کشاورزی> اقتصاد غذا - مدیرعامل سازمان تعاونی روستایی گفت:1200تعاونی آب بر به منظور ترویج صرفه جویی و مدیریت بهینه مصرف آب در کشور تشکیل می شود.


به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا(فود پرس)، حسین صفایی رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور در نشست خبری که امروز در این سازمان برگزار شداظهارداشت: یکی از چالش‌های مهم کشور خصوصا در بخش کشاورزی موضوع آب و محیط زیست است و در برنامه ششم توسعه نیز پیش‌بینی‌های بسیاری در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد:در حال حاضر با شرایط سختی در زمینه آب‌های زیر زمینی و سطحی مواجه هستیم و در این شرایط نیازمند تدبیر همه جانبه از سوی مردم و مسئولین می‌باشیم.

صفایی افزود : کمبود آب یکی از مسائل مهم و چالش برانگیز است که باید مورد توجه ویژه قرار گرفته و باید تدبیری ملی برای مقابله با این شرایط اندیشیده شود.

وی ادامه داد :در چند هفته گذشته نشست مشترکی بین مدیران ستادی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برای احیاء و تعادل بخشی به منابع آب به بحث برگزار شد.

صفایی افزود: با توجه به اینکه 3.2 میلیون هکتار از اراضی آبی - باغی کشور و 700 هزار هکتار کشت دیم تحت نظارت و مدیریت تعاونی روستایی است ، مسئولیت تشکیل تعاونی آب بران به این نهاد سپرده شده است.

مدیرعامل سازمان تعاونی روستایی گفت:مدیریت آب های چاه های کشور و مدیریت یکپارچه منابع آب و پایش مصرف بهینه آب و احیای آبهای زیرزمینی از اهداف تشکیل تعاونی آب بران است.

وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از فعالیت های تشکل های آب بران در مناطقی است که آب های سطحی وجود دارد ، اظهار داشت :بهره برداری از آبی که در اختیار کشاورزان است و حفاظت از شبکه های آبیاری و مدیریت منابع آب از وظایف اصلی آب بران در استفاده از آب های سطحی خواهد بود.

افتتاح 29 پروژه مهم در بخش تعاونی‌های روستایی

صفایی در خصوص وظایف و عملکرد این سازمان اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی در هفته دولت 29 پروژه مهم در 12 استان کشور افتتاح کرد که شامل انواع سردخانه، انبار مرکزی، جمع‌آوری شیر و کارخانه‌های بوجاری بذر می‌شود.
وی همچنین ادامه داد: تعاونی روستایی تمام تلاش خود را در اجرایی کردن وظایف محوله نموده چنانچه در حال حاضر 4 رده تعاونی باشرح وظایف تعاونی روستایی بازرگانی که وظیفه تامین نهاده‌های برعهده دارد، تعاون روستایی تولید کشاورزی که وظیفه مدیریت مزرعه را برعهده دارد، تعاونی روستایی سهامی زراعی که مالکیت مزرعه با سهام داری مزرعه‌داران را برعهده دارد و تعاونی تخصصی کشاورزان که شامل اتحادیه‌هایی مثل اتحادیه دامدارن، باغداران و... را شامل می‌شود.

صفایی با اشاره به اینکه آب های جاری کشور به میزان قابل توجهی کم شده است و باید مدیریت شود گفت:‌یکی از برنامه های تعاونی های روستایی در سال آینده تمرکز بر روی مصرف بهینه آب و حمایت از تشکل های آب بران است.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی از افتتاح 29 پروژه در 12 استان کشور در هفته دولت خبر داد و گفت: این طرح ها شامل کشتارگاه طیور، انبار، سردخانه، مراکز جمع آوری شیر، گاوخانه خوراک دام، کارخانه ذرت خشک کنی و کارخانه های بذر است.

صفایی درباره خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: در سال 92 تعاونی های روستایی هیچ خسرید تضمینی نداشت و پارسال 800هزار تن محصول به جز گندم خرید تضمینی و بیش از 300 هزار تن محصول هم بصورت حمایتی خریداری شد.

وی ادامه داد: در سال جاری از 7میلیون و 800 هزار تن گندمی که بصورت تضمینی خریداری شده ،‌3 میلیون و 400 هزار تن گندم در تعاونی روستایی خریداری شده است.

صفایی افزود : ‌تعاونی روستایی نسبت به سال های گذشته در خریدهای تضمینی مشارکت بیشتری داشته است.
مدیر عامل سازمان تعاونی روستایی درباره تشکیل یک بانک گفت :نهادهای پولی و بانکی کشور در حال حاضر پاسخگوی نیازهای بخش کشاورزی نیست و این بخش قصد دارد با دریافت مجوز تاسیس یک بانک به شبکه کشاورزی کمک بیشتری کند.

وی افزود :‌در حال حاضر صندوق های مالی زیادی در بخش کشاورزی مشغول به کار است که با توجه به اقدام بانک مرکزی برای سامان بخشیدن به صندوق های پولی موجود در سطح کشور این بخش قصد دارد با دریافت مجوز یک بانک ، بانک مرکزی را همراهی کند.

مدیرعامل سازمان تعاونی روستایی در خصوص تامین و توزیع نهادهای کشاورزی در کشور گفت:برنامه تدوین شده قصد دارد تا پایان سال یک شرکت تخصصی سم و یک شرکت تخصصی کود در کشور راه اندازی کند.
وی افزود:کیفیت سم و کود تولید شده در کشور قابل قبول نیست و این اقدام کیفیت سم و کود موجود را بالا می برد و هزینه تمام شده را کاهش می دهد.

کد خبر 9e39645421b1442cbf7e0139f2c22dc6

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =