رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در نشست اخیر این کمیسیون، به تهیه و تدوین استراتژی صنعت کشاورزی ایران از سوی این کمیسیون اشاره کرد و آن را یکی از برنامه های راهبردی کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در مدت باقی مانده از فعالیت آن دانست.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن های صنایع غذایی ایران،شاهرخ ظهیری،در حال حاضر یکی از طرح های مهم کشاورزی که در دست داریم، منطقه جیرفت است که مطالعات آن آغاز شده و در سفر اخیر به مجارستان برای همکاری با آنها در طرح جیرفت مذاکرات خوبی داشتیم. او از موافقت های اولیه در این رابطه با طرف های مجاری خبر داد و تصریح کرد که طبق توافقات صورت گرفته قرار شد تا آنها اعتباری را هم به این منظور در اختیار بانک کشاورزی ایران قرار دهند.

درادامه این نشست، ارجمند از دیگر اعضای کمیسیون در خصوص لزوم توسعه پایدار در صنعت کشاورزی باب گفت و گو با دیگر اعضا را باز کرد. به گفته وی، توسعه پایدار در کشاورزی این امکان را فراهم می کند تا این صنعت در کشور دوام و قوام لازم را پیدا کند.

او افزود: توسعه پایدار، حکم می کند که تناسب زراعی رعایت شود. از این رو باید موضوع استراتژیک صنعت کشاورزی را به عنوان اساس کار پذیرفت.

ارجمند سپس به موضوع امنیت غذایی اشاره کرد و آن را هم راستا با پیش برد استراتژی کشاورزی دانست که به اعتقاد وی باید در دوره جدید دولت از سوی اتاق بازرگانی تهران و کمیسیون کشاورزی این اتاق پیگیری شود.

به گفته وی، غلات و پروتئین، محورهای امنیت غذایی هر کشوری است و انطور که اذعان هم می شود هر کشوری باید به مدت 120 روز در انبارهای خود غلات داشته باشد.

از غنی سازی نان چه خبر؟

در نشست اخیر کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران، مدیرکل تازه وارد سازمان غذا و دارو نیز حضور داشت. مهدی زاده که به تازگی بر کرسی مدیرکلی این سازمان تکیه زده است، حضورش در کمیسیون کشاورزی اتاق تهران به فال نیک گرفت و از تعامل این دو نهاد با یکدیگر در دوران حضور خود در سازمان غذا و دارو سخن گفت.

او در بخش دیگری از سخنانش، از توجه ویژه وزیر جهاد کشاورزی به ارتقا و بهبود کیفیت نان خبر داد و گفت: در این زمینه کارگروهی در وزارتخانه تشکیل شده است و آنطور که وزیر جهاد کشاورزی در یکی از جلسات این کارگروه اعلام کرد، وی این قول را داده است که در فرصت باقی مانده تا پایان دولت دهم، پرونده بهبود کیفیت نان را ببندد، حتی ایشان اعلام کرده است که برای این امر آماده است که نزد مقام معظم رهبری نیز برود.

مهدی زاده در خصوص کیفیت نان، افزود: در حال حاضر بیشترین میزان جوش شیرین در نان لواش است به طوری که این نوع نان در تهران به تنهایی تا 45 درصد مصرف می شود.

مدیرکل سازمان غذا و دارو، تصریح کرد که باید به سمت تولید و مصرف نان های صنعتی و حجیم رفت و این نوع نان را جایگزین نان های سنتی کرد. او همچنین از برنامه های این سازمان برای غنی سازی نان در کشور خبر داد.

به گفته وی، یکی از طرح های سازمان غذا و دارو، بیمه فراورده های لبنی است. مهدی زاده گفت: ما روی این موضوع به طور جدی در حال مطالعه و بررسی هستیم تا همانند دیگر کشورهای جهان محصولات را بیمه کنیم. وی از تدوین آیین نامه بیمه محصولات لبنی در آینده ای نزدیک خبر داد.

دفاع از کیفیت گندم داخلی

محمدحسن شریعتمدار، از اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز در این نشست با بیان اینکه استراتژی در وهله نخست باید روشن و شفاف باشد یادآور شد که مرحله دوم به سرانجام رسیدن هر استراتژی این است که اراده برای اجرای آن وجود داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، گندم تولید داخل را برای پخت نان مناسب و با کیفیت دانست و اینکه گفته می شود گندم داخلی از کیفیت لازم برای پخت نان برخوردار نیست و یکی از دلایل بی کیفیتی نان در کشور، گندم مصرفی آن عنوان می شود را رد کرد و گفت: طبق بررسی هایی که در دو دهه اخیر صورت در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت، نه تنها کیفیت گندم تولید داخل ضعیف نبوده بلکه در مقایسه با گندم های وارداتی و خارجی نیز از برتری قابل محسوسی برخوردار بوده است.

وی افزود: واردات گندم خارجی به منظور ادغام آن با گندم داخل و تولید آرد برای نان، بهانه ای بیش نیست چرا که طبق آزمایش های متعددی که در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته، گندم تولید داخل به مراتب بهتر از گندم خارجی برای تولید آرد و نان در کشور است

کد خبر 23494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =