به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا«فودپرس»، مهدی عباسی در گفتگو با ایلنا گفت: مطابق با استاندارد 1446، واردات روغن استراورژن و ورژن به کشور آزاد است. ولی افراد سودجو این روغنها را به اسم روغن بکر وارد کشور میکنند که در عمل محموله بیکیفیت است و نباید مصرف خوراکی شود.
رییس شورای ملی زیتون ایران اظهار داشت: روغن پومیس در واقع همان تفالههای زیتون است که باید دور ریخته شوند اما به آنها یکسری مواد شیمیایی زده میشود تا کاربرد درمانی و صنعتی پیدا کنند. این روغن قابلیت مصرف خوراکی را ندارد اما نبود نظارت کافی باعث شده واردکنندگان به راحتی این روغن را وارد کنند و سازمان استاندارد را دور بزنند.
عباسی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد بر کیفیت واردات کالاها نظارت دارند، گفت: نظارت کمترین بخش مورد توجه واردات محصول در کشور است اگر نظارتها به خوبی انجام میگرفت امروز شاهد واردات این میزان روغن بیکیفیت در کشور نبودیم. همین نبود نظارت باعث شده است که 90 درصد از زیتونهای موجود به کنسرو تبدیل شوند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه نبود نظارت بر استاندارد واردات باعث ورود روغن پومیس، شده است، بیان کرد: روغن پومیس در واقع همان تفالههای زیتون است که باید دور ریخته شوند اما به آنها یکسری مواد شیمیایی زده میشود تا کاربرد درمانی و صنعتی پیدا کنند. این روغن قابلیت مصرف خوراکی را ندارد اما نبود نظارت کافی باعث شده واردکنندگان به راحتی این روغن را وارد کنند و سازمان استاندارد را دور بزنند. لینک
این اظهارات عباسی در خصوص زیر سوال بردن عملکرد سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو و کیفیت روغن های زیتون وارداتی درحالی بیان می شود که تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر واردات روغن پومیس از سوی مقامات سازمان های رسمی و مسئول اعلام نشده است و جا دارد تا سازمان های استاندارد و غذا و دارو ضمن ورود به این موضوع و بیان توضیحات لازم با هرگونه ارائه اطلاعات غلط در جامعه مقابله کنند تا باعث بدبینی مردم و مصرف کنندگان به عملکرد دستگاه های نظارتی و همچنین محصولات تولیدی در کشور نشوند.
نظر شما