صنایع غذایی> دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی می‌گوید: کره یک سال است که دیگر به کشور وارد نمی‌شود. از خرداد سال گذشته تاکنون یک کیلو کره هم وارد نشده است اما اولین محموله کره ملی از هفته آینده وارد بازار می‌شود.

پیگیری‌ها نشان می‌دهد کره در بازار نایاب شده است. علت نایاب شدن کره حیوانی نیز دو عامل دارد. یک عامل به «کمبود ارز» در کشور باز می‌گردد و عامل دیگر ممنوعیت اخیر واردات آن است. از سوی دیگر در سال‌های اخیر هرگز کره در ایران تولید نشده و نیاز صنعتگران از کشورهایی همچون امارات و ترکیه تامین شده است.

از پارسال یک کیلو کره هم وارد نشده است

در همین حال یکی از مخاطبان نیز برای تجارت‌نیوز نوشته است: «کره در بازار نایاب شد.» از سوی دیگر دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی از ممنوعیت واردات کره به کشور خبر داد و به تجارت‌نیوز گفت: کره یک سال است که دیگر به کشور وارد نمی‌شود. یعنی از خرداد سال گذشته تاکنون یک کیلو کره هم وارد نشده است اما اولین محموله کره ایرانی از هفته آینده وارد بازار می‌شود.

رضا باکری افزود: دلیل کمیاب شدن کره در بازار نیز این است که برخی از شرکت‌های لبنی دستگاه‌های مربوط به «کره ملی» را از اروپا وارد کشور کردند اما ظرف یک سال گذشته متخصصان بر فرمالیسیون کره ایرانی اقداماتی انجام می‌دادند که این کره‎‌ها براساس ذائقه ایرانی تولید شود. هر چند که ممکن است کره در بازار نایاب شده باشد اما به اندازه سه ماه آینده کره در کارخانه‌ها تولید و دپو شده است که از این پس با تُناژ بالا به بازار عرضه می‌شود.

آنچه در سال 97 گمرک ادعا کرده است؛ ایران از کشورهایی همچون اروگوئه، امارات، ایرلند، آلمان، بلژیک، ترکیه، چین، سوئد، نیوزیلند و هلند، کره بسته‌بندی وارد می‌کرد.

کره در بازار تمام شد؟

همچنین گفته می‌شود واردات کره سالانه 400 میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کند؛ در این زمینه دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی توضیح داد: کره‌هایی که تاکنون در داخل مصرف می‌کردیم در بهمن و اسفند دو سال گذشته وارد شده بود. یعنی کره‌ها در بهمن و اسفند سال 1397 با ارز چهار هزار و 200 تومانی تامین اعتبار شدند. حال به دلیل ارزبری‌ بالای واردات کره برای فعالان اقتصادی دیگر صرفه اقتصادی ندارد و تصمیم بر این شد که تولید داخل جایگزین کره‌های وارداتی شود.

باکری درباره پشت پرده تولید کره هم سخن گفت. او اظهار کرد: از سال 1397 تاکنون با توجه به افزایش نرخ ارز و میزان نرخ تورم، شرکت‌های لبنی با دولت همکاری کردند و قیمت کره را ثابت نگه داشتند؛ اما حالا با افزایش نرخ ارز و واردات تکنولوژی‌های جدید در نظر داریم که پیوسته قیمت شیرخام را افزایش دهیم. هم اکنون قیمت هر کیلو کره 80 هزار تومان (با تخصیص ارز 4200 تومانی که در اختیار واردکنندگان شرکت‌های لبنی قرار می‌گرفته) تمام می‌شود، یعنی قیمت هر کره 100 گرمی هشت هزار تومان تمام می‌شد اما با افزایش قیمت ارز نیمایی به 20 هزار تومان و عدم تخصیص ارز دولتی به واردکنندگان کره ممکن است قیمت هر کیلو کره به 120 هزار تومان برسد.

از نگاه برخی فعالان بازار پشت پرده کمبود کره در بازار به همان بحث همیشگی یعنی کمبود ارز در خزانه کشور باز می‌گردد. سال گذشته بود که وزارت جهادکشاورزی ارز دولتی کره، حبوبات و چای را حذف کرد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا تولیدکنندگان داخل می‌توانند با ورود تکنولوژی جدید نیاز مردم را با تولید کره برآورده کنند یا ممکن است در ادامه راه جا بمانند؟

منبع:تجارت‌نیوز
کد خبر 271a8b0b6e344a809a4c41674cfc2015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =