به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از آیای، بسته بندی پلاستیکی مواد غذایی هر ساله منجر به انباشت میلیون ها تن زباله در محیط زیست می شود و اگر در ظروف پلاستیکی نفتی باشند، بیشتر در معرض آلودگی میکروبی قرار دارند.
تیمی از دانشمندان یک محلول زیست تخریب پذیر و ضد میکروبی برای بسته بندی مواد غذایی ساخته اند که می تواند نیاز به بسته بندی ساخته شده از پلاستیک را برطرف کند.
این بسته بندی سازگار با محیط زیست به شکل اسپری است، یک پوشش گیاهی روی مواد غذایی ایجاد کرده که از آنها در برابر آلودگی میکروبی و هرگونه آسیبی محافظت می کند.
علم پشت بسته بندی مواد غذایی ضد میکروبی
دانشمندان یک پلیمر زیستی با استفاده از پولولان، یک کربوهیدرات طبیعی (پلی ساکارید) که از قارچ Aureobasidium pullulans و آب (به عنوان حلال) به دست می آید را ساختند. هر دوی این مواد از طریق یک سیستم چرخشی متمرکز پردازش شدند که مخلوط را به الیاف پولولان ضد میکروبی تبدیل می کند.
پروفسور دموکریتو در توضیح این فناوری گفت: این ترکیب برای کاربردهای زیست پزشکی و مهندسی بافت استفاده شده و در اینجا برای پوشش مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفته است. در مرحله بعدی، محققان پوشش را روی میکروب هایی مانند آسپرژیلوس فومیگاتوس و اشریشیا کلی که معمولا میوه ها و سبزیجات را آلوده می کنند، آزمایش کردند.
جالب است که کاهش جمعیت پاتوژن ها پس از استفاده از این پوشش مشاهده شد. محققان الیاف ضد میکروبی را روی آووکادو قرار دادند. آنها متوجه شدند که این پوشش از رشد پاتوژن ها روی میوه جلوگیری و از آن در برابر فساد و آسیب محافظت می کند. بنابراین عمر ماندگاری آووکادو تا حدود ۵۰ درصد افزایش می یابد.
در حالی که بسته های پلاستیکی اغلب مواد شیمیایی مضر را در مواد غذایی آزاد می کنند و بیش از ۴۰۰ سال طول می کشد تا تجزیه شوند، پوشش جدید یک بیوپلیمر زیست تخریب پذیر طبیعی و غیر سمی است که بر کیفیت خوراکی ها تأثیر نمی گذارد. علاوه بر این، به گفته محققان، می توان آن را به راحتی با استفاده از آب از ماده غذایی پاک کرد و تنها سه روز طول می کشد تا به طور کامل در خاک تجزیه شود.
پوششی که مشکل آلودگی پلاستیک را حل می کند
مشکلات زبالههای پلاستیکی بسیار زیاد است. پلاستیک در اقیانوسها از ماهیها بیشتر است و اکنون به شکل ریزذرات وارد بدن ما شده و باعث مشکلات سلامتی نیز میشود. علاوه بر این، بسته بندی های پلاستیکی یکی از عوامل آلودگی میکروبی و سمیت شیمیایی در خوراکی ها است. محققان ادعا می کنند که پاتوژن های غذایی سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون مورد بیماری ناشی از غذا را ایجاد می کنند.
گزارشی در بریتانیا نشان میدهد که بستهبندیهای پلاستیکی منجر به ایجاد مقادیر بالاتر ضایعات مواد غذایی میشود و ماندگاری میوهها و سبزیجات را کاهش میدهد. این گزارش حاکی از آن است که هر سال ۱۰۰ هزار تن مواد خوراکی با بسته بندی های پلاستیکی با وزن حدود ۱۰۳۰۰ تن به زباله تبدیل می شود.
پوشش جدید این پتانسیل را دارد که به مخاطرات پلاستیکی مواد غذایی پایان دهد. این بسته بندی ضد میکروبی به زودی به یک پوشش عادی در بسته بندی مواد غذایی تبدیل می شود.
انتهای پیام/
نظر شما