غیر این صورت اجازه ورود به کشور را ندارند. این کار در راستای این است که اگر برنجی آلوده وارد کشور شد شناسایی مبدا به راحتی انجام گیرد.
شایق با بیان اینکه وزارت بهداشت با همکاری موسسه استاندارد کد شناسایی و رهگیری را برای برنجهای سالم صادر میکند گفت:تا کنون هر برنجی که از سال 93 وارد کشور شده است تنها در صورت داشتن کد رهگیری و شناسایی بوده است.
دبیر انجمن برنج افزود: از سال 94 نیز تمام برنجهای ایرانی برنددار نیز باید گواهی سلامت را دریافت کنند.این کمیسیون به طور جدی پیگیر شناسنامه دار کردن برنجهای وارداتی و اعطای کد رهگیری به آنان است و هیچ برنج خارجی بدون شناسه در دست مردم نباشد.
دبیر انجمن برنج با اشاره به اینکه سرانه مصرف سالیانه برنج هر ایرانی 36 کیلوگرم است، گفت: در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار تن برنج مازاد بر نیاز وارد کشور می شود که با تلنبار شدن در انبارهای غیر فنی، آلوده به سموم مختلف و آفلاتوکسین شده و تبدیل به برنج آلوده و مسموم میشوند.
وی مبدا واردات برنج را عمدتا از هند و سپس پاکستان و تا حدی تایلند و ویتنام عنوان کرد و افزود: معلوم نیست برای مازاد برنج چه اتفاقی می افتد زیرا نهایتا تا یکسال می تواند در انبار ها نگهداری شود در حالی که انبارهای کشور فنی نیستند و توان نگهداری طولانی مدت برنج را ندارند.
وی گفت: نگهداری بیش از اندازه برنج در انبار نتیجه ای جز آلوده شدن برنج را ندارد ضمن اینکه یکی از دلایل اعلام آلودگی برنج های واردتی نیزحتی اگر خود برنج آلوده نباشد می تواند نگهداری بیش از حد در انبار باشد.
دبیر انجمن برنج افزود: با توجه به اینکه انبارهای کشور فنی نیست مجبورند انبار ها را بر علیه موش و آفات سم پاشی و یا ضد عفونی کنند ضمن اینکه در نگهداری طولانی مدت نیز خطرات رطوبت و آفلاتوکسین وجود داشته و برنج را آلوده می کند.
وی با بیان اینکه هر ساله در تیر ماه بیشترین افزایش قیمت برنج دیده میشود گفت: با توجه به اینکه در تیر, مرداد و شهریور برنج تولید نمیشود و مصرف همچنان پابرجاست هر سال در این ماهها قیمت برنج افزایش مییابد. با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان در تیر ماه است احتمال افزایش قیمت برنج وجود دارد اما این میزان افزایش به دلیل فرا رسیدن ماه رمضان نیست بلکه به دلیل فرا رسیدن ماه تراکم مصرف برنج بدون تولید است.
نظر شما