بهگزارش بیزینس لاین، درحالیکه پیشبینی میشود واردات سیب به هند طی سال مالی ۲۳-۲۰۲۲ که از ابتدای تابستان سال جاری آغاز شده کاهش یابد، اما وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد رشد صادرات سیب ایران در نیمه دوم این سال ادامه خواهد داشت. زمان کوتاهتر انتقال بین ایران و هند و قیمت جذاب واردات از مهمترین دلایل افزایش صادرات سیب ایران به هند است.
پیشبینی میشود واردات سیب هند در سال مالی جاری به ۴۳۰۰۰۰ تن برسد، یعنی یک کاهش نسبی نسبتبه ۴۴۸۰۰۰ تن ثبتشده در سال مالی گذشته.
طبق گزارش بخش خدمات کشاورزی خارجی در وزارت کشاورزی آمریکا، ترکیه با ۲۶ درصد بیشترین سهم بازار هند را در سال مالی گذشته در اختیار داشته و پساز آن ایران با ۲۳ درصد، شیلی با ۱۸ درصد و ایتالیا با ۱۴ درصد قرار دارند.
پیشبینی میشود رشد قدرتمند صادرات سیب ایران به هند در نیمه دوم سال مالی جاری بهخاطر زمان کوتاهتر انتقال نسبتبه مناطق دیگر و تقاضای بالا در بازارهای جنوبی طی فصل کمبرداشت ادامه یابد. سیبهای ترکیه هم سهم بالای بازار خود را حفظ خواهند کرد و بیشتر در شهرهای بزرگ هند توزیع میشوند.
در سال مالی گذشته متوسط قیمت واردات سیب به هند حدود ۱۱۵۸ دلار در هر تن برای سیبهای وارداتی از آمریکا، ۱۱۱۷ دلار در هر تن برای سیبهای شیلی، ۸۳۰ دلار در هر تن برای سیب ترکیه، ۹۱۳ دلار در هر تن برای سیبهای ایتالیا و ۵۰۳ دلار در هر تن برای سیبهای ایرانی بودهاست.
قیمت سیب آمریکا بهخاطر عوارض تلافیجویانه دولت هند افزایشیافته، اما سهم سیبهای آمریکا از ۲۰ درصد در سال مالی ۲۰-۲۰۱۹ تا کمتر از ۳ درصد در سال مالی گذشته کاهشیافته است.
پیشبینی میشود تولید سیب هند در سال مالی جاری برابر با ۲.۳۵ میلیون تن باشد که تقریبا برابر با تولید سیب در سال گذشته است.
طبق گزارش این وزارتخانه، مصرف سیب در هند در سال مالی جاری حدود ۲.۶ میلیون تن خواهد بود که تغییر چندانی نسبتبه سال گذشته ندارد. حدود ۶۰ درصد از این مقدار بهصورت تازه مصرف میشود و ۴۰ درصد باقی سیبهای فرآوری شده محصولات با کیفیت پایینتر هستند.
عوامل اصلی افزایش تقاضا برای سیب در هند بالا رفتن جمعیت، رشد درآمد خالص، هشدارهای بهداشتی و دسترسی به میوه در بازار است./تسنیم
نظر شما