کشاورزی> اقتصاد غذا - برای نخستین بار در کشور، دو گونه از برنج سبوس دار در استان گلستان پروانه استاندارد اخذ کرد.


به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا«فودپرس» به نقل از استاندارد گلستان،محمود فرمانی مدیرکل استاندارد گلستان گفت:استاندارد برنج اجباری نیست.

وی افزود: استاندارد این محصول استراتژیک تشویقی است و تولیدکنندگان در صورت تمایل می توانند نسبت به دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اقدام کنند.

وی ادامه داد: آن دسته از محصولات کشاورزی که پروانه استاندارد تشویقی را دریافت کرده اند می توانند به عنوان یک برند برتر و مطمئن در سطح کشور مطرح شوند.

در گزارش استاندارد گلستان به دلایل صدور پروانه برای این دو گونه برنج و خواص یا سایر وجوه تمایزی آن نسبت به دیگر گونه های مشابه اشاره نشده است.

مدیرکل استاندارد گلستان همچنین گفت: 32 درصد تعداد پروانه های استاندارد در زمینه سبوس گندم ویژه مصرف دام، طیور و آبزیان کشور در این استان صادر شده که رقم قابل توجهی است.

فرمانی تعداد پروانه های صادر شده در این زمینه را بالغ بر 60 پروانه در کشور برشمرد و افزود: از این تعداد بیش از 20پروانه به استان گلستان تعلق دارد.
وی با بیان این که این پروانه ها در حوزه سبوس گندم دامی صادر شده است اظهار کرد: از این سبوس به عنوان خوراک دام استفاده می شود و از آن جایی که سلامت دام و کیفیت تولیدات دامی به خوراک آن وابسته است، دریافت استاندارد آن نیز اجباری است.

وی همچنین به تمدید 21 گواهینامه آزمایشگاه همکار اداره کل استاندارد گلستان تا پایان آذر ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: در ارزیابی نظارتی که توسط کارشناسان این اداره کل به عمل آمد گواهینامه یک آزمایشگاه باطل و یک مورد نیز تعلیق گواهینامه انجام گرفت.

وی علت ابطال گواهینامه مذکور را صدور نتایج صوری بدون انجام آزمون و همچنین عدم رعایت مدت زمان پاسخگویی به مشتری عنوان کرد و افزود: تعلیق یک گواهینامه نیز به دلیل رفع نکردن عدم انطباق­ها طبق روش اجرایی تایید صلاحیت آزمایشگاه­های همکار و نظارت بر عملکرد آن ها انجام شد.

مدیرکل استاندارد گلستان تعداد کل آزمایشگاه­های همکار در این استان را 31 آزمایشگاه اعلام کرد و گفت: این آزمایشگاه­ها دارای گواهینامه معتبر بوده و در زمینه کیفیت سنجی صنایع مختلف فعالیت می­کنند.
فرمانی با تاکید بر این که هر آزمایشگاه همکار باید حداقل هر 6 ماه یک بار مورد ارزیابی و نظارت استاندارد قرار گیرد افزود: ارزیابی­ها و نظارت به عمل آمده از آزمایشگاه­های همکار در استان گلستان طی 9 ماهه نخست سال جاری به 56 مورد رسید.
 بر اساس یافته های مطالعات پزشکی و غذایی اقلام سبوس دار محصولاتی همچون گندم و برنج خواص زیادی برای سلامت و بهبود عملکرد ارگانیسم انسان دارد.

با وجود خواص مختلف اغلب مردم از برنج و گندم بدون سبوس استفاده می کنند که مشکلاتی برای سیستم گوارش بدن ایجاد می کند.

استان گلستان در کرانه شرقی دریای خزر با اقلیم متنوع قطب تولیدات کشاورزی در کشور است.

کد خبر ed1ebfe7b25644f2b614847a61ab7352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =