قائم مقام دبیر کل خانه کشاورز گفت: دلالان و سودجویان از خرید نارنگیهای نارس از باغداران و فروش آن پس از رنگآمیزی، حدود 10 برابر سود میکنند.
عنایتالله بیابانی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: مرکبات به ویژه نارنگی که هنوز نرسیدهاند برای عرضه نوبرانه در بازار مصرف، رنگآمیزی میشوند که برای سلامتی انسان خطر دارد.
وی افزود: در حال حاضر فصل نارنگی اونشو مازندران است اما هنوز این رقم از نارنگی به صورت کامل نرسیده است تا در بازار عرضه شود.
این مقام مسئول ادامه داد: سودجویان نارنگی نارس را کیلویی 500 تومان از باغداران میخرند و پس از رنگآمیزی کیلویی 5000 تومان در بازار میفروشند.
قائم مقام دبیر کل خانه کشاورز با اشاره به کاهش کیفی نارنگی پس از عملیات رنگآمیزی، گفت: برای رنگآمیزی نارنگی از مواد رنگی شیمیایی و غیر طبیعی استفاده میکنند که با توجه به احتمال نفوذ رنگ در درون میوه میتواند برای سلامتی انسان مضر باشد.
بیابانی ادامه داد: مصرفکنندگان اگر نارنگیهای سبز را به صورت نارس استفاده کنند بسیار بهتر است تا نارنگیهای نارسی که پس از رنگآمیزی زرد و نارنجی شدهاند را به عنوان میوه رسیده و نوبرانه مصرف کنند.
پیش از این مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران نسبت به رنگآمیزی نارنگی برای عرضه نوبرانه هشدار داده و گفته بود باغداران حدود یک ماه قبل از تغییر رنگ میوهها و در صورتی که قند میوه کامل و طعم آن بازار پسند باشد بخشی از محصول را برداشت میکنند و با عملیات سبززدایی با گاز اتیلن میوه را به رنگ میآورند که البته این اقدام ارزش غذایی میوه مرکبات را تغییر نمیدهد.
کد خبر 25310
نظر شما