کشاورزی> مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه خرید توافقی شیر خام همچنان ادامه دارد، گفت: مطالبات دامداران حداکثر تا ۲۰ شهریور ماه تسویه خواهد شد.
حسین صفایی در نشست خبری که مناسبت هفته دولت برگزار شده بود، در پاسخ به پرسش، مبنی بر اینکه به گفته دامداران دولت هنوز مبلغی بابت خرید توافقی شیر خام به تولیدکنندگان پرداخت نکرده است، این مطالبات چه زمانی تسویه می شود، اظهار داشت: خرید توافقی شیر خام حدود ۲ ماه است که آغاز شده و ما تاکنون حدود ۳۵ درصد مطالبات دامداران را پرداخت کرده ایم.
وی با بیان اینکه بخشی از مطالبات از محل فروش خامه و «شیر خشک استحصالی از شیر خام خریداری شده» و بخشی از محل تسهیلات بانکی پرداخت می شود، افزود: هیچ مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد و کلیه مطالبات دامداران حداکثر بین پانزدهم تا بیستم شهریور ماه تسویه می شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه خرید توافقی شیر خام در حال حاضر در ۱۰ استان کشور انجام می شود، اضافه کرد: افت شدید قیمت شیر خام باعث شد دولت اقدام به خرید توافقی این کالا کند و در پی اجرای این طرح، نرخ شیر در استان هایی که خرید در آنجا انجام می شود، به ۱۲۵۰ تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه خرید توافقی شیر خام تا زمانی که اطمینان یابیم خروج دولت از این بازار باعث افت قیمت شیر نمیشود، ادامه دارد گفت: در کنار خرید توافقی، دولت برنامههای دیگری را به منظور تعادل بازار و افزایش مصرف سرانه لبنیات در دستور کار خود قرار داده است.
صفایی با بیان اینکه یکی از این برنامهها در نظر گرفتن مشوق صادراتی برای افزایش صادرات فرآوردههای لبنی بوده است، افزود: علاوه بر این پیشبینی شده که در سبد رفاهی که بین خانوارهای ضعیف توزیع می شود، یک کیلوگرم پنیر افزوده شود، ضمن اینکه توزیع شیر مدارس نیز از ابتدای مهرماه آغاز خواهد شد تا سرانه مصرف لبنیات در کشور افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن شیر به شکل توافقی از دامداران خریداری میشود، ادامه داد: ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم و آمادگی داریم که سطح خرید را افزایش دهیم.
افتتاح ۵۸ پروژه در هفته دولت
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی همچنین از افتتاح ۵۸ پروژه در هفته دولت خبر داد و گفت: این پروژهها شامل آزمایشگاه آب و خاک، احداث انبارهای چند منظوره، احداث فروشگاههای عرضه مستقیم، جایگاه سوخترسانی، کارگاههای بستهبندی علوفه و ... است.
به گفته صفایی، بیشترین پروژهها طی هفته دولت در استان کرمان افتتاح خواهد شد.
وی با بیان اینکه افتتاح این پروژهها برای ۲۹۵ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میکند، افزود: ۳۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژههای مذکور هزینه شده است.
خرید ۴.۲ میلیون تن گندم از کشاورزان
صفایی با بیان اینکه امسال سازمان مرکزی تعاون روستایی بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان جمعآوری و خریداری کرده است، اظهار داشت: از ۱۱ میلیون تن گندمی که شرکت بازرگانی دولتی آن را خریداری کرده، بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن توسط شبکههای تعاونی روستایی در ۹۰۰ مرکز انجام و تحویل این شرکت شده است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی همچنین از همکاری این سازمان در خرید تضمینی جو خبر داد و گفت: ما در ۴۶۳ مرکز خرید حدود ۹۶۰ هزار تن جو از کشاورزان خریداری کردیم، ضمن اینکه میزان کل جو خریداری شده از کشاورزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است.
وی ادامه داد: در راستای اجرای سیاستهای خرید تضمینی مقدمات خرید وش پنبه و ذرت نیز در حال انجام است.
صفایی با بیان اینکه برای دو محصول جو و ذرت اجرای قانون قیمت تضمینی جایگزین طرح خرید تضمینی شده است، گفت: سال گذشته این کار به صورت پایلوت در دو استان کرمانشاه (برای جو) و خوزستان (برای ذرت) اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه طرح قیمت تضمینی امسال در سراسر کشور برای دو محصول جو و ذرت اعمال میشود، گفت: در این طرح دولت دیگر مانند گذشته اقدام به خرید و فروش محصولات نمیکند، بلکه تولیدکنندگان اگر میزان محصولشان به اندازهای باشد که بتوانند آن را در بورس عرضه کنند، از این طریق کالای خود را به فروش میرسانند، در غیر این صورت محصول تولیدی را تحویل تعاونی خود داده و به تعاونیها وکالت میدهند که محصولات خود را جمعآوری و به صورت یکجا در بورس کالا عرضه کنند.
به گفته مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن جو عرضه شده در بورس کالا، ۷۰۰ هزار تن آن به فروش رفته و ۵۰۰ هزار تن نیز بر روی تابلوی بورس قرار دارد تا به فروش برسد.
صفایی با بیان اینکه دولت مابهالتفاوت قیمت بورس و نرخ مصوب دولت را به کشاورزان پرداخت میکند، افزود: در حال حاضر دولت از محل مابهالتفاوت قیمت جو ۳۶۰ میلیارد تومان به کشاورزان بدهکار است.
منبع:مهر
نظر شما