صنایع غذایی> اقتصاد غذا- در سیویکمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران که با حضور بزرگان صنایع غذایی ایران همچون غلامعلی سلیمانی بنیانگذار صنایع غذایی سولیکو (کاله)، مرتضی سلطانی رییس هیات مدیره گروه صنعتی زر (زرماکارون) و مهدی خان محمدی رییس هیات مدیره گروه صنعتی نان سحر (سحر) و رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد پرویز فتاح که طی دو سال گذشته ریاست کمیته امداد امام خمینی (ره) را برعهده دارد، تعامل با بخشخصوصی برای آنچه که وی فقرزدایی از کشور میداند را حفظ کرده است. او در حالی اینبار به سیویکمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران آمد که تفاهمنامه همکاری دیگری با نهاد بخشخصوصی با موضوع «طرح رفع سوءتغذیه کودکان نیازمند زیر 6 سال» را به امضا رساند. پیش از این و طی سال گذشته نیز، تفاهمنامه دیگری میان اتاق تهران و کمیته امداد امام خمینی (ره) به امضا رسید و طی آن، اداره بیمارستان بازرگانان به اتاق تهران بازگشت. این بیمارستان از ابتدای تاسیس در دهه30 خورشیدی، وقف اتاق بازرگانی تهران بود.
همچنین در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران، گزارشی از وضعیت دیروز و امروز بیمارستان بازرگانان از سوی رییس این بیمارستان ارائه شد. آنطور که رییس اتاق تهران در این نشست اعلام کرد، این اتاق قصد دارد با تجهیز و نوسازی بیمارستان بازرگانان، این مرکز درمانی در جنوب شرق تهران را به مجهزترین بیمارستان تخصصی پایتخت تبدیل کند.
ماهیت مردمی کمیته امداد حفظ شود
علامیرمحمدصادقی، عضو هیات رییسه اتاق تهران نیز به شکل گیری کمیته امداد امام خمینی در ماه های نخست پس از انقلاب اشاره کرد و گفت:«کمیته امداد، یکی از نهادهایی است که حضرت امام (ره)، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی پایه گذاری کردند. البته چند نهاد بود که ایشان اصرار داشتند که به سرعت شروع به کار کنند؛ یکی از این نهاد ها جهاد سازندگی بود که به منظور ایجاد عمران و آبادی در کشور و جبران کاستی ها ایجاد شد، سپاه پاسداران نیز برای حفظ امنیت مرزها و انقلاب و ایجاد و شروع به کار کمیته امداد هم برای رسیدگی به اقشار بی بضاعت مورد تاکید ایشان قرار گرفت.» او ادامه داد:« این افراد بی بضاعت که در جهت پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کردند، اغلب دچار محرومیت بودند، حال آنکه کمیته امداد با سرپرستی مرحوم حبیب الله عسگراولادی خدمات فوق العاده ای به این گروه ها ارائه کرد؛ از ایجاد پایگاه های بهداشتی تا پایگاه ها تحصیلی. یکی از دلایلی که سبب شد بیمارستان بازرگانان در اوایل انقلاب به کمیته امداد واگذار شود، خدمات این نهاد در حوزه بهداشت و درمان بود.»
میرمحمدصادقی با اشاره به اینکه در سال های گذشته، کمک های مردمی به کمیته امداد بیشتر بود، گفت:«کمیته امداد بعدها منابع خود را از بودجه های دولتی نیز تامین کرد و در شمار نهادهای دولتی نظیر بهزیستی و هلال احمر قرار گرفت. درحالی که شایسته است که ماهیت مردمی بودن این نهاد حفظ شود. ضمن آنکه، اتاق تهران نیز نسبت به همکاری با کمیته امداد اعلام آمادگی کرده است.» نایب رییس اتاق تهران با بیان اینکه،رییس کمیته امداد در واگذاری بیمارستان بازرگانان با اتاق تهران همکاری کرده است، ادامه داد:«این بیمارستان همچنان می تواند به افراد بی بضاعتی که کمیته امداد معرفی می کند، خدمات ارائه کند.»
من فرزند فقر هستم
در ادامه مرتضی سلطانی، بنیانگذار گروه صنعتی و پژوهشی زر، پشت تریبون قرار گرفت تا در باب ضرورت توجه به مسئولیت های اجتماعی بنگاه ها سخنانی را ایراد کند. او در ابتدا، خود را این گونه توصیف کرد:« من فرزند فقر هستم.» و سپس از فقر دوران کودکی خود در محله «قلعه مبارک آباد قم» سخن گفت که حتی حسرت خرید نان سنگک را داشته است. اما سلطانی گفت که اکنون، در بنگاه اقتصادی او با برند زر، 10 هزار نفر اشتغال مستقیم دارند و 14 الی 15 شرکت در این گروه صنعتی ایجاد شده است.سلطانی در ادامه، با اشاره به وجود انواع آسیب های اجتماعی در کشور از جمله اعتیاد گفت:« همه این آسیب ها دارای راه حل است و نهادهایی نظیر کمیته امداد هیچ گاه سراغ کارآفرینان برای جلب همکاری به منظور کاهش فقر نیامده اند.»
نانآوری پس از فقر
بنیانگذار گروه صنعتی نان سحر نیز در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران، پس از آنکه سرگذشت زندگی و شروع به کار خود را در دقایق کوتاهی تشریح کرد، گفت: شروع فعالیت اقتصادی نان سحر به مانند سایر کسبوکارهای موفق و بزرگ امروز، از مکانی محقر و کوچک با تعداد پرسنل محدود آغاز شد و امروز پس از گذشت بیش از 40 سال از عمر این مجموعه بزرگ تولیدی کشور، علاوه بر تولید انواع نان به در تولید ماشینآلات صنعت نان کشور نیز فعالیت داریم و ایجاد دانشگاه علمی کاربردی و توسعه آموزشی در این بخش را نیز در پیش گرفتهایم.
خانمحمدی سپس به رفع فقر و معضلات اجتماعی در کشور را در گرو توسعه اشتغال دانست و گفت: گداپروری در کشور را باید کنار گذاشت و به جای آن، همه دستگاه های کشور برای ایجاد اشتغال و به کارگیری افراد ناتوان جامعه همت کنند. وی افزود: اشتغال و تولید در کشور با سود بالای بانکی ایجاد نخواهد شد.
اقتصاد مقاومتی به مقاومت اقتصادی تبدیل شده است
غلامعلی سلیمانی، بنیانگذار شرکت کاله نیز طی سخنانی به ضرورت حمایت از کارآفرینان برای ایجاد اشتغال و متعاقب آن کاهش فقر اشاره کرد و گفت:« اگر تولید رونق داشته باشد، مشکلات معیشتی به حداقل می رسد. اجرای اقتصاد مقاومتی، مورد تاکید مقامات کشور است اما بدنه وزارتخانه ها در برابر توسعه بنگاه ها مقاومت نشان می دهند و به تعبیری اقتصاد مقاومتی به مقاومت اقتصادی تبدیل شده است. در عین حال وجود شفافیت نیز می تواند به رفع بسیاری از مشکلات کمک کند.»
نظر شما