رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران گفت: در چند سال اخیر موانع پیش‌روی تولید و آسیب هایی که این موانع به تولید زده است را شناسایی کرده ایم و امسال با توجه به منویات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال تلاش می کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، تحقق شعار سال مهمترین برنامه این کمیسیون در سال جاری است. وی ادامه داد: در چند سال اخیر به موانع پیش‌روی تولید رسیده ایم که می توان آن ها در چند بخش تشریح کرد.

وی ابراز داشت: عدم ثبات قوانین، دستورالعمل ها و آئین نامه ها یکی از مهمترین موانع پیش روی تولید است چراکه بسیاری از این دستور العمل ها و آئین نامه ها در لحظه و بدون در نظر گرفتن آثار آن در طولانی مدت تصویب شده اند که می توان به تصمیمات یکسال و نیم اخیر در خصوص تولید مرغ و تخم مرغ اشاره کرد.

قاسمی تامین سرمایه را دومین مانع بخش تولید به طور خاص در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه اقتصاد ما بانک محور است، باید گفت که بانکها نتوانسته اند با شرایط تحریم کنار آمده و با بنگاه های اقتصادی همانند شرایط نرمال اقتصادی برخورد می کنند. وی افزود: نتیجه این عمل وجود بخش های مختلف تولید است که از تمام ظرفیت تولید آن به دلیل نبود نقدینگی استفاده نمی شود.

وی گفت: نوسانات نرخ ارز در یکسال گذشته باعث شد که نیاز نقدینگی یک واحد تولیدی افزایش قابل توجهی داشته باشد و سیستم بانکی در این راستا عملکرد مناسبی نداشته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، در ادامه به بهره وری و افزایش آن اشاره کرد و ابراز داشت: در دو سال گذشته وضعیت بارندگی درکشور مناسب بود اما برنامه ریزی مناسبی برای استفاده از منابع آبی صورت نگرفت که این تعلل را باید در سالجاری هم در بخش منابع آبی و هم در بخش منابع خاکی جبران کرد.

قاسمی خاطرنشان کرد: نداشتن برنامه مشخص در خصوص الگوی کشت و آمایش سرزمین از دیگر چالش های بخش است چراکه بیش از ۷۰ سال است که الگوی گشت و آمایش سرزمین در بخش کشاورزی مطرح است اما بازخورد اجرایی و عملیاتی نداشته است.

وی همچنین در بخش دیگری از این گفتگو به بودجه امسال اشاره کرد و بیان داشت: امسال در بند (م) تبصره ۷ بودجه ۱۴۰۰ به نوعی تشویق در استفاده از کشت و پرورش فراسرزمینی پیش بینی شده است که بخش تعاون نیز استفاده از بند را پیگیری می کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، خاطرنشان کرد: مهمترین دستور کار ما در بخش کشاورزی تحقق بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شبکه سازی و استفاده از منابع خرد برای دستیابی به اهداف بزرگتر است، از این رو ایجاد شبکه تامین، توزیع و ارزش در بخش های مختلف کشاورزی در دستور کار بخش کشاورزی اتاق تعاون ایران است.
کد خبر bfd5f59c6f554a73a39e4c05f7b0336a

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =