منابع تجاری با توضیح اینکه ایران نزدیک به یک سوم ذخایر کنجاله سویای خود را از هند تامین کرده است، اعلام کردند که این کشور به بزرگ ترین واردکننده سویای هند برای دومین سال متوالی تبدیل شده است.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، به گفته منابع تجاری، ایران در نظر دارد، تا به عنوان بزرگترین خریدار کنجاله سویا از هند برای دومین سال متوالی شناخته شود، به طوری که نزدیک به یک سوم ذخایر خود را از این کشور تامین کرده است.
این تجار عنوان کردند: ایران در اوایل سال جاری خرید کنجاله سویا را افزایش داده است ،چرا که واردات سویای ایران از آرژانتین و برزیل به علت تحریمها با مشکل روبرو شد. سویاهای وارداتی برای تبدیل به روغنهای گیاهی و خوراک دام فشرده میشود.
آمریکا و کشورهای غربی مدعی هستند که موادغذایی شامل تحریمهای ایران نمیشوند، اما واردکنندگان ایرانی برای دریافت اعتبارنامه به منظور پرداخت پول خریدها یا دریافت نقل و انتقالات مالی با چالش روبرو هستند.
هند، دومین خریدار بزرگ نفت ایران، پول نفت وارداتی خود به ایران را به صورت روپیه و از طریق حسابی در یک بانک هندی پرداخت میکند. درعوض، واردکنندگان ایرانی میتوانند پول خریدهای خود از هند را از محل این سپردهها به صادرکنندگان هندی بپردازند.
مهتا مدیرعامل انجمن استخراج دانه روغنی هند گفت: نیاز ایران به کنجاله سویا و مزیتهای حمل این محصول به این کشور به تهران کمک کرده است، تا بار دیگر به بزرگترین خرید کنجاله سویای هند تبدیل شود.
وی افزود: انتظار میرود که ارسال محمولههای کنجاله سویا به ایران حدود 15 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد و به یک میلیون تن در سال مالی منتهی به مارس 2014 برسد.
در سال مالیاتی منتهی به مارس 2013 برابر با سال 91، ایران با خرید 870 هزار و 776 تن کنجاله سویا از هند بزرگترین واردکننده این محصول از این کشور شناخته شد. ایران به طور متوسط سالانه 2 تا 2.5 میلیون تن کنجاله سویا مصرف میکند.
به گفته تاجران هندی، در حال حاضر، هر تن کنجاله سویای هند 520 تا 540 دلار و بدون هزینه حمل به ایران فروخته میشود. قیمت پیشنهادی هر تن کنجاله سویا، 2 ماه پیش برابر با 620 دلار بوده است.
دهلینو محمولههای کنجاله سویا را برای مشتریان خود در تهران که خواهان ارسال سریع آنها هستند، در بستههای کوچک آماده میکند؛ این موضوع و همچنین هزینههای مناسب حمل محمولهها نسبت به دیگر صادرکنندگان این محصول به ویژه آرژانتین، هند را در موضع رقابتی بهتر قرار داده است.
در عین حال، صادرکنندگان هندی از تاخیر در پرداختها، اعتبارنامهها که یک تا نیم ماه به طول میکشد، شکایت دارند. صدور اعتبارنامهها به طور معمول یک هفته زمان میبرد.
کد خبر 24644
نظر شما