مدیرکل استاندارد استان تهران با اشاره به ممنوع بودن استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) در تولید محصولات لبنی گفت: سال قبل یک مورد تخلف در این زمینه کشف و برخورد شد و قرار است اواخر هفته آینده نیز نتایج تازه‌ترین نمونه‌گیری انجام شده از محصولات لبنی اعلام شود.

مسلم بیات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه اداره استاندارد تهران در چندین مورد از سال قبل تا امسال استفاده از چربی نباتی را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرد، افزود: در تاریخ 24 دی ماه سال گذشته یک مورد استفاده از چربی نباتی در تولید ماست 3 و 5 درصد کشف شد که این مورد را به دادگاه معرفی و مدیرکل کنترل کیفی آن را نیز عزل کردیم.

او با بیان اینکه اداره استاندارد تهران در تاریخ 19 فروردین امسال نیز طی اطلاعیه‌ای بار دیگر بر غیرقانونی بودن استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی تاکید کرد، افزود: طبق قانون استاندارد استفاده از روغن پالم در تولید اغلب محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، کره پاستوریزه، خامه پاستوریزه استریل، شیر طعم‌دار، شیر استریل، شیرخشک، پنیر رسیده در آب نمک، پنیر تازه، دوغ، کشک ، کشک و ماست پروبیوتیک و محصولاتی از این دست ممنوع است.

مدیرکل استاندارد استان تهران افزود: استفاده از روغن پالم در تولید لبنیات نوعی تقلب هم محسوب می‌شود، چرا که قیمت چربی نباتی از قیمت چربی حیوانی بسیار پایین‌تر و تقریبا یک شش تا هفتم آن است. ضمن اینکه لبنیات باید چربی ناشی از خود شیر را داشته باشند.

بیات عنوان کرد: استفاده از چربی نباتی تنها در تولید تعداد محدودی از محصولات لبنی مانند پنیر فراوری شده، بستنی‌های مخلوط، پنیر پیتزای فراوری شده آنهم با ذکر عنوان "تولید شده با چربی نباتی" مجاز است.

وی تاکید کرد: طبق بخشنامه 53205 سازمان استاندارد مورخ 13 مهر 1390 استفاده از چربی گیاهی در تولید اغلب محصولات لبنی ممنوع اعلام شده است.

به گزارش ایسنا وزیر بهداشت چند روز پیش با انتقاد شدید از استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی اعلام کرد که گزارشی را در این زمینه به رئیس جمهوری ارائه داده است. این در حالی است که انجمن صنایع لبنی نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بهتر است وزیر بهداشت به جای دادن گزارش به رئیس جمهوری با متخلفان در صنعت لبنیات برخورد کند.
کد خبر سازمان استاندارد سکوتش را شکست اعلام تخلفات احتمالی تا هفته آینده

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =