رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را بیش از 30 درصد نمی‌دهیم و به دولت پیشنهاد دادیم که تعرفه واردات روغن پالم را بیش از سایر روغن‌ها قرار دهد.

رسول دیناروند، گفت: همانطور که سال گذشته اعلام کرده بودیم مصرف روغن پالم هیچ‌گاه ممنوع نبوده است و هشداری که در سال گذشته در مورد این روغن داده شد به دلیل افزایش مصرف آن در کشور بود.وی با بیان اینکه واردات روغن پالم به 50 درصد کل نیاز کشور رسیده بود، گفت: این در حالیست که میانگین مصرفی روغن پالم در دنیا حدود 30 درصد است. بر این باوریم که چنانچه در ایران نیز در همین حدود بین‌المللی رعایت شود بهتر است. سازمان جهانی بهداشت نیز همواره توصیه کرده است که باید میزان اسید چرب اشباع را کاهش داد و اسید ‌چرب ترانس را نیز حذف کرد.

دیناروند با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس در روغن‌های جامد هیدروژنه وجود دارد و میزان اسید چرب اشباع هم در روغن پالم بالا است، ادامه داد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت میزان این روغن‌ها باید کاهش یابد. همچنین با کاهش مصرف روغن پالم می‌توانیم اسید چرب اشباع کمتری نیز مصرف کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه در سال گذشته سقف واردات روغن پالم به میزان یک‌سوم را رعایت کردیم، گفت: امسال نیز وضع به همان منوال خواهد بود، یعنی سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی‌دهد. البته به دولت پیشنهاد کردیم برای اینکه وارد‌کنندگان روغن، به واردات روغن های پالم تشویق نشوند، تعرفه آن را بالاتر از بقیه روغن‌ها در نظر بگیرد که در صورت عملیاتی شدن این موضوع دیگر نیازی به کنترل مقدار واردات هم نیست و خودبه‌خود واردات روغن پالم کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: البته تا زمانی که تعرفه وضع نشده است، سازمان غذا و دارو میزان واردات را کنترل می‌کند و اجازه نمی‌دهد میزان واردات روغن پالم از سقف 30 درصد بیشتر شود. همچنین در برخی فراورده‌ها نیز امکان حذف روغن پالم وجود ندارد. یعنی در برخی فراورده‌ها مانند شکلات و بستنی جایگزینی روغن پالم با روغن‌های بهتر میسر نیست و اگر با روغن جامد جایگزین شود زیان آن از روغن پالم بیشتر خواهد بود.

دیناروند ادامه داد: عمده مصرف روغن پالم در روغن‌های مصرفی خوراکی خانوار است، به ویژه روغن سرخ‌کردنی که به میزان مشخص اجازه مصرف دارد. در مورد استفاده این روغن در لبنیات، هیچ دلیلی نمی‌بینیم که روغن پالم به لبنیات هم وارد شود زیرا استفاده از روغن پالم باعث می‌شود که لبنیات پرچرب با قیمت کمتری وارد بازار شود، بنابراین استفاده از روغن پالم در لبنیات همچنان ممنوع است.

وی در پایان گفت: پایین بودن قیمت فراورده‌ها و محصول پرچرب به معنای افزایش مصرف آنها است که مورد تائید وزارت‌ بهداشت نیست و راه‌حلی منطقی به نظر نمی آید. بنابراین لبنیات پرچرب باید با چربی طبیعی شیر تهیه شود، لذا اجازه استفاده از پالم را در آنها نمی‌دهیم و چنانچه واحدهای تولیدی لبنیات، از روغن پالم استفاده کنند تخلف محسوب شده و با آنها به شدت برخورد می‌شود.
کد خبر 609d203c940443e9abeaeb4351bf52f3

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فريدون ۲۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۵
    0 0
    سلام ، معاونت محترم غذا و دارو ى وزارت بهداشت از لطف وزارت بهداشت در مورد نگاه به سلامت مردم سپاسگزارم دستور داده ايد كه براى واردات مواد اوليه روغن فقط 30درصد به روغن پالم اختصاص داده شود ازطرفى تنها مرجع براى اجازه واردات اين روغن وزارت بهداشت است پس چرا درخواست افزايش تعرفه را داده ايد؟ ايا افزايش تعرفه بطور مستقيم موجب افزايش قيمت روغن نمى شود؟ پوزش ميخواهم ولى اين مشابه مورد ضرب المثلى ""ملانصرالدينى "" نيست؟ عدم توانائى وزارت بهداشت در كنترل واردات را با جريمه مصرف كننده ميخواهيد پنهان بفرمائيد؟ نكته جالب ديگر اينكه بدفعات فرموده ايد كه لبنيات اجازه مصرف روغن پالم ندارند ولى خود سركار و اداره محترم اجازه مصرف در بستنى صنعتى را داده ايد !! بنابراين بهتر نيست كه عدم مصرف با ذكر دقيق نام محصول در گروه صنعت لبنيات كه اجازه مصرف ندارند اشاره شود؟