حسین فرهادی - عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی -، درباره قیمت برنج ایرانی و میزان تزریق برنجهای وارداتی به بازار اظهار کرد: اساسأ ممنوعیت ۴ ماهه واردات برنجهای پرمصرف خارجی هیچ گونه حمایتی از تولیدکنندگان برنجهای داخلی نداشته بلکه افراد خاصی از این دوره ممنوعیت بهرههای بسیار کلانی به جیب زدهاند و متاسفانه قشر متوسط و ضعیف جامعه در این دوره باید به ناچار این کالا را تا دو برابر قیمت خریداری کنند و میزان برنج تنظیم بازاری که از سوی دولت در زمان ممنوعیت به بازار عرضه شد ۴۰۰ تن بود که این میزان بسیار ناچیز است و هیچ تاثیری در قیمت بازار نگذاشت. علی رغم تاثیر منفی ممنوعیت این دور باطل هر ساله تکرار میشود.
وی افزود: پس از رفع ممنوعیت در اوایل دیماه، برنجهای وارداتی که در گمرکات رسوب کرده بود روانه بازار شد و همین امر منجر به شکسته شدن حباب کاذب این کالا و به قیمت واقعی خود نزدیک شد؛ ولی در حال حاضر متاسفانه شاهد این مسئله هستیم که ارز نیمایی به ارز توافقی تبدیل شده و این مسئله موجب افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی شده است.
فرهادی ادامه داد: بسیاری از واردکنندگان و تولیدکنندگان متاسفانه کالاهای خود را عرضه نمیکنند و یا به صورت دو فاکتوره با قیمت بالاتری عرضه میکنند تا تکلیف ارز مشخص شود که با چه قیمت میتوانند خریداری و وارد کنند که از این پس توزیع را انجام دهند و همین عرضه نکردن محصولات موجب افزایش قیمت شده و در این مسئله نیز آنچه که موثر است، تبدیل ارز نیمایی به ارز توافقی است که آن هم در آستانه نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و سال نو هستیم.
فرهادی با بیان اینکه قیمت عمده خرید برنج تنظیم بازاری ۴۵ هزار تومان است، مطرح کرد: ما این برنجها را با قیمت ۴۶ هزار و ۸۰۰ به سوپرمارکتها و خردهفروشها و... عرضه میکنیم و آنها نیز باید با قیمت ۵۰ هزار تومان به مصرفکنندگان توزیع کنند. در این برهه زمانی باید دولت برنج تنظیم بازاری را توزیع کند تا بازار تنظیم شود اما بالعکس هیچ کالایی در حال حاضر در اختیار اتحادیه قرار نگرفته تا آن را توزیع کنیم و قیمتها صعودی و افزایشی نشود. دولت باید مقدار تناژ بالایی را در اختیار اتحادیه قرار دهد برای عرضه و زمانی که این اتفاق رخ دهد، موجب میشود که قیمت برنجهای دیگر نیز در بازار تحت تاثیر قرار گیرد و تنظیم بازار صورت گیرد.
وی درباره قیمت برنج تولید داخل نیز اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج ایرانی درجه یک هاشمی در حدود ۱۳۰ هزار تومان در عمدهفروشیها عرضه میشود و در حدود ۱۵۰ هزار تومان در خرده فروشیها به فروش میرسد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پایان تاکید کرد: بنابراین در زمینه افزایش قیمت کالاها دو مسئله مطرح است یکی تبدیل ارز نیمایی به ارز توافقی و دوم عرضه نکردن کالاها توسط واردکنندگان و تولیدکنندگان که اگر کالاها عرضه شود قیمت افزایش نمییابد و بازار این محصول تنظیم میشود./ ایسنا
نظر شما