برای مقابله با کمبود مواد غذایی، دو رویکرد بالقوه وجود دارد: گسترش استفاده از زمین و اتخاذ کشاورزی در مقیاس بزرگ، یا پذیرش شیوههای نوآورانه و استفاده از پیشرفت های فناوری برای افزایش بهره وری در زمین های کشاورزی موجود. در این راستا رویکردهای نوینی لازم است تا ضمن تامین امنیت غذایی، پایداری اکوسیستم های کشاورزی را نیز تضمین نماید.
شاهد پرداخت دموراژ از سوی حدود ۲۵ کشتی در یکی از بنادر جنوبی کشور هستیم که به گفته یکی از اتحادیههای تخصصی هزینه روزانه آن حدود یک میلیون دلار است و همین موضوع خود عاملی برای تحمیل هزینههای بیشتر به سبد کالاهای اساسی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای موجود در قیمتگذاری گندم و برنج، خواستار بازنگری در نظام قیمتگذاری و نحوه خرید این محصولات اساسی شد. به گفته وی، ناکارآمدی نظام فعلی قیمتگذاری و وجود ایرادات ساختاری در فرآیند خرید، منجر به ایجاد مشکلاتی در بازار این محصولات و نارضایتی کشاورزان و مصرفکنندگان شده است.
سرمایهگذاری مستمر، بهبود شرایط تجارت و کسبوکار و ایجاد ثبات اقتصادی و کاهش تورم از جمله شروط لازم برای رشد اقتصادی مداوم است و بدون تحقق این موارد نمیتوان انتظار داشت که رشدهای اقتصادی در کوتاهمدت با تغییر محسوس در رفاه آحاد جامعه همراه گردد.
تعدد گمرکات، بخشنامههای متعدد که گمرک ملزم به اجرای آن است، ۶۰متولی تجارت خارجی و حجم بالای قاچاق از مبادی رسمی مهمترین چالشهای دریچه تجارت خارجی کشور است. از سوی دیگر رسوب کالا و استقرار گمرک بهمنظور ساماندهی مبادی و اسکلههای غیرمجاز نیز این دستگاه اجرایی را با مشکلاتی مواجه ساخته است.
لایحه برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، مشتمل بر احکامی در زمینه های خودکفایی در محصولات اساسی کشاورزی، مدیریت منابع آب، واگذاری و تغییر کاربری اراضی، مولد سازی اموال غیر منقول و توسعه تولید آبزیان تنظیم شده است.
در این گزارش، ضمن معرفی کشور روسیه، به مرور مهم ترین شاخص های اقتصادی کشور روسیه، وضعیت صادرات و واردات این کشور و وضعیت تجارت آن با ایران پرداخته می شود.
امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هرکشوری است و زمانی حاصل می شود که همه مردم در تمام اوقات غذای کافی، سالم، متنوع و با کیفیت که مطابق با مطلوبیت های اجتماعی و فرهنگی باشد را برای داشتن یک زندگی سالم و فعال مصرف کنند. طی سال های اخیر ظهور بیماری های واگیردار، تنش های ژئوپلتیکی، افزایش جهانی قیمت مواد غذایی، تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت همگی منجر به تشدید و افزایش ناامنی غذایی در کشورهای درگیر و همسایگان آن ها شده است.
در فضای کنونی تورمی و وضعیت شکننده شاخصهها و متغیرهای اقتصادی و تورم مسکن و فشار به گروههای مختلف جامعه و فقر و محدودیتهای مختلف میتوان از تدوین و تصویب برنامه صحبت کرد؟ جایگاه روستا در برنامه هفتم چیست؟ پاسخ را در این مقاله بخوانید.