تخم کدو یکی از دانههای بسیار مغذی و مفید برای بدن است که میتوانید به عنوان میان وعده از آن استفاده کنید. بیشتر خواص تخم کدو به خاطر وجود مواد معدنی روی، منیزیم، ویتامین E و K و همچنین چربیهای سالم آن مثل امگا3 است. تخم کدو معمولا برای اکثر قسمتهای بدن مفید است و تاثیر فوقالعادهای برای سلامتی دارد. بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات، محافظت در مقابل برخی سرطانها، خواص آنتی اکسیدانی، بهبود خواب و... از جمله خواص شگفتانگیز تخم کدو محسوب میشوند. در ادامه به بررسی بیشتر خواص این تخم کوچک اما پرخاصیت و مغذی خواهیم پرداخت، همراه ما باشید.
خواص تخم کدو برای پوست
همانطور که از جمله خواص کدو حلوایی حفظ سلامت پوست است، تخم کدو نیز سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب مثل امگا 3 است؛ به همین خاطر تاثیر فوقالعادهای رو سلامت پوست دارد. هر کدام از موارد ذکر شده مثل ویتامین E و امگا 3 به نوبه خود برای افزایش کلاژن سازی مفید هستند و همچنین سلولهای پوستی را ترمیم میکنند. علاوهبر آن در کاهش التهابات پوستی نیز بسیار تاثیرگذار هستند. به منظور بهرهمندی از فواید تخم کدو برای پوست میتوانید علاوهبر مصرف خوراکی این دانه ارزشمند، از روغن خالص تهیه شده از تخم کدو نیز استفاده کنید. خاصیت تخم کدو برای پوست به گونهای است که از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست پشگیری میکند، همچنین در بهبود آکنه و یکدست شدن پوست نیز موثر است.
توجه داشته باشید که تاثیرگذاری هر ماده مفیدی وابسته به استفاده درست و به اندازه آن است، پس در مصرف تخم کدو و هیچ ماده خوراکی و غذایی دیگر زیادهروی نکنید. علاوه بر این می توانید برای کلاژن سازی و جوان سازی پوست صورت از فواید روغن سیاه دانه نیز بهره ببرید.
خواص تخم کدو برای مو
یکی از مواد معدنی موجود در تخم کدو روی است که این ماده برای سلامتی مو فواید زیادی دارد. البته وجود ویتامین E در کنار روی این تاثیرگذاری را چند برابر میکند و همین موضوع باعث میشود که خواص تخم کدو برای سلامتی و رشد مو برای همه آشکار شود. علاوهبر استفاده از این دانه خوراکی میتوانید روغن آن را تهیه کنید و برای نرمی و لطافت موهای خود از آن بهره ببرید.
خواص تخم کدو برای معده
مصرف تخم کدو در واقع یک تیر و دو نشان است؛ چراکه هم به سلامت قسمتهای ظاهری بدن مثل پوست و مو کمک میکند، هم در عملکر بهتر ارگانهای داخلی موثر است. از فواید تخمه کدو برای معده میتوان به فیبر موجود در این دانه خوراکی اشاره کرد؛ به این منظور که فیبر موجود در دانه کدو برای باکتریهای مفید معده بسیار خوب است و به نوعی آنها را تغذیه میکند. به این ترتیب با بهتر شدن عملکرد باکتریهای موجود در سیستم گوارشی، عملکرد کلی دستگاه گوارش نیز بهتر میشود. در کل میتوان گفت که مصرف این دانه ارزشمند به جلوگیری از اسهال، یبوست کمک میکند و باعث بهبود دردهای شکمی میشود؛ چراکه خواص ضدالتهاب دارد.
خواص تخم کدو برای کاهش کلسترول
در بررسی خواص تخم کدو برای کاهش کلسترول میتوان گفت که این دانه خوراکی کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش میدهد و در مقابل برای بیشتر شدن کلسترول خوب (HDL) بسیارمفید است. این مورد به کمک چربیهای تک غیر اشباع و چند غیر اشباع امکانپذیر میشود. علاوهبر موارد ذکر شده مصرف تخم کدو میتواند از وارد شدن کلسترول به جریان خون پیشگیری کند؛ چراکه کمک میکند جذب کلسترول در روده کوچک بهتر انجام شود و همه این موارد به خاطر وجود فیتواسترول در تخم کدو است.
تخم کدو را میتوانید به صورت خام به عنوان میان وعده استفاده کنید یا با اضافه کردن آن به سالاد و اسموتی از خواص تخم کدو بهرهمند شوید. تخم کدو را میتوانید به صورت خام یا بو داده استفاده کنید، اما آنچه مسلم است، خواص تخم کدو خام تا حدودی بیشتر از تخم کدو بو داده است.
خواص تخم کدو برای تقویت حافظه
فواید تخمه کدو برای تقویت حافظه بیشتر به خاطر وجود روی و منیزیم در این دانه مغذی است. همانطور که میدانید مصرف مواد خوراکی حاوی روی میتواند به افزایش تمرکز کمک کند و در جهت افزایش حافظه نیز بسیار موثر باشد. علاوهبر آن منیزیوم موجود در تخم کدو کمک میکند که یادگیری افزایش یابد و در حالت کلی عملکرد مغز بهبود پیدا کند. اگر به دنبال خوراکی مفیدی هستید که به افزایش تمرکز و یادگیری کودکتان کمک کند و در عین حال طبیعی و بدون عارضه باشد، بهتر است از تخم کدو در کنار دمنوش تقویت حافظه غافل نشوید. خواص تخم کدو به قدری زیاد است که بیان کردن همه آنها به صورت یک جا شاید امکانپذیر نباشد، اما با استفاده مناسب و به اندازه از آن به مرور شاهد تغییرات مثبت و افزایش سلامت بدن خواهید بود.
خواص تخم کدو برای مجاری ادراری
خواص تخم کدو و تاثیرگذاری آن محدود به پوست و مو یا عملکرد بهتر مغز و معده نیست و برای کارکرد بهتر مجاری ادراری نیز بسیار موثر و مفید است. قبلتر هم اشاره کردیم که تخم کدو برای پروستات مفید است و از علائم بزرگ شدن آن پیشگیری میکند. علاوهبر آن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی تخم کدو باعث میشود که این دانه خوراکی به بهبود سلامت مجاری ادراری کمک کند و ریسک ابتلا به عفونت مجاری ادرای را کمتر کند. همچنین تخم کدو به سبب ترکیباتی که دارد در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه نیز موثر است. علاوهبر آن فیبر موجود در تخم کدو باعث میشود سیستم گوارشی بهتر کار کند و سموم بدن به خوبی دفع شوند، در واقع عملکرد بهتر دستگاه گوارشی به بهتر کار کردن مجاری ادراری نیز کمک میکند.
خواص تخم کدو برای افسردگی
ترکیبات مغذی و مفید موجود در تخم کدو باعث میشوند که این ماده خوراکی به عنوان عاملی در بهبود یا پیشگیری از افسردگی موثر واقع شود. به این ترتیب که در ترکیبات تخم کدو آمینو اسید تریپتوفان وجود دارد که این ماده برای تولید سروتونین در بدن کمک میکند. سروتونین هم هورمونی است بر حالات روحی و خلقوخو تاثیر میگذارد، پس افزایش این هورمون میتواند حالات روحی را بهبود ببخشد و علائم افسردگی را کاهش دهد. همچنین ویتامین E و آنتی اکسیدان موجود در تخم کدو برای کمتر شدن میزان استرس تا حد زیادی موثر است. نکته دیگری که مربوط به خواص تخم کدو در کاهش علائم افسردگی است، مربوط به بهبود کیفیت خواب با مصرف تخم کدو است؛ یعنی مصرف تخم کدو کیفیت خواب را تا حد زیادی افزایش میدهد و هر چقدر کیفیت خواب بالاتر باشد، به همان میزان بدن فرصت کافی برای بازسازی انرژی از دست رفته بدن را خواهد داشت و همین موضوع در کاهش علائم افسردگی موثر است. پیشنهاد میشود علاوه بر اینکه تخم کدو را در برنامه غذایی خود قرار می دهید از شربت فرنجمشک نیز برای درمان افسردگی غافل نشوید.
جمع بندی
در پایان میتوان گفت که خواص تخم کدو برای قسمتهای مختلف بدن تاثیرگذار است و شما با مصرف درست و اصولی آن میتوانید به نتایج خوبی برای سلامتی بدن برسید. در واقع نکته مهمی که وجود دارد مصرف به اندازه این ماده با ارزش و خوشمزه است، سعی کنید در مصرف آن زیادهروی نکنید و به حد اعتدال از آن مصرف کنید تا خواص آن برای بدن کارساز باشد.
معمولاً تخم کدو به صورت تخمه خام یا بوداده، به صورت ترکیب با سالاد یا اسموتی و...، همچنین به صورت روغنهای خوراکی یا روغنهای غیرخوراکی برای پوست و مو مورد استفاده قرار میگیرد. اگر تاکنون از خواص تخم کدو آگاهی نداشتید و استفاده از آن در رژیم غذاییتان محدود بود، بهتر است از این به بعد بیشتر از این دانه مغذی استفاده کنید و آن را در برنامه غذایی و میان وعدههای خود بگنجانید.
نظر شما