مواد غذایی> طی ماه‌های گذشته آنفلوآنزای طیور از طریق پرندگان وحشی به تهران منتقل شد و پس از آن به گفته سازمان دامپزشکی در ۱۱ استان کشور منتشر شد اما رئیس این سازمان معتقد است این بیماری با اقدامات بهداشتی و قرنطینه‌ای صورت گرفته، کنترل و محدود شده است و همه مردم از تولیدکنندگان تا روستاییان و مصرف‌کنندگان باید هشدارهای بهداشتی و قرنطینه‌ای صادرشده را جدی بگیرند.

مهدی خلج  اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات به دست آمده، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که طی ماه های گذشته از طریق پرندگان وحشی به ملارد و پس از آن شهریار منتقل شد، تاکنون در ۱۱ استان کشور گسترش پیدا کرده و همچنان تحت کنترل بهداشتی و قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی قرار دارد.

وی با بیان اینکه علت شیوع و گسترش این بیماری با وجود اقدامات سازمان دامپزشکی ماهیت این بیماری است، افزود: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی مانند آلمان نیز به همین سرعت و سطح پراکندگی شیوع پیدا کرده به عنوان مثال در اول ژانویه امسال به محض شیوع در فرانسه، در ۱۷ کانون گسترش پیدا کرد و در مجارستان نیز در همان روزهای ابتدایی ۵۴ کانون را آلوده کرد اما روستاییان باید نکات بهداشتی و قرنطینه‌ای را جدی بگیرند تا بتوانیم این بیماری را هر چه بهتر کنترل کنیم.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ۱۱ استان وتنها در واحدهای پرورشی مرغ تخم گذار شیوع پیدا کرده و تا کنون گزارشی مبنی بر شیوع این بیماری در واحدهای پرورشی مرغ گوشتی نداشته ایم.

البته در آخرین اطلاعیه سازمان دامپزشکی، درباره بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آمده است که این بیماری تاکنون در ۱۱ استان تهران، البرز، قزوین، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، گلستان، مازندران، گیلان، قم، مرکزی و لرستان در پرندگان وحشی، طیور روستایی و یا واحدهای صنعتی پرورش طیور مورد شناسایی و تأیید آزمایشگاهی قرار گرفته است و در برخی از استان ها از جمله آذربایجان شرقی، البرز و گلستان موارد جدید بیماری طی ۱۰ روز گذشته شناسایی نشده است.

در ادامه این اطلاعیه سازمان دامپزشکی تشریح کرد که با توجه به ورود آلودگی به کشور در ابتدا از سوی پرندگان وحشی مهاجر پذیرفته، لیکن ادامه انتشار آلودگی به دلیل رفتار پرخطر پرورش‌دهندگان روستایی و صنعتی (از جمله خرید طیور زنده از بازارچه ها و دوره گردها، ورود خودرو و افراد به شکل های مختلف به واحدهای پرورش طیور صنعتی و رفت آمد یک مالک در چند واحد تحت مالکیت و ... ) صورت گرفته است. همچنین علیرغم اعلام ممنوعیت صید، شکار و عرضه پرندگان وحشی متأسفانه شاهد عرضه این دسته از پرندگان و خرید آن توسط برخی شهروندان به ویژه در مناطق شمالی کشور می باشیم. لذا بدینوسیله اعلام می دارد مقابله با بیماری مستلزم رعایت دقیق موارد اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور به ویژه  ضوابط امنیت زیستی  بوده و در صورت عدم رعایت آن خسارت جبران ناپذیری به صنعت طیور کشور وارد خواهد شد.

سازمان  دامپزشکی از مردم به ویژه روستاییان درخواست کرد تا جداً از خرید هرگونه طیور بومی و پرندگان صید شده خودداری کنند. روستائیان به ویژه در استان های شمالی نسبت به محصور نمودن طیور خود به منظور قطع ارتباط طیور اهلی با وحشی اقدام کنند و پرورش دهندگان طیور صنعتی همه موارد لازم را از جمله کنترل ورود و خروج افراد، خودروها، نهاده های مورد استفاده در مزرعه ، خودداری از انتقال کود مرغی و... با جدیت و دقت اجرا کنند.

سازمان دامپزشکی در این اطلاعیه با اشاره به اینکه همه شهروندان در صورت مواجهه با هرگونه تلفات غیرعادی طیور، ضمن گزارش بیماری، دفن و یا امحاء بهداشتی لاشه های طیور تلف شده را با هماهنگی نزدیک ترین شبکه دامپزشکی انجام دهند، اعلام کرد که این سازمان مانند گذشته و به صورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل نظارت خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اعمال نموده و شهروندان می توانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند. در همین ارتباط رعایت نکات بهداشتی در هنگام کار با محصولات طیور و پخت کامل این محصولات از اصول اولیه بهداشت فردی می باشد. بدیهی است اطلاعات تکمیلی لازم در اطلاعیه های بعدی ارائه خواهد شد.


منبع:ایسنا

کد خبر 705ca7d6aa2648a4ba67aa54432a4e4f

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =