مواد غذایی> در حالی گوسفند زنده کشور در مرز عراق کیلویی ۹۰هزار تومان معامله و از کشور خارج می‌شود که رئیس شورای دام مدعی است: با انباشت دام در کشور مواجه هستیم، این گوسفندها مناسب بازار داخلی نیست و در خارج از کشور خواهان بهتری دارد.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی افزایش 10 هزار تومانی نرخ گوشت گوسفندی را کمبود دام در میادین عنوان کرد و افزود: کمبود دام در میادین می تواند متاثر از نزدیک بودن عید قربان و ذخیره سازی دامداران برای ایام عید باشد البته بخشی از دلایل کمبود دام در میادین هم به فروش دام زنده در مرزهای غربی کشور مربوط می شود، زیرا دام زنده غیر مجاز در داخل کشور حدوداً 45 هزار تومان و در مرزهای غربی با ارز عراق حدوداً 90 هزار تومان معامله می شود.

این در حالی است که منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: در حال حاضر با انباشت دام در کشور مواجه هستیم به طوری که وزن هر جفت گوسفند پرواری به 130 کیلو می رسد اما تقاضایی برای آن وجود ندارد اگر خریدی هم باشد خرید مدت دار است.

او با بیان اینکه حدود سه میلیون راس دام در کشور بدون تقاضا هستند تصریح کرد: امسال با افزایش تولید 50 درصدی گوسفند پرواری مواجه هستیم در حالی که این گوسفند ها مناسب بازار داخلی نیست و در خارج از کشور خواهان بهتری دارد.

در عین حال سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صمت گفت: قیمت گوشت گوسفند فقط دو و نیم درصد افزایش یافته است.

محمدرضا کلامی در خصوص رشد دو و نیم درصدی نرخ گوشت گوسفندی مخلوط در یک ماه اخیر و رسیدن آن از 92 هزار و پانصد تومان به 94 هزار و پانصد تومان گفت : از آنجا که درآمد مصرف کنندگان با افزایش و رشد همراه نبود، گوشت گوسفندی کشش افزایش بیش از این قیمت را ندارد، از سوی دیگر، کرونا سبب شده تا دام زنده با اقبال خوبی در میادین و دامداری ها همراه نباشد.

او تصریح کرد: در شرایط فعلی اگر مجوز خروج دام زنده از کشور را صادر کنیم با افزایش نرخ گوشت در داخل مواجه خواهیم شد زیرا در دراز مدت ممکن است نتوانیم پاسخگوی نیاز داخل باشیم.

کلامی در خصوص افزایش گوشت مرغ هم گفت: به دلیل شیوع کرونا، تقاضا از سوی مصرف کنندگان کاهش یافت و این اتفاق، ضرر قابل توجهی به تولید کنندگان وارد کرد از سوی دیگر تولیدکنندگان طیور، نهاده های دامی را با نرخ متعادل و مناسب از وزارت جهاد دریافت نکردند این امر سبب شد تا نرخ گوشت سفید (مرغ) در بازار با افزایش همراه شد.

او تصریح کرد: در هفته جاری مقدار ورودی مرغ به میادین بهمن و پیروزی در تهران از مرز 450 تن گذشت این در حالی است که افت این میزان مرغ به زیر 350 تن در هفته گذشته سبب افزایش نرخ مرغ شده بود.

رضا ترکاشوند مدیر عامل اتحادیه مرکزی مرغداران تخم گذار هم در خصوص نوسانات نرخ تخم مرغ گفت: متوسط قیمت تخم مرغ در سه ماه گذشته حدود هشت هزار تومان بوده است و دلیل این افزایش قیمت را می توان تا اندازه ای کاهش تقاضا در فصل بهار عنوان کرد.

او ادامه داد: در حال حاضر قیمت مصوب تنظیم بازار برای تخم مرغ حدوداً 10 هزار تومان برای 6 ماهه اول سال می باشد که البته این رقم بر اساس تعرفه های دولتی و ارز چهار هزار و 200 تومان محاسبه گردیده است.

کلامی هم در این باره گفت: با افزایش نا متعارف نرخ ارز در کشور، خروج تخم مرغ از کشور شدت گرفت و ما مجبور به کنترل خروج کالا از کشور شدیم از این رو نرخ تخم مرغ دوباره روند کاهشی یافته است.

او ادامه داد: در حال حاضر نرخ تخم مرغ درب مرغداری حدوداً 9 هزار و پانصد تومان و قیمت مصرف کننده برای هر شانه تخم مرغ زیر 20 هزار تومان می باشد.

منبع:مهر
کد خبر 459af4dc996b47d7b9d4492e974bca94

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =