مواد غذایی› اقتصاد غذا -  وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: کشاورزان گندمشان را به دولت نفروختند و کسری گندم مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فودپرس»، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران ضمن اعلام خبر فوق افزود: به رغم افزایش تولید گندم در کشور طی سال جاری اما کشاورزان  در بسیاری از استانها و به ویژه استانهای غربی و شمال غرب حتی گندم کشت آبی را به دولت نفروختند.

وی متذکر شد: در برخی استانها از جمله خوزستان علی رغم جاری شدن سیل  درسال جاری300 هزار تن گندم بیشتری نسبت به سال گذشته به دولت فروخته شد.

وزير جهاد كشاورزي خاطرنشان کرد: نیاز کشور به گندم از طریق واردات توسط وزارت صمت و شرکت بازرگانی دولتی تامین می شود.

حجتی در خصوص نمایش الکهای آردسازان در رسانه ها و استفاده از توری استاندارد برای خرید گندم گفت: بیش از 90 درصد گندم تحویلی به سیلوها  به درستی انجام می شود و مستقیما محصول از کمباین ها به کامیون ها و سپس به مراکز خرید تحویل داده می شود اما مقدار بسیار ناچیزی از گندم از طریق واسطه ها خریداری می شود که امکان دارد دارای مشکل باشد.

وزیرجهاد کشاورزی افزود: 30 سال است که گندم با  همین شیوه خریداری می شود اما باید دید چرا امسال و در این زمان این موضوع به این شکل مطرح می شود.

وی تصریح کرد: داستان الک ها وکیفیت گندم به نظر من مربوط به قیمت سبوس است و گرنه مشکلی دیگری نبود.

حجتی با اشاره به افزایش 130 درصدی قیمت سبوس از بهمن ماه سال گذشته تا شهریور ماه امسال گفت: این افزایش قیمت برای سبوس با مخالفت دامداران و وزارت جهاد کشاورزی همراه بود و کارگروه تنظیم بازار نیز برای جبران ضرر و زیان آردسازان در جای  دیگر این قیمت ها را مصوب کرده بود.

در این جلسه کاوه زرگران عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز طی سخنانی با اشاره به اعلام شرکت بازرگانی دولتی مبنی بر خرید هشت میلیون تن گندم از کشاورزان و نیاز کشور به واردات گندم گفت: من خبرهای موثقی از شرکتهای خارجی دارم که تقاضای خرید گندم از ایران ارسال شده است اما متاسفانه در داخل کشور این اطلاعات در اختیار بخش خصوصی قرار نمی گیرد و بخش خصوصی از این امر مطلع نیست.

وی افزود: آیا امسال واردات گندم خواهیم داشت یا نه؟ و اگر قرار است گندم  وارد کشور شود چرا بخش خصوصی مطلع نیست؟

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نحوه فروش نهاده ها در کشور گفت: در حال حاضر فروش  کنجاله  سویا در سامانه بازارگاه اجباری شده و قرار است  فروش ذرت و جو نیز در این سامانه انجام شود در حالی که در این سامانه واسطه ها و دفاتر تجاری نهاده ها حذف شده اند و عملا خرید و فروش نهاده ها با توجه به نبود نقدینگی دشوار شده است.

زرگران تصریح کرد: من به عنوان واردکننده نمی توانم کالای وارداتی را به صورت مدت دار بفروشم و خریداران نیز توان خرید نقدی ندارند در حالی که در بازار سنتی واسطه ها این امر را تسهیل می کردند.

وی گفت: برای بهبود عملکرد این سامانه لازم است تا تمهیداتی صورت گیرد تا این دفاتر تجاری بتوانند خرید و فروش نهاده ها را تسهیل کنند.


این خبر در حال تکمیل است...


کد خبر f6b6a8eb4503461a993fe738f8fb11fb

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =