۰ نفر
۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۴
کشاورزی> کمتر از 20 درصد از نیاز کشور به چای خشک از طریق تولید داخل تامین می‌شود و 80 درصد نیاز که باید از چای خارجی تامین شود به گفته رییس سازمان چای، بیش از نیمی از آن از مبادی غیر رسمی و به صورت قاچاق وارد می‌شود که به نظر می‌رسد میزان آن افزایش پیدا کرده است.

سال گذشته بیش از 19 هزار تن چای خشک تولید شد که موجودی چای در کشور با احتساب واردات آن در  12 ماهه سال گذشته به بیش از 70 هزار تن رسید. البته با در نظر گرفتن صادرات 24 هزار و 600 تنی سال گذشته به این نتیجه می‌رسیم که مابقی نیاز 40 هزار تنی کشور به این محصول از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق تامین می‌شود، چرا که به گفته محمد ولی روزبهان - رییس سازمان چای – که پیش از این در این زمینه گفته بود " نیمی از چای خارجی وارداتی به کشور به ارزش 200 میلیون دلار قاچاق می‌شود که عمدتا رنگ و اسانس است و مردم آن را با رغبت می‌خرند و مصرف می‌‌کنند".

البته سال 1393 با توجه به تولید 14 هزار و 500 تنی چای خشک در کشور و واردات 47 هزار و 500 تنی آن به نظر می‌رسید مابقی نیاز 48 هزار تنی کشور به چای خشک از محل قاچاق تامین شده است و اگر نیاز کشور به چای خشک در سال گذشته را همان 110 هزار تن اعلام شده در نظر بگیریم و میزان تولید و واردات رسمی را محاسبه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که در سال گذشته میزان قاچاق و واردات غیررسمی چای خشک به حدود 64 هزار و 500 تن رسیده است.

با توجه به فهرست جدید کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری که از آبان‌ماه سال گذشته ابلاغ شد و چای نیز در آن فهرست قرار داشت باید دید که سازمان چای به عنوان متولی تولید‌کنندگان و دیگر دستگاه‌های نظارتی مانند ستاد قاچاق کالا و ارز و گمرک چرا جلوی ورود چای‌ بی‌کیفیت که برای سلامت جامعه مضر است را نمی‌گیرند و کسی برای حل این مشکل چاره‌اندیشی نمی‌کند.

منبع:ایسنا
کد خبر 43f6e054a5064d08b1d227d759e28079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =