به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سرپرست مجری طرح گندم با اعلام این که توسعه کشت قراردادی گندم از سیاستهای این وزارتخانه است به خبرنگار ما گفت: در سال زراعی جاری ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم کشور تحت کشت قراردادی قرار گرفت.
سهراب سهرابی افزود: استقبال کشاورزان از رویکرد کشاورزی قراردادی مطلوب ارزیابی شده و حدود ۱۵۲ هزار هکتار از کل سطح تحت پوشش مربوط به شرکت بازرگانی دولتی ایران میباشد.
وی، سطح کشت گندم در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را برابر با پنج میلیون و ۸۷۵ هزار و ۵۷۱ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: از این سطح یک میلیون و ۸۹۹ هزار و ۴۴ هکتار گندم آبی و سه میلیون و ۹۷۶ هزار و ۵۲۷ هکتار گندم دیم است.
سهرابی افزود: چهار استان کردستان با ۵۹۴ هزار و ۳۰۰ هکتار، خوزستان با ۵۲۵ هزار هکتار، آذربایجان شرقی با ۴۵۷ هزار و ۲۰۰ هکتار و همدان ۴۳۷ هزار و ۲۰۰ هکتار بالاترین سطح کشت را دارند.
وی اظهار داشت: استانهای خوزستان، فارس، گلستان و کردستان نیز بیشترین سطح در کشاورزی قراردادی را به خود اختصاص داده اند.
سرپرست مجری طرح گندم درباره پیشبینی تولید گندم تصریح کرد: با توجه به این که در حال حاضر گندم در سراسر کشور در فاز رویشی است، برآورد تولید در این مرحله امکان پذیر نیست.
وی گفت: با توجه به کاهش و تاخیر بارندگیهای پاییزه در مقایسه با سال گذشته و میانگین بلندمدت و کشت گندم در برخی مناطق با تاخیر انجام شد و هرچند افزایش بارشها در دی ماه به رغم این که در برخی مناطق جنوبی کشور به جاری شدن سیل و آبگرفتگی مزارع منجر شد، اما در سایر مناطق به ایجاد سبز مطلوب مزارع منجر شد.
سهرابی درباره مصرف کود در مزارع گندم اذعان داشت: به دنبال افزایش چشمگیر قیمت انواع کودهای فسفاته و پتاسه در سال گذشته، میزان مصرف آن در اراضی گندم به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرد که تبعات آن بر تولید گندم قابل چشم پوشی نیست؛ به همین دلیل یکی از محورهای اساسی رویکرد کشاورزی قراردادی تامین کود مورد نیاز کشاورزان است.
نظر شما