مواد غذایی> سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: عدم تخصیص ارز، عدم انتقال اسناد مالکیت و عدم دریافت مجوزهای لازم مهمترین عواملی است که کالاهای اساسی وارداتی را در بنادر  رسوبی می کند.

به گزارش روابط عمومی اتحادیه واردکنندگان ایران (اوندا)، سیدروح اله لطیفی با اعلام این مطلب اظهار کرد: فعالان اقتصادی و تاجران ایرانی در شرایط سخت تحریمی با استفاده از اعتبار خود در عرصه تجارت بین المللی کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور را به اماکن گمرکی می رسانند.
وی افزود: تبعات تحریم های کشور در عرصه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست اما در چنین شرایطی واردکنندگان و تجار خوشنام با استفاده از اعتبار خود در بازارهای بین المللی تلاش می کنند تا مایحتاج مورد نیاز کشور را تامین کنند.

لطیفی ادامه داد: گمرک جمهوری اسلامی ایران با درک این شرایط و سختی های فعالیت در دوران تحریم های سخت همواره تلاش داشته تا با تسهیل فرآیند واردات و ترخیص کالا امکان تامین کالا و تداوم فعالیت تجاری را مهیا کند.

سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: کالاهایی که به اماکن بندری رسیده است تا زمانی که تخصیص ارز آنها صورت نگیرد امکان اظهار گمرکی و ترخیص را ندارند اما از آنجایی که قصد ما تسهیل فرآیند تجاری و تامین کالای اساسی مورد نیاز کشور است سعی کرده ایم با همراهی بیشتر مدت زمانی که برای واردکنندگان کالاهای اساسی جهت ترخیص کالا لحاظ می کنیم به شرط سلامت کالا و همراهی صاحب کالا و دستگاههای مرتبط بیشتر از مدت زمان تعیین شده باشد تا بدین ترتیب کالاهای مورد نیاز وارد کشور شود.

سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: با وجود ترخیص کالاهای اصلی اساسی مانند نهاده های دامی بدون کد رهگیری و اعتباری ، متاسفانه استقبال چندانی از سوی تجار نشده است و  عدم تخصیص به موقع ارز جهت ترخیص کالاهایی که به صورت قانونی ثبت سفارش شده اند و علاقمندی صاحبین کالا به دریافت اعلامیه تامین ارز و کدساتا عاملی است که برخی از این کالاها ترخیص نشذه اند که مرور زمان و فساد کالاها در شرایط نگهداری انبارهای فله در بنادر می تواند کالاهای اساسی مورد نیاز تولیدکنندگان و مصررف کنندگان را متروکه کند.

لطیفی اظهار کرد: اگر اقدام لازم برای روش های مرتبط بامسائل ارزی در پیش گرفته نشود چه همراهی تجار در خصوص ترخیص بدون کد رهگیری، و چه تخصیص ارز مورد نیاز جهت ترخیص کالاهای اساسی در  تمامی هزینه هایی که برای رساندن کالاها به اماکن بندری و ومرکی صرف شده است از بین می رود و کالاهای مورد نیاز کشور به دلیل مدت زمان طولانی ماندگاری در کشتی یا انبارها کیفیت خود را از دست داده و یا فاسد  شده و از بین می روند که باعث متروکه شذن کالا می شود.
کد خبر 898f9ed0dd8f4c1c812a3691317a21a6

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =