اتحادیه فرآوردههای لبنی برای تعادل در بازار تولید و مصرف و جلوگیری از افزایش قیمت احتمالی شیر و سایر فرآوردههای لبنی، پیشنهاد تدوین بسته تنظیم بازار شیر را به دولت ارائه داد.
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی با اعلام این خبر گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید، صنایع امکان افزایش قیمت خرید شیرخام بدون افزایش نرخ فرآوردههای لبنی را ندارد.
محمدرضا اسماعیلی افزود: در مقطع فعلی صنایع لبنی هر کیلوگرم شیر مرغوب با بار میکروبی مناسب را یکهزار و 250 تومان از دامداران خریداری میکنند که با احتساب هزینه حمل و نقل، کارگری، ظروف بسته بندی، حاملهای انرژی و... فقط سود ناچیزی بین دو تا پنج درصد نصیب تولیدکننده میشود که این امر عملاً مانع از خرید شیرخام به قیمت یکهزار و 440 تومان از دامداران بدون حمایت دولت، میشود.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیرخام کشور بسیار کمتر از ظرفیت تولید است، خاطرنشان کرد: سالانه صنایع لبنی ظرفیت تبدیل 20 میلیون تن شیرخام را دارند، در حالی که بهدلیل ظرفیت پایین مصرف، سالانه 6.5 میلیون تن شیر به کارخانهها وارد میشود.
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی ادامه داد: در خوشبینانهترین حالت، سرانه مصرف شیر در کشور 70 کیلوگرم است، در حالی که میانگین مصرف شیر و فرآوردههای آن در برخی از ایالتهای آمریکایی 500 کیلوگرم، اروپا 250 تا 350 کیلوگرم و میانگین مصرف جهانی 170 کیلوگرم است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه مصرف پایین شیر هزینههای جانبی بابت درمان به کشور وارد میکند، تصریح کرد: در صورتی که هر ایرانی سالانه فقط یک دندان خود را درمان و برای هر دندان 200 هزار تومان هزینه کند، در سال باید 15 هزار میلیارد تومان تنها از این بابت هزینه کرد.
وی یادآور شد: افزایش قیمت شیر به صلاح کشور نیست و منجر به کاهش دوباره سرانه مصرف و تضعیف صنایع میشود.
اسماعیلی تأکید کرد: اتحادیه فرآوردههای لبنی برای حل این مشکل، پیشنهاد تدوین بسته تنظیم بازار شیر را که دربرگیرنده تمام جوانب از تأمین تا مصرف شیر بوده، بهصورت خصوصی به دولت ارائه کرده است.
منبع:ایانا
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی با اعلام این خبر گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید، صنایع امکان افزایش قیمت خرید شیرخام بدون افزایش نرخ فرآوردههای لبنی را ندارد.
محمدرضا اسماعیلی افزود: در مقطع فعلی صنایع لبنی هر کیلوگرم شیر مرغوب با بار میکروبی مناسب را یکهزار و 250 تومان از دامداران خریداری میکنند که با احتساب هزینه حمل و نقل، کارگری، ظروف بسته بندی، حاملهای انرژی و... فقط سود ناچیزی بین دو تا پنج درصد نصیب تولیدکننده میشود که این امر عملاً مانع از خرید شیرخام به قیمت یکهزار و 440 تومان از دامداران بدون حمایت دولت، میشود.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیرخام کشور بسیار کمتر از ظرفیت تولید است، خاطرنشان کرد: سالانه صنایع لبنی ظرفیت تبدیل 20 میلیون تن شیرخام را دارند، در حالی که بهدلیل ظرفیت پایین مصرف، سالانه 6.5 میلیون تن شیر به کارخانهها وارد میشود.
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی ادامه داد: در خوشبینانهترین حالت، سرانه مصرف شیر در کشور 70 کیلوگرم است، در حالی که میانگین مصرف شیر و فرآوردههای آن در برخی از ایالتهای آمریکایی 500 کیلوگرم، اروپا 250 تا 350 کیلوگرم و میانگین مصرف جهانی 170 کیلوگرم است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه مصرف پایین شیر هزینههای جانبی بابت درمان به کشور وارد میکند، تصریح کرد: در صورتی که هر ایرانی سالانه فقط یک دندان خود را درمان و برای هر دندان 200 هزار تومان هزینه کند، در سال باید 15 هزار میلیارد تومان تنها از این بابت هزینه کرد.
وی یادآور شد: افزایش قیمت شیر به صلاح کشور نیست و منجر به کاهش دوباره سرانه مصرف و تضعیف صنایع میشود.
اسماعیلی تأکید کرد: اتحادیه فرآوردههای لبنی برای حل این مشکل، پیشنهاد تدوین بسته تنظیم بازار شیر را که دربرگیرنده تمام جوانب از تأمین تا مصرف شیر بوده، بهصورت خصوصی به دولت ارائه کرده است.
منبع:ایانا
نظر شما