با تصویب هیات وزیران و در راستای هدایت، راهبری و توسعه زیرساختهای شهرکهای کشاورزی، اساسنامه شرکت شهرکهای کشاورزی ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد بند (ل) ماده (194) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعـه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1389 ـ اساسنامه شرکت شهرکهای کشاورزی را تصویب کرد.
بر این اساس، شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی، دامی و منابع طبیعی به شرکت شهرکهای کشاورزی تغییر نام مییابد و اموال، داراییها، تعهدات و مطالبات شرکتهای زیرمجموعه آن (دامپروری سفیدرود، کشت و صنعت و دامپروری مغان، کشت و صنعت شهید بهشتی، پرورش کرم ابریشم ایران، شرکت مجتمع صنعتی گوشت فارس، بهرهبرداری و صنایع چوب فریم، جنگل شفارود و نکاچوب) از تاریخ 1/1/1391 به شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی منتقل میشود.
شرکـت شـهرکهای کـشاورزی که در ایـن اساسـنامه به اخـتصار «شرکت» نامیده میشود به صورت شرکت دولتی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی اداره میشود.
شهرکهای کشاورزی مجموعهای از مجتمعهای کشاورزی، دامی و شیلاتی هستند. هدایت، راهبری و توسعه زیرساختهای شهرکهای کشاورزی، اداره امور شهرکهای کشاورزی و نظارت بر آنها، برنامهریزی، مطالعه، طراحی و احداث شهرکهای کشاورزی، حمایت و پشتیبانی از توسعه بازار و همکاریهای فنی، اقتصادی و فناوری بین شهرکهای کشاورزی با سایر بخشهای ذیربط، ایجاد زمینههای ارایه خدمات فنی، مالی، اداری، آموزشی، بازرگانی برای گسترش تأسیسات زیربنایی شهرکهای کشاورزی و سایر خدمات مورد نیاز، هدایت و جذب سرمایهگذاری و کارآفرینی در شهرکهای کشاورزی در چارچوب سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و انجام سایر امور مربوط به رفع موانع و مشکلات احداث و توسعه شهرکهای کشاورزی در چارچوب اساسنامه و با رعایت قوانین و مقررات مربوط از فعالیتها و وظایف شرکـت شـهرکهای کـشاورزی است.
بر این اساس، ارکان شرکت شامل؛ مجمع عمومی، هیاتمدیره، مدیرعامل و بازرس (حسابرس) است. مجمع عمومی شرکت عبارت است از وزیران جهاد کشاورزی (رئیس مجمع)، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نیرو و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور است. مجمع عمومی با دعوت رئیس مجمع و با حضور اکثریت اعضا رسمیت خواهد داشت و مصوبات آن با حداقل سه رأی موافق لازمالاجرا خواهد بود.
بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سیاستها، خطمشیها و برنامه سالانه شرکت، بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به صورتهای مالی شرکت و گزارش عملکرد فعالیت شرکت با توجه به گزارش بازرس (حسابرس)، بررسی و تصویب تشکیلات و آییننامههای مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی شرکت با رعایت قوانین و مقررات مربوط، بررسی و تصویب آییننامه مربوط به نحوه اداره شهرکهای کشاورزی با رعایت قوانین و مقررات مربوط، انتخاب بازرس (حسابرس)، تعیین اعضا هیئتمدیره و حقوق و مزایا و پاداش عملکرد آنها در چارچوب قوانین و مقررات مربوط، تعیین روزنامه کثیرالانتشار جهت ثبت آگهیهای شرکت، بررسی و تصویب سایر موضوعاتی که با رعایت قوانین مربوط در دستور جلسه عمومی گذاشته شده است.
هیـاتمدیره متشکل از پنج نفر است که به پیـشنهاد وزیر جهاد کشاورزی، توسط مجمع عمومی انتخاب میشوند.
بر این اساس، هیاتمدیره مجری مصوبات مجمع عمومی است و بر اساس مقررات این اساسنامه دارای اختیاراتی همچون؛ تهیـه سیـاستها، خـطمشیهـا و بـرنامههـای سـالانه جـهت ارایه به مجمع عمومی، بررسی و تأیید گزارش عملیات سالیانه هیاتمدیره و صورتهای مالی شرکت برای تسلیم به بازرس (حسابرس) شرکت، بررسی بودجه سالانه شرکت جهت ارایه به مجمع عمومی، اجرا و پیگیری مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی شرکت، تهـیه و تدوین تـشکیلات و آییـننامههای مـورد نیـاز شرکت از جمله آییننامههای مالی، معاملاتی و اداری ـ استخدامی شرکت و ارایه به مجمع عمومی برای تصویب و انجام اقدامات لازم به منظور تهیه زمین و در اختیار گرفتن آنها برای احداث شهرکهای کشاورزی براساس قوانین و مقررات مربوط است.
اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی و هیئتمدیره و انجام امور اداری و اجرایی شرکت در حدود بودجه مصوب، تهیه و تنظیم بودجه سالانه شرکت و ارایه آن به هیاتمدیره، تهیه و تنظیم صورتهای مالی وگزارش عملکرد سالانه شرکت، رسیدگی و اخذ تصمیم درباره امور اداری، استخدامی، آموزشی کارکنان طبق آییننامههای داخلی شرکت و با رعایت قوانین و مقررات مربوط، نمایندگی شـرکت در مراجع قضـایی و اداری و طـرح و اقامه دعوی عـلیه اشخـاص اعم از حقیقی و حقوقی در موارد لزوم و دفاع از دعاوی که علیه شرکت اقامه شـدهاند و اقامه دعوی متقابل، ورود شخص ثالث و جلب شخص ثالث و دفاع دعاوی متـقابل در تـمام مراجع با حق توکیل و انتخاب نماینده قضایی در موارد یادشده، ارایه سیستمهای پیشرفته مدیریتی برای اداره شرکت به هیئتمدیره و انجام سایر امور ضروری برای پیشبرد اهداف شرکت با رعایت قوانین و مقررات مربوط از وظایف مدیرعامل است.
همچنین مدیرعامل میتواند قسمتی از اختیارات قانونی خود را به موجب ابلاغ کتبی به هر یک از مدیران یا کارکنان شرکت به تشخیص و مسئولیت خود تفویض کند. منابع مالی شرکت عبارت است از: درآمد حاصل از ارایه خدمات یا واگذاری داراییهای تحت اختیار شرکت بهسرمایهگذاران در شهرکهای کشاورزی، منابع حاصل از دریافت تسهیلات، عقود مشارکتی و سایر منابع تأمین اعتبار و منابع عمومی دولت است.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
کد خبر 21360
نظر شما