۰ نفر
۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۹
مگس‌های سفید به تهران حمله کردند. رطوبت هوا و بالا رفتن درجه هوا تولید مثل این مگس‌ها را زیاد کرد؛ اما معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور معتقد است اینها پروانه‌اند و مشکلی برای مردم ایجاد نمی‌کنند.


به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، مدتی است حشراتی سطح شهر تهران را پر کردند. این مگس‌های سفید بیشتر بر روی درختان هستند و به صورت دسته جمعی حرکت می کنند.

وجود این حشرات مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده و آنها مدام معترض حضور این مگس سفید که نام دیگر آن عسلک پنبه هستند، شدند.

محمد شاعری رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران با اشاره به هجوم مگس سفید به تهران، از خواب زمستانی عسلک پنبه در دمای زیر 10 درجه خبر داد.

وی در خصوص حشراتی که در سطح شهر تهران پراکنده شده اند، گفت: این حشرات به مگس سفید یا عسلک پنبه معروف هستند.

رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران گفت: میزبان اصلی این حشرات محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای هستند و در شرایطی که درجه حرارت هوا و رطوبت مناسب باشد این حشره طغیان کرده و تولید مثل می‌کند.

امسال خشکسالی و افزایش دما مشکلاتی را در تهران ایجاد کرد تا جایی که اخطار قطع آب در تهران داده شد.

شاعری  با اشاره به اینکه امسال با توجه به خشکسالی و افزایش دما شرایط آب و هوایی خاصی در تهران حکمفرما بوده است، گفت: این حشرات طغیان کرده و تعداد تولید مثل آنها بسیار زیاد شده است.

شاعری اضافه کرد: با روش شیمیایی می‌توان به مبارزه با این جانور رفت اما سمپاشی‌هایی که اخیراً انجام شده باعث شده دشمن این حشره از بین برود در نتیجه این حشرات مقاومت بیشتری پیدا می‌کنند.

رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه این حشرات از اطراف تهران هجوم آورده‌اند، گفت: این حشره با باد جابجا شده و از مزارع کشاورزی به سمت تهران آمده است.

وی در خصوص راه‌حل‌های مبارزه با این حشره گفت: اولین روش، مبارزه بیولوژیک است و با استفاده از حشره‌کش‌هایی مثل باواریا که در بازار موجود است می‌توان علیه این حشره مقابله کرد.


وی ادامه داد: استفاده از آبیشویی همراه با محلول‌های خاص از دیگر اقداماتی است که شهرداری تهران برای مبارزه با این حشره در نظر گرفته است.

شاعری تاکید کرد: بنده روش تلفیقی را برای این موضوع پیشنهاد می‌دهم.

رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران اضافه کرد: جمع‌آوری سرشاخه‌های آلوده به این حشره و معدوم‌کردن برگ‌ها از جمله اقدامات لازم برای از بین بردن این حشره است.

وی با تاکید بر این موضوع که وزارت جهاد کشاورزی با همکاری کشاورزان باید در این زمینه اقدام کند، گفت: با کاهش تدریجی دما، عسلک پنبه به خواب زمستانی می‌رود، وقتی دما به زیر 10 درجه برسد تولید نسل آنها متوقف می‌شود.

شاعری بیان کرد: بیش از 50 سال است که این حشره روی محصولات کشاورزی مانند هندوانه، بادمجان و... وجود دارد اما طی سالهای اخیر بر اثر سمومی که استفاده کردند دشمن این حشره از بین رفته در نتیجه تولید آنها زیاد شده است.

وی تاکید کرد که این حشره هیچ تهدیدی برای سلامت انسان ندارد و فقط ممکن است مزاحمت‌هایی برای شهروندان داشته باشد، مردم باید مراقب باشند که این حشره در چشم و دهان آنها نرود.

شاعری یادآور شد: این حشره آلرژی‌زا نیست و در منطقه مرکزی و جنوب تهران است و شهرداری در حال آبشویی برای از بین بردن این حشره است.

این در  حالی است که یحیی ابطالی معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور در گفت‌وگو با فارس گفت: اینها پروانه سفید به نام «سفیدبالک» هستند. از 2- 3 دهه گذشته به دلیل مسایل قرنطینه‌ای وارد کشور شده‌ است و تقریبا در همه کشورها هم وجود دارد.

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: این حشره در حالت نابالغ آفت گیاه سویا و پنبه، جالیز، گوجه‌فرنگی، بادمجان، محصولات گلخانه‌ای، خیار، کدو و باغات میوه است.

وی افزود: این حشره 4 مرحله زندگی دارد که یک مرحله آن به صورت حشره کامل است و بقیه مراحل زندگی خود را به صورت پوره و چسبیده به پشت برگ گیاهان سپری می‌کند.

وی تأکید کرد: حشره در مرحله پروانه هیچ خسارتی به گیاه و انسان ندارد.

ابطالی در پاسخ به اینکه مردم نگران هستند که حشرات کوچک به دستگاه تنفسی آنها وارد شود و مشکلات ایجاد کند، گفت: این حشرات کاملا بی‌آزار و بی‌ضرر هستند و مردم به هیچ وجه نگران نباشند.

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: این حشره در حالت نابالغ شیره گیاهان را می‌مکد و موجب ضعیف شدن گیاه می‌شود. از سوی دیگر احتمال دارد به صورت غیرمستقیم باعث بیماری ویروسی در گیاهان شود.

وی دلیل هجوم این حشرات ریز به منطقه تهران را تغییرات آب و هوایی و از بین رفتن دشمنان طبیعی آنها در مزارع اطراف و پارک‌ها عنوان کرد.

به گزارش فارس، مسئولان شهری معتقدند که این حشرات مگس‌های سفید هستند ولی مسئولان سازمان حفظ نباتات می گویند که اینها پروانه هستند.
کد خبر 35282e8820714299b3f97b010acf69df

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =