صنایع غذایی> رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی ایران گفت: «باید بانکها وامهایی با تعرفه تولید در اختیار صاحبان صنایع و تولیدیها قرار دهند. این درحالی است که برخی از کارخانهها وامها را با تعرفههای آزاد میگیرند و در نتیجه قیمت تمام شده کالاها بالا میرود.»
مهدی کریمیتفرشی درباره اولویتهای دولت دوازدهم در حمایت از صنایع و بخش تولید اظهار داشت:«اگر صنایع موفق دنیا را بررسی کنیم، میبینیم هر کجا دولت کوچکتر و کمرنگتر بوده است و خصوصیسازی و کوچکسازی دولت اجرا شده، تولید ناخالص ملی و ارزش افزوده بالاتری صنعت دارد.»
وی تصریح کرد:« این در حالی است که هر کجا حضور دولت گستردهتر و پررنگتر بوده، سوءاستفادهها بیشتر، هزینهها چندین برابر و پیشرفت در کار کمتر بوده است.»
رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایع غذایی تصریح کرد:« وقتی که بخش خصوصی خودش بخواهد صاحب صنایع باشد، مطمئنا ابتکار عمل بیشتری دارد و بهروزرسانی واحدهای تولیدی خود را دنبال میکند، اما در دولت امکان دارد این مسایل مورد توجه قرار نگیرد و همیشه در حاشیه باشد.»
کریمیتفرشی با تاکید بر مهمترین چالش صنایع، فرسوده بودن ماشینآلات است، عنوان کرد:«یک مسالهای که هماکنون وجود دارد و خیلیها به این مساله دقت نمیکنند، این است که ما در سازمان تجارت جهانی عضو ناظر هستیم؛ در صورتی که افغانستان عضویت رسمی پیدا کرده است.»
رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایع غذایی ادامه داد:« ما اگر بخواهیم عضو سازمان تجارت جهانی بشویم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این اتفاق بیفتد، این موضوع مطرح است که وقتی دروازههای ایران به روی کالاهای خارجی باز شود، آیا زیرساختهای درست را داریم که کالاهای تولیدی توان رقابتی با کالای خارجی را داشته باشند. در حال حاضر چنین شرایطی وجود ندارد.»
کریمیتفرشی تاکید کرد:«باید بانکها وامهایی با تعرفه تولید در اختیار صاحبان صنایع و تولیدیها قرار دهند. این در حالی است که برخی از کارخانهها وامها را با تعرفههای آزاد میگیرند و در نتیجه قیمت تمام شده کالاها بالا میرود. برای مثال، تعرفه تولید اگر 18 درصد باشد، گاها وامها با 27، 28 درصد سود پرداخت میشود. در نتیجه کالا برای مصرفکننده نهایی گرانتر تمام میشود و متضرر میشوند.»
وی تصریح کرد:«ما هم باید وامهایی با تعرفه تولید در اختیار صنایع قرار دهیم و هم اینکه روند فرسودگی ماشینآلات اصلاح شود.»
رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایعغذایی اظهار داشت:«در حال حاضر بسیاری از کارخانهها و به خصوص کارخانههای قدیمی، ماشینآلات فرسودهای دارند. صنایع با این ماشینآلات نمیتوانند ابتکار عمل جدیدی داشته باشند و تولید خود را بهروزرسانی کنند، چون تکنولوژیشان برای چند دهه قبل است.»
کریمیتفرشی متذکر شد:«ما باید هر چه زودتر صنایع را با تزریق مالی به موقع بهروز کنیم و در آینده نزدیک بتوان کالاها را قابل رقابت با نمونههای خارجی کنند.»
منبع:خبرآنلاین
نظر شما