به رغم حضور پررنگ خانواده بزرگ صنایع غذایی و کشاورزی به عنوان بزرگترین گروه صنفی در هیات نمایندگان اتاق ایران، نمایندگان صنعت غذا از حضور در هیات رییسه اتاق ایران باز ماندند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فودپرس» انتخابات هیات رئیسه دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صبح امروز برگزار شد و فعالان صنعت غذا اینبار هم علی رغم اینکه بزرگترین گروه صنفی در هیات نمایندگان را در اختیار داشتند اما بازهم قادر به تصاحب صندلی کرسی هیات رئیسه در این انتخابات هم نشدند. تکرار تجربه ای مشابه که چندی پیش در انتخابات هیات رییسه اتاق تهران رقم خورد و در آن انتخابات که این بار با توجه به شرایط موجود و حذف برخی افراد از ترکیب هیات رییسه و نقش محوری فعالان صنعت غذا در انتخابات اسفندماه انتظار می رفت لااقل از میان نمایندگان صنعت غذا یک نفر واجد شرایط حضور در هیات رئیسه باشد اما بازهم شاهد آن بودیم که کرسی صنعت غذا در هیات رئیسه، قربانی استراتژی مشخص از سوی پرچمداران صنعت غذا و ضعف مذاکره مقتدرانه و اثرگذار و سم خواهی مرسوم در انتخاباتها شد تا این تلاش صنعت غذا نیز ابتر بماند.
نگاهی به فعالیت های نمایندگان صنایع غذایی در اتاق بازرگانی و به ویژه در انتخاباتهای هیات رییسه نشان می دهد که عملا نمایندگان پرتعداد صنعت غذا حتی پس از اختصاص سهمیه ویژه برای بخش کشاورزی و صنایع غذایی در ترکیب هیات نمایندگان اتاق های سراسر کشور طی دو دوره اخیر که منجر به افزایش تعداد نمایندگان این بخش در هیات نمایندگان شده است به دلیل نبود انسجام و رهبری مقتدرانه و هوشمند نتوانسته اند موفقیتی را به دست آورند.
در حالی صنعت غذا این روزها دچار فردیت در تصمیم گیری و شکستهای پیاپی انتخاباتی شده که با نگاهی به گذشته نه چندان دور این صنعت در این زمینه نشان می دهد که حضور افرادی نظیر مرحوم شاهرخ ظهیری توانسه بود در سالیان گذشته آبرو و اقتدار صنعت غذا را حفظ نماید. زمانی که مرحوم شاهرخ ظهیری بدون در اختیار داشتن امکانات این روزهای تشکلها و ... به تنهایی و با پشتوانه کارآفرینی و بنیانگذاری شرکت صنایع غذایی مهرام در کنار مردم داری و مهربانی هایش به عنوان پدر صنعت غذا توانسته بود در هیات رییسه های اتاق ایران و تهران خودنمایی کند و از این طریق کمک های بیشماری به حل مشکلات صنعت غذا و نقش آفرینی در جلسات و تصمیم گیری ها نماید.
اما اتفاقات امروز درانتخابات هیات رئیسه دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مبنی برعدم موفقیت دو چهره سرشناس و کارآفرین صنعت غذا یکی یونس ژائله بنیانگذار و رییس گروه صنایع غذایی شیرین عسل و از چهره های نامدار صنعت غذا و رییس اتاق تبریز و دیگری جمال رازقی جهرمی رییس هیات مدیره شرکت ستاره یخی آسیا (ب آ) و رئیس اتاق شیراز و انصراف رحیم بنا مولایی رئیساتاق البرز در میانه راه نشان داد چهره های تولیدی و بزرگان صنعت غذا یا تمایلی به حضور در تشکلها یا انتخابات اتاق بازرگانی ندارند و یا برخی از آنها که در این بخش ورود می کنند اسیر باند بازی های صنعت غذا و خودزنی های داخلی می شوند.
به عبارت دیگر باید گفت پرچمداران پر سر و صدای صنعت غذا یا توان انسجام و مدیریت هم دل و هم صدا در گروه های صنایع غذایی را ندارند یا با تقسیم بندی اهالی صنعت غذا به خودی و غیرخودی، منفعت طلبی و بازی شخصی در زمین دیگران را به منافع خانواده بزرگ صنایع غذایی ترجیح می دهند.
نظر شما