صنایع غذایی> معاون مدیرکل سازمان بهداشت جهانی با تمجید از توانمندی‌های صنایع غذایی ایران از جمله در زمینه غنی‌سازی آرد، کاهش نمک و روغن و شکر در موادغذایی گفت: برنامه‌های اجرا شده توسط صنایع غذایی ایران برای تضمین سلامت عمومی مطابق استانداردهای جهانی بهداشت است.

نشست سه جانبه هیات بلندپایه سازمان جهانی بهداشت، مدیران سازمان غذا و دارو و اعضای کانون صنایع غذایی ایران به منظور بررسی وضعیت ارتقای سلامت محصولات غذایی ایران در تهران برگزار شد.

در این نشست سه جانبه که با حضور اولگ چستنوف معاون مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو و بهروز جنت مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی این سازمان در سخنانی آخرین دستاوردهای مشترک صنایع غذایی ایران و سازمان غذا و دارو در ارتقای شاخص‌های سلامت موادغذایی را برشمردند.

برخی دیگر از اعضای هیات سازمان جهانی بهداشت از جمله بنت میکلسون رییس بخش هماهنگی‌های جهانی سازمان جهانی بهداشت،‌ سوفی جنای دیلیاتوس مشاور فنی سلامت ذهنی و بیماری‌های غیر واگیردار مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، ایوب تاجوالده مشاور تغذیه منطقه شرق مدیترانه در این سازمان و لوبنا باتی اپیدمی‌لوژیست و مشاور سازمان جهانی بهداشت با اعضای کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت‌وگو و تبادل نظر کردند و در صحبت‌های جداگانه‌ای موفقیت‌های ایران در بهبود شاخص‌های سلامت در تولیدات موادغذایی را قابل توجه و نمونه‌ای برای دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه بر شمردند.

کاوه زرگران رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران و دبیر کل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران در این نشست با اعلام اینکه ایران از نظر تنوع غذایی جایگاه سوم در جهان را دارد گفت: صنعت غذای ایران با بیش از 10 هزار واحد تولیدی و 400 هزار فرصت شغلی، قابلیت جذب و فرآوری بیش از 150 میلیون تن ماده خام کشاورزی را دارد.

وی افزود: ایران با تولید 30 نوع ماده و محصول غذایی از 70 نوع محصولات غذایی در جهان، یکی از بزرگترین تولیدکننده‌ها بوده و از منظر تنوع تولید جایگاه مناسبی در جهان دارد.

دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی با اشاره به نقش صنایع غذایی در افزایش سلامت عمومی جامعه گفت:  صنعت غذای ایران با همکاری سازمان غذا و دارو و دیگر سازمانهای مرتبط، کمپین ملی غنی سازی آرد، تولید نان‌های غنی شده با اسید فولیک و آهن به‌منظور جبران کمبود آهن در سراسر کشور و همچنین پروژه ملی توزیع شیر و نان‌های غنی شده در مدارس را اجرایی کرده است.

زرگران با اعلام اینکه فعالان صنایع غذایی در ایران افزایش سلامت جامعه را در صدر اولویت‌های خود قرار داده‌اند، خاطرنشان کرد: احداث کارخانجات تصفیه نمک و کاهش اسید چرب ترانس در انواع روغن های نباتی، خامه قنادی، مارگارین سفره از 30 درصد به 2 درصد طی 10 سال گذشته از مهمترین برنامه های صنعت غذا در بهبود سلامت جامعه بوده است.

وی افزود: با همکاری سازمان غذا و دارو  و با تلاش صنعت غذای کشور، میزان قند و شکر، نمک و روغن در محصولات غذایی کاهش یافته است.

رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات انجام شده برای بالابردن سطح سلامت جامعه گفت: به منظور بالابردن آگاهی عمومی جامعه نسبت به مسایل تغذیه ای از سال گذشته الصاق برچسب نشانگر رنگی بر روی محصولات غذایی اجباری شده است که این امر می‌تواند منجر به تولید محصولات با ارزش غذایی مطلوب تری شده و مردم نیز با آگاهی بیشتری مواد غذایی مورد نیاز خود را خریداری کنند.

زرگران ارتقای کیفیت تولیدات صنایع غذایی در ایران را ناشی از تعامل و همکاری بین دولت و بخش خصوصی دانست و تصریح کرد: همکاری مشترک کانون صنایع غذایی ایران با سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد از یک‌سو و سه وزارتخانه بهداشت، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت باعث شده تا در سایه این تعامل و همفکری کیفیت موادغذایی از نظر سلامتی افزایش یابد.

در ادامه این نشست که اولگ چستنوف، معاون مدیر کل سازمان بهداشت جهانی (WHO) با اشاره به اینکه برخی توانمندی‌های صنایع غذایی ایران از جمله غنی‌سازی آرد، کاهش نمک و روغن و شکر در موادغذایی بسیار قابل توجه است گفت: یکی از اهداف سفر نمایندگان این سازمان به ایران، دیدار با فعالان صنایع غذایی ایران و آشنایی با دستاوردهای این صنعت در زمینه ارتقای کیفیت محصولات موادغذایی در ایران بود.

وی افزود: بخشی از مشکلات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه متاثر از تغذیه نامناسب و استفاده از موادغذایی ناسالم است که منجر به بروز بیماری‌های قلبی و چاقی شده است. اما راهبردی که صنعت غذای ایران در پیش گرفته آینده مثبتی را رقم خواهد زد و برنامه‌های اجرا شده توسط صنایع غذایی ایران مطابق با استانداردهای جهانی بهداشت است.

به گفته چستنوف، بهبود کیفیت موادغذایی در مسیر ارتقای سلامت عمومی جامعه روندی طولانی و مستلزم صبوری است. چرا که تغییر عادات غذایی مردم و ترغیب آنها به استفاده از موادغذایی سالم‌تر ولو با قیمت بیشتر به زمان کافی نیاز دارد. این در حالی است که صنایع غذایی ایران در همین مسیر قرار دارد بدون آنکه هزینه مالی بیشتری به دوش مصرف‌کنندگان گذاشته باشد.

منبع:تسنیم
کد خبر 8e623eaf79c24e479edb0564e9ec07a5

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =