۰ نفر
۲۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۴
روزنامه‌نگاران نیز مثل هر ایرانی دلسوز دیگری می‌خواهند روز و روزگار ایرانیان هر روز بهتر از دیروز باشد اما این آرزو دست‌کم 3 ساله است که جز به حسرت منجر نمی‌شود.

به گزارش افکارنیوز، آمارهای ارایه شده از طرف بانک مرکزی از هزینه‌های مصرفی خانوارها نشان می‌دهد، در حالی که هر خانواده ایرانی در سال ۱۳۹۰ رقمی معادل ۴۳ میلیون ریال برای خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها هزینه داشته است، این رقم در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب ۳۹ میلیون ریال و ۳۷ میلیون ریال شده است.


یک محاسبه ساده انجام شده نشان می‌دهد هر خانواده ایرانی در سال ۱۳۹۱ رقمی نزدیک به ۹ درصد و در سال ۱۳۹۲ رقمی معادل ۶.۶ درصد نسبت به سال پیش از آن کمتر خوراک خریده‌اند. اگر هر خانوار ایرانی را به طور متوسط ۴نفر فرض کنیم هر نفر ایرانی در سال ۱۳۹۲ حدود ۹۰۰ هزار تومان یعنی کمتر از ۸۰ هزار تومان در هر ماه برای خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها هزینه کرده است.

با توجه به اینکه این رقم در سال ۱۳۹۰ معادل ۴۴ میلیون ریال برای هر خانواده و ۱۱۰ هزار تومان برای هر نفر بوده است، می‌توان محاسبه کرد که هر نفر ایرانی در سال ۱۳۹۲ رقمی معادل ۲۳‌درصد کمتر از سال ۹۰ برای خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها هزینه کرده است.

کوچک شدن ۲۵ درصدی سفره مردم در این سال‌ها در خرید پوشاک و کفش، بهداشت و درمان و خرید اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه نیز رسیده است. به طوری که خانواده‌های ایرانی در سال ۱۳۹۲ رقمی معادل ۲۶ درصد نسبت به ۱۳۹۱ کمتر پوشاک خریده‌اند و ۱۹ درصد نیز کمتر به خرید اثاث خانه اختصاص داده‌اند.
آمار ارایه شده توسط بانک مرکزی تغییر در هزینه‌های مصرفی خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ را نشان می‌دهد.


کد خبر 179bd647c1fd4bb8b7381241431a84e1

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =