صنایع غذایی> دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی با بیان این که در بسته خروج از رکود بیشتر به صنعت خودروسازی داخلی توجه شده است، تاکید کرد: بر اساس آمار صادرات سال گذشته در صنعت خودرو فقط 107 میلیون دلار صادرات داشتیم و این در حالی است که در گوجه و رب‌گوجه فرنگی 360 میلیون دلار صادرات صورت گرفت.

کاوه زرگران اضافه کرد: همچنین در آمار شش ماهه امسال در صنایع غذایی 1.2 میلیارد دلار صادرات داشتیم. در نتیجه وقتی با رویکرد صادراتی به موضوع نگاه می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که در بسته خروج از رکود به مولفه‌های مختلفی که می‌تواند اقتصاد را از این وضعیت نجات دهد پرداخته نشده است.

وی با بیان اینکه بسته خروج از رکود اقتصادی اثر مثبتی را بر اقتصاد کشور خواهد داشت گفت:‌ در بسته خروج از رکود روی کالاهای سرمایه‌ای تمرکز شده و دولت نیز به صنعت خودرو بیشتر توجه کرده و این در حالی است که صنایع کشاورزی و تبدیلی در آن دیده نشده است.

با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان یارانه و تسهیلات برای صنایع کشاورزی و تبدیلی در نظر گرفته شده، این رقم را بسیار ناچیز دانست و تاکید کرد : جا داشت که دولت بیشتر به این بخش توجه می‌کرد، چون با گستردگی شاخه‌های مختلف حوزه صنایع تبدیلی این رقم شاید به یک یا دو صنعت و حوزه های مرتبط با آن سروسامان دهد.

بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی سهم بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی است


دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی معتقد است که با توجه به این‌که بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی کشور سهم بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی است، بنابراین ضرورت دارد دولت توجه بیشتری به این حوزه کند و بخش کشاورزی را بیشتر مورد حمایت خود قرار دهد.

وی در عین حال بیان کرد: با توجه به این‌که در دو سال گذشته در تولید کالاهای کشاورزی رشد بسیار مناسبی داشتیم، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که قیمت خرید‌های تضمینی ‌ما نسبت به استاندارد جهانی بالاست و طبیعتا دولت باید یارانه‌ای را برای بخش کشاورزی در نظر می‌گرفت که بتوانیم قیمت‌های مواد اولیه خودمان را با قیمت‌های جهانی همسان کنیم و به تبع آن کالاهایی که با آن مواد تولید می‌کنیم از حیث قیمت در بازارهای جهانی، قدرت برابری داشته باشد.

زرگران در عین حال با بیان این که اجرای برجام تاثیرات بسیار مثبتی در همه حوزه‌ها خواهد داشت، گفت: در زمینه‌ی تامین مواد اولیه هزینه‌های مالی زیادی را در گذشته پرداخت کردیم که با اجرای برجام این هزینه‌ها را پرداخت نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: تقاضای زیادی را در بسیاری از حوزه ها داریم و این در حالی است که به دلیل مشکلات حمل‌ونقل، انتقال پول و دیگر مشکلات صادراتی نمی‌توانیم آن چنان که باید وشاید در این بخش فعالیت کنیم، ولی بدون شک با اجرا شدن برجام رشد خوبی را در حوزه صادرات از نظر ارزشی و وزنی در سال 1395 شاهد خواهیم بود و کالاها در مقایسه با سال گذشته بسیار ارزان‌تر تامین خواهند شد.

منبع:ایسنا
کد خبر c69bd55e331b4fe8a0b060d93dfa3ced

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =