کشاورزی> معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تولید دو نوع کیوی جدید به رنگ قرمز و طلایی در 10 هکتار از اراضی کشاورزی این استان خبر داد.

عزیزالله شهیدی فر در جلسه بررسی صادرات کیوی مازندران در ساری گفت : این دو نوع کیوی با اصلاح نژاد به دست آمد که از نظر وزن و حجم وضعیت بهتری نسبت به نوع قبلی کیوی دارند.
وی یکی از ویژگی های کیوی های جدید را برداشت محصول در اوایل شهریور ذکر کرد و افزود : با گسترش کشت این دو نوع کیوی ، دغدغه صادرات این محصول کاهش می یابد.
محصول کیوی موجود از اوایل آبان قابل برداشت می شود .
شهیدی فر اظهار کرد: با گسترش کشت این دو نوع کیوی، بستر تولید بیشتر این نوع محصول در مازندران و به دنبال آن افزایش صادرات نیز فراهم می شود .
وی افزود : بازارهای کشورهای مقصد صادرات کیوی مازندران طالب این محصولات در سه ماه دوم سال هستند که با گسترش کشت ارقام جدید ، زمینه برای افزایش صادرات فراهم می شود.
شهیدی فر پیش بینی کرد تا سه سال آینده ، کشت و تولید این دو نوع کیوی جدید در مازندران افزیش یابد و با این روش مشکلات پیش روی صادرات این محصول رفع شده و بازار بیشتری نصیب باغداران ایران شود.
بر اساس آمارهای موجود هم اکنون سالانه 300 هزار تن کیوی در کشور تولید می شود که حدود 200 هزار تن مربوط به باغ های مازندران است.
کیوی میوه بومی چین جنوبی است ولی اصلاح آن در کشور نیوزیلند صورت گرفته و از آنجا به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. کشت کیوی در ایران از اواسط دهه 60 هجری شمسی با مشاهده وضعیت نامطلوب بخشی از باغ های مرکبات در شمال کشور و اثرگذاری زیاد سرما بر این باغ ها در دستور کار وزارت کشاورزی وقت قرار گرفت و نخستین محصول باغ های ایجاد شده از سال 67 وارد بازار کشور شد.
اولین ارقام کیوی کاشته شده در ایران رقم های ماده به نام هایوارد، برونو، مانتی و آبوت که با دو رقم نر به نام توموری و ماتوا بود.
کیوی از میوه های نیمه گرمسیری است که مقاومت آن به سرما بیش از مرکبات است و احتیاج به رطوبت و آب زیادی دارد و به دمای 10 درجه سانتی گراد زیر صفر مقاوم است.
بهترین شرایط کشت کیوی در ایران سه استان شمالی مازندران ، گیلان و گلستان است.

منبع:ایرنا
کد خبر dfa6f171556d487e894cdf70fa94567d

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =