مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی نسبت به کاهش تولید گندم در سال آینده هشدار داد و گفت: اگر قیمت خرید تضمینی گندم افزایش نیابد امسال هم باید دست به دامان واردات شویم.
دلاور حیدرپور در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از برداشت حدود 9 میلیون تن گندم و خرید تضمینی 4.2 میلیون تنی آن از سوی بخش خصوصی و دولت خبر داد.
وی اظهار کرد: قیمت تمام شده هر کیلوگرم گندم برای کشاورزان 820 تومان است در حالی که آنها محصول تولید شده خود را کیلویی 720 و 750 تومان میفروشند. از سوی دیگر تاکنون هزینهی حمل و نقل محصول از سر زمین تا مراکز خرید به کشاورزان داده نشده است.
درخواست افزایش نرخ خرید تضمینی گندم از معاون اول رییسجمهور
حیدرپور افزود: وزارت جهاد کشاورزی و استانداران کشور به معاون اول رییسجمهور برای بازنگری در قیمت خرید تضمینی گندم نامه نوشتهاند اما تاکنون ترتیب اثر داده نشده است.
مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون حدود 9 میلیون تن از گندم استانهای کشور برداشت شده است، گفت: از این میان حدود 4.2 میلیون تن گندم خریداری شده است که حدود 2.5 میلیون تن آن از سوی دولت و یک میلیون و 700 هزار تن دیگر نیز توسط بخش خصوصی خریداری شده است اما مابقی گندم برداشت شده یا از سوی دلالان، دامداران و مشتریان خارجی خریداری شده یا در انبارهای کشاورزان نگهداری میشود به امید اینکه در آینده قیمت این محصول افزایش یابد.
دولت کمتر از یک سوم پول گندم وارداتی را به کشاورزان میدهد
مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه قیمت، عامل اصلی افزایش انگیزهی کشاورزان در تحویل گندم به دولت است، اظهار کرد: کشاورزان اعتقاد و عرق ملی خود را از دست ندادهاند و همچنان مایلند گندم خود را به دولت بفروشند اما همواره مشکلاتی چون دور بودن مراکز خرید، پایین بودن قیمت خرید تضمینی باعث شده آنها محصول خود را به دلالان و مشتریانی که حاضرند بیشتر از دولت به آنها بپردازند بدهند یا آن را در انبارهای خود ذخیره کنند تا شاید در آینده قیمت افزایش یابد.
وی ادامه داد: چگونه است که دولت در دو ماهه نخست امسال به طور متوسط 411 دلار برای واردات هر تن گندم پرداخته است اما کمتر از یک سوم آن را به گندمکاران ایرانی میدهد.
با ادامه این روند محتاج واردات گندم میشویم
حیدرپور تاکید کرد: اگر از کشاورز حمایت شود، رسیدن به خودکفایی و برگزاری جشن آن بدون گندمهای خارجی کار مشکلی نیست اما اگر این روند ادامه یابد در پایان سال ناچاریم تا از خارجیان گندم بخریم و کشاورزان همچنان به تولید محصولی که یک سال برای آن زحمت کشیدهاند، نا امید بمانند.
مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی هشدار داد: اگر قیمت خرید تضمینی گندم مورد بازنگری قرار نگیرد، هزینههایی مانند حملونقل برای گندمکاران جبران نشود و مشکلات تحویل گندم به دولت برای کشاورزان هم چنان ادامه داشته باشد این احتمال وجود دارد در سال آینده با کاهش تولید گندم به عنوان یکی از محصولات استراتژیک روبرو شویم.
کد خبر 24212
نظر شما