کرمانشاه - ایرنا - مدیر زراعت کشت و صنعت روغن نباتی ماهیدشت کرمانشاه از برنامه این شرکت برای احیا و توسعه زراعت دانه‌های روغنی سویا و گلرنگ در استان کرمانشاه خبر داد.

«کیوان فرهنگ آسا» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تبریک هفته جهاد کشاورزی با اعلام برنامه های متنوع این شرکت در حوزه کشاورزی و در راستای خدمت رسانی به کشاورزان و حمایت از تولید ملی، افزود: زراعت سویا و گلرنگ با احداث مزارع الگویی و ترویجی در اراضی شرکت کشت و صنعت ماهیدشت در مناطق کرمانشاه و گیلانغرب برای تقویت دانه‌های روغنی مورد نیاز کشور توسعه می‌یابد.

وی ادامه داد : دانه روغنی سویا با دارابودن ۱۹ درصد روغن و ‌۶۰ درصد پروتئین ارزشمندترین دانه روغنی بوده که سالیانه به جهت تامین نیاز کشور به فراورده های این محصول نظیر روغن و ‌کنجاله مقادیر قایل توجهی واردات صورت می گیرد.

فرهنگ آسا اظهار داشت: در صورت سازگاری ارقام مورد بررسی در استان کرمانشاه کشت سویا سال آینده در استان توسط کشت و صنعت ماهیدشت در راستای حمایت از کشاورزان و تولید ملی عملیاتی خواهد شد.

مدیر زراعت کشت و صنعت روغن نباتی ماهیدشت کرمانشاه در ادامه گفت: از سوی دیگر با توجه به کاهش قایل توجه نزولات جوی در سطح‌ کشور به ویژه استان کرمانشاه، توسعه زراعت های با مصرف اندک آب ‌به تنش خشکی نظیر گلرنگ می‌تواند به عنوان زراعتی مطلوب جایگزین سایر زراعت‌های متداول استان که به لحاظ عملکردی و تولید در شرایط تنش محدودیت دارند مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی اضافه کرد: گیاه گلرنگ بومی‌کشور ایران بوده که با دارابودن ریشه های عمیق وامکان تولید محصول در شرایط دیم و اراضی فقیر علاوه بر اصلاح خاک در درامدزایی زارعین و تامین نیاز کشور به روغن می تواند مدنظر قرار گیرد.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که

از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
کد خبر 5eb4bee414a94c9a90812ab6a27c58fd

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =