در هفته‌ای که گذشت سازمان انرژی اتمی سلامت گوشت‌وارداتی از اوکراین را تأیید کرد همچنین آزمایشگاه‌های وزارت علوم نیز بر سالم بودن برنج‌های هندی صحه گذاشت، جدیدترین مصوبه برای یکپارچه‌سازی ۱۰۵ هزار هکتار از زمین‌های شمال کشور نیز در شورای اقتصاد به تصویب رسید.

جدیدترین مصوبه شورای اقتصاد در بخش کشاورزی
به گزارش افکارنیوز، شورای اقتصاد در جدیدترین مصوبه خود تصویب کرد ۷۰۰ میلیارد تومان برای یکپارچه‌سازی ۱۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سه استان شمالی کشور، گیلان، مازندران و گلستان اختصاص یابد.

میانگین قطعات‌ زمین‌های کشاورزی در استان‌های شمالی کشور کمتر از یک هکتار است اراضی خرد مشکل اصلی بخش کشاورزی است و مکانیزاسیون به عنوان پایه اصلی تولید در این زمین‌‌ها امکانپذیر نیست.

در زمین‌های خرد هزینه‌ها و قیمت تمام شده بسیار بالا است بنابراین درآمد کشاورز بسیار اندک و تولید در آن صرفه اقتصادی ندارد.

قانون جلوگیری از خرد شدن و تجمیع اراضی کشاورزی در سال ۸۵ به تصویب رسید اما تاکنون اقدام عملی در این خصوص انجام نشده است.

کارشناسان می‌گویند در این باره باید فرهنگسازی شود تا کشاورزان تجمیع اراضی را با این توجیه که سود آنها افزایش می‌یابد بپذیرند.

از سوی دیگر قانون ارث عاملی برای خرد شدن بیشتر زمین‌ها کشاورزی است زیرا بر این اساس وراث زمین‌های ارث پدری را بین خودشان تقسیم می‌کنند و به همین دلیل زمین‌ها روز به روز خردتر می‌شوند.

* تأیید سلامت گوشت‌های وارداتی از اکراین از سوی سازمان انرژی اتمی

هفته گذشته سازمان انرژی اتمی کشور سلامت گوشت‌های وارداتی از اوکراین را تأیید کرد پیش از این خبرهایی مبنی براینکه این نوع گوشت‌ها دارای پرتو هسته‌ای هستند و برای سلامتی مضرند، منتشر شد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور دراین باره به خبرنگار فارس گفت: تنها ۳۰ کیلوگرم گوشت به عنوان نمونه از اکراین به کشور وارد شد و بلافاصله به آزمایشگاه‌های سازمان انرژی اتمی کشور انتقال یافت.

به گفته مشکوة دو شرکت ایرانی با اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی در کشور اکراین کارخانه فرآوری‌ گوشت احداث کردند که تولید این کارخانه‌ها هنوز به کشور وارد نشده است اما نمونه‌های آزمایشگاهی این کارخانه‌ها توسط سازمان انرژی اتمی کشور تأیید شده است.

سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن گوشت از کشورهای دیگر وارد می‌شود و به دلیل حساسیت به آلودگی هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی بر این گونه‌ کالاهای وارداتی نظارت دارد.

* تأیید سلامت برنج‌های وارداتی هندی

هفته گذشته آزمایشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز سلامت برنج‌های هندی را تأیید کرد موضوع آلوده بودن برنج‌های هندی وارداتی از چند سال پیش در کشور مطرح است. اخیرا‌ً گروهی متشکل از اعضای کمیسیون کشاورزی و کارشناسان از محل تولید برنج در کشور هند بازدید کرده و نمونه‌های خاک و برنج را به کشور آوردند. این نمونه‌ها در آزمایشگاه‌های وزارت علوم بررسی شده و نتیجه آن که حاکی از آلوده نبودن برنج‌ها بود گزارش شد.

* وضعیت نگران کننده تولید بذر، وابستگی ۹۰ درصدی به بذور برخی محصولات

بذر به عنوان ماده ژنتیکی گیاه عامل مؤثری در تولید کشاورزی است تمام عوامل افزایش تولید، مقاومت به بیماری و آفات و تنش‌های محیطی با اصلاح ژنتیکی بذور امکانپذیر است.

چند روز پیش در کارگاه ارتقای کیفیت بذور کشاورزی که با حضور مسئولان داخلی و پرفسور نیوزیلندی برگزار شد وضعیت و کیفیت بذر کشور را نگران کننده توصیف کردند و از وابستگی ۹۰ درصدی به بذور برخی محصولات خبر دادند.

پرفسور دانشگاه نیوزیلند گفت:‌بذور مصرفی در ایران آلودگی بالایی دارد همچنین ایران اگرچه عضو قانون بذر است اما عضویتی در مؤسسه بین‌المللی موسسه حمایت از تجارت بذر ندارد.

به گفته همپتون پروفسور نیوزیلندی کشاورزان ایرانی حق دارند از بذور با کیفیت مناسب استفاده کنند چرا که در غیر این صورت زندگی آنها در ریسک و خطر خواهد بود.

همچنین معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز اعلام کرد در حال حاضر تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد بذوری که در خاک می‌رود استاندارد لازم را دارد.

امنیت غذایی کشور بدون توجه به کیفیت بذوری که توسط کشاورزان استفاده می‌شود آب در هاون کوبیدن است.

کد خبر 28163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =